Yatmadan önce içilen bazı bitki çayları uykuya geçişi kolaylaştırıyor. Yatmadan önce içilen ıhlamur, kekik, sarı kantaron otu ve papatya çiçeği gibi çayların uykuya geçiş süresini kısaltığı ve dalmayı kolaylaştırdığı belirtildi.
Papatya çayı, muhtemelen en iyi bilinen uyku çayıdır ve yatmadan önce içilmesi gereken çay listesinin en üst sırasında yer alır. Papatya çayı, sakinleştirici yapısı nedeniyle yatmadan önce hazır bulundurmanız gereken harika bir içecektir.
Yeşil çayın öğle yemeğinden 1-2 saat sonra tüketilmesi daha uygundur. Mesela nane-limon zencefil gibi bitki çayları da yemeklerden 15-20 dakika sonra tüketilebileceği gibi yemeklerle de tüketilebilir. Üstelik bu bitki çaylarının yemeklerle tüketimi sindirim sisteminizi faaliyete geçirir.
Bitki çayları
Papatya, melisa, ıhlamur, lavanta gibi bitkilerin çayları size huzurlu bir uyku verecektir.
İlgili 31 soru bulundu
Yeşilçay yüksek kafein içeren bir içecektir ve bu yüzden akşam yemekten hemen sonra içilmemelidir. Aynı zamanda yatmadan hemen önce içilmesi uyku kaçırdığı için tercih edilmez.
Her geçen gün çay tüketim oranı artıyor. Yeşil çaya olan ilginin artması ise, çayın faydalarından ve zayıflatma özelliği olmasından kaynaklanıyor. Özellikle de gece yatmadan yeşil çay tüketmek, yağ yakımını önemli ölçüde hızlandırıyor.
Gece Çay İçmek Kilo Aldırır Mı? Gece ya da gündüz çay içmenin kilo almaya bir etkisi yoktur.
1 fincan sıcak suya denk gelecek şekilde 1 kaşık biberiye ve adaçayını 10 dakika kadar demlemeniz gerekmektedir. 10 dakika bitki çayları için önemli bir süredir. 10 dakikadan fazla demleyeceğiniz çaylar acır ve faydalı birçok özelliğini bu süre dışında kaybetmeye başlar.
Ilık süt. Uyumadan yarım saat önce içine ılık bir bardak süt, beynin ve zihnin rahatlamasına yardımcı olacak ve uykuya dalmayı kolaylaştıracaktır. Badem. Badem içerisinde bulunan kalsiyum ve triptofan, kasları gevşetecek ve uykuya geçişi kolaylaştıracaktır.
Hemen uykuya dalmak için bu tekniği deneyebilirsiniz. En hızlı şekilde uykuya dalmak için önce dilinizi damağınıza değdiriyorsunuz ve bütün süreç boyunca orada tutuyorsunuz. 4 saniye boyunca burnunuzdan nefes alın, 7 saniye boyunca nefesinizi tutun, 8 saniyede de verin. Bu işlemi 4 kere arka arkaya yapın.
2 kez 400 mg papatya kapsülü kullanımı; Tayvan'da 2 hafta boyunca papatya çayı tüketilmesi uyku kalitesini iyileştirdiği ve ruh halini düzelttiği gösterilmiştir. Bunlar, uyku için kullanılan bağımlılık yapıcı birçok ilaca alternatif oluşturabilecek önerilerdir.
En eski ve şifalı bitkilerden biri olan papatya, vücutta iltihaplanma, kas spazmları, adet bozuklukları, uykusuzluk, ülser, romatizmal ağrı ve hemoroid gibi çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmeye yardımcı oluyor. Tüm bunların yanında ise sakinleştirici etkisi ile anksiyete ve depresyon için de destek oluyor.
Gece kızı çayı içerisinde kiraz sapı, ıhlamur, tarçın, yeşil limon kurusu ve avokado yaprakları bulunuyor. Bu karışım sindirim sistemini aktif hale getirirken, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve ödemin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.
Zayıflatan bitkiler çaylar araştırması yapılınca ilk olarak karşımıza yeşil çay çıkar. Herkesin bildiği bu mucize bitki, her diyet listesinde mutlaka yer alır.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Poşet çayların mikroplastik konusunda en tehlikeli gıda maddesi olduğunu belirten Doç. Dr. Gündoğdu, “Sallama çayın poşet malzemesinde ciddi kimyasal riski de söz konusu. Bu kimyasalların özellikle hormon bozucu ve kanserojen olduğu da bilinen bir gerçek.
Yeşil çay, içerdiği kafein nedeniyle insan vücudunda uyarıcı bir etki yaratabiliyor ve akşam saatlerinde tüketildiğinde uykunuzu kaçırma ihtimali bulunuyor.
Rahat bir uyku için “papatya çayı, melisa çayı, rezene çayı, ıhlamur” gibi rahatlatıcı ve faydalı çayları içmen gerekiyor. Bu çayları uyumadan 1 veya 2 saat önce sıcak olarak içersen uyku kaliten artar ve kendini derin bir uykunun içinde bulursun.
Eğer gece 3'te aniden uyanıyorsanız, bunun ilk nedeni derin uykudan normal uykuya geçiyor oluşunuzdur. Araştırmalara göre her insan gecede ortalama 6 kez uyanır ve derin uