Geceleri biz uyurken cildimiz yenilenir ve yeni hücre oluşumu desteklenir. Bu nedenle geceleri uyumadan önce cildi nemlendirmek ve cilt bakım kremi sürmek çok önemli! CeraVe nemlendirici kremi, uyumadan önce yüzüne sürerek cildinin beslenmesini ve derinlemesine nemlenmesini sağlamalısın.
Gece kendini yenileyen cilt, temiz bir cildin ve gece kremlerinin katkısı ile kendini onarıyor. Cildin gece saatlerinde ihtiyaç duyduğu onarıcı maddeler, özellikle gece kremlerinin formüllerinde yer buluyor. Bu nedenle gündüz ve gece saatlerinde kullanılan nemlendiricilerin farklı olması gerekiyor.
Ciltteki fazla yağı, kiri ve makyaj kalıntılarını temizleme özelliğine sahip olan tonikler, dengeleyici özelliğiyle daha verimli bir cilt bakımı sağlıyor. Bu nedenle özellikle uyumadan önce cilt bakımında tonik kullanımı önem taşıyor. Tonik, cildinin gece boyunca yenilenmiş bir görünüme sahip olmasına yardımcı oluyor.
Nemlendiriciyi temiz cilde uygulamalı, özellikle duş sonrası kullanmayı asla ihmal etmemeliyiz. Çünkü yıkama ve duş sonrası cilt neme daha çok ihtiyaç duyacağı için nemlendiricinin daha çabuk emilmesini sağlayacaktır.
Günlük nemlendiriciyi hem sabah, hem de akşam kullanmak çok da doğru bir yaklaşım değildir. Gece uyurken cilt kendini yenilediği için daha yoğun nemlendirme etkisine ve daha farklı içeriklere ihtiyaç duyar. Bu sebeple geceleri cilt yenilenmesini destekleyen ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Eğer doğru bir cilt bakımı yapmak istiyorsanız mutlaka gece kremleri kullanmanız gerekir. Gece kremlerinin; cilt üzerinde onarıcı, yenileyici ve nemlendirici özellikleri olduğu bilinir. Destek ve nem içerikleri de son derece yoğundur.
Gece Cilt Bakımı Sıralaması
Gece cilt bakımı sırasıyla; temizleme, tonik, serum, nemlendirici, göz kremi ve lip balm uygulamasıdır. Haftada bir kez gece uygulayacağın peeling ve gece maskesi de cildin için etkili bir destek olacaktır.
Yatmadan önce cilde gece kremi sürmek, kremin kişinin yaşına, cilt tipine ve cilt sorunlarına uygun seçilmiş olması şartıyla, çeşitli faydalar sağlar. Cilt hücreleri gün boyunca çevresel etkenler, stres gibi sebeplerle hasar görürler. Gece saatlerinde vücut mekanizması bu hasarı telafi etmek için harekete geçer.
Günlük olarak nemlendirici kullanmamak, daha sonra cildinizde derin kırışıklıklara yol açar. Cilt bariyeri kuruduğunda, cilt tehlikeye girer ve ciltte meydana gelen düşük dereceli kronik iltihaplanma oluşur. Düşük devam eden inflamasyon seviyeleri; kolajen bozulmasına, yaşlanmanın hızlanmasına sebep olur.
Nemlendirici sürdükten sonra cildinde 'neme doymuş' hissini tatman sadece 2-3 saat sürüyor, sonra cildin tekrar kuruyorsa kullandığın nemlendirici kreme dikkat etmelisin. Çok kuru ve kuru ciltler için CeraVe'nin Nemlendirici Yüz Kremi'ni öneriyoruz.
Yeteri kadar uyumak stres seviyesini azaltır
Uyku sırasında salgıladığımız büyüme hormonu ise, cildin çok daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor; aynı zamanda yaşlanma belirtilerini geciktirerek ciltteki esnekliği de artırıyor. Büyüme hormonunun bu etkisi ise kolajen üretimini destekleyici özelliğinden geliyor.
Nemlendirici kullanmak cilt için oldukça önemlidir. Nemlendiriciden birkaç damla alın, yüzünüze ve boynunuza sürün. Cildiniz nemlendiriciyi emene kadar masaj yapın. Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için, en az 30 faktör içeren bir güneş koruyucu losyonuna ihtiyacınız olacaktır.
Eliniz ya da yüzünüz için kullandığınız nemlendiricinizi, göz çevreniz için kullanamazsınız. Vücut için yoğun kıvamlı nemlendiriciler tercih ediyorsanız, yüzünüz için hem etkili hem de hafif nemlendiriciler tercih etmelisiniz.
Nemlendirici Krem (Gündüz ve Gece)
Cilt tipiniz ve cilt endişeniz ne olursa olsun, sabah ve akşam mutlaka nemlendirici krem uygulamayı ihmal etmeyin.
Cildin kurumasına, nefes almamasına ve pul pul dökülmesine sebep oluyor. Gözenekleri tıkıyor; sivilce, akne siyah nokta veya komedon gibi cilt kaygılarına sebep oluyor. Makyajla uyumak cildi tıkamakla beraber cilt yapısının yağ dengesini de bozabiliyor. Daha yağlı bir cilde sebep olabiliyor.
· Her cilt tipinin nem ihtiyacı ve kullanacağı ürün farklıdır. Gün içinde nemlendirme rutininizi belirlemeniz gerek. Çok kuru ciltler gün içinde 3-4 saatte bir nemlendirilmeye ihtiyaç duyarken, karma ve yağlı ciltlerin günde 2 ya da 1 kez nemlendirilmeleri yeterli olacaktır.
Banyo sonrası haftada birkaç kez vücudunuzu nemlendirebilir, cilt ve saç maskelerinde haftada 1-2 kere kullanabilir, kaş ve kirpikleriniz için ise hedeflenen sonuca ulaşana dek her gün kullanabilirsiniz.
Gündüz Kreminde SPF gibi bileşenlerin eklenmesi güneş ışığının zararlı etkilerinden korunma sağlar fakat gece kremlerinde bu bileşen kullanılmaz, gece bu korunmaya ihtiyaç yoktur. Bu sayede gece onarılma işlemini daha rahat gerçekleştiren gece kremleri kullanılır.
Gece kremleri daha yoğun içeriklere sahiptir. Gündüz kremleri ile hafif yapıda makyaja hazırlık sunar. Yani gündüz ciltte tabaka oluşturmadan hafif seçimler yaparken gece yoğun etki ile onarıcı bakıma merhaba diyebilirsiniz!
En iyi gece kremi tavsiyelerine gelecek olursak; Loreal Paris, DermaDerm, Dermoskin, Neutrogena, Nuxe Merveillance, Nivea, Vichy, Caudalie, nemlendirici, onarıcı, sivilce akne engelleyici, kırışık karşıtı, onarıcı, bakım yapıcı, besleyici gece kremi markaları olarak biliniyor.
İdeal olan yüzü günde 2 kez yıkamaktır
Uzmanlar, ikinin sihirli sayı olduğu konusunda hemfikirler; sabah bir kez ve gece bir kez yıkamalısınız. Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir.
Hayalinizdeki cilt için doğru bir cilt bakım rutini benimsemeniz gerekiyor. Güzellik ve cilt uzmanları hem sabah hem de gece yüzünüzü yıkamanın bu süreç içerisinde büyük önem taşıdığı görüşünde.
Araştırmalar gün içinde düzenli olarak 7-9 saat arası uyuyan bireylerin ciltlerinin daha genç ve sağlıklı göründüğünü söylüyor. Düzenli uyku belki kırışıklıklarınızı azaltamaz ama önlenmesine yardımcı olabilir. Derin uykudayken vücudumuz hücre ve doku onarımına yardımcı olan en büyüme hormonu üretir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri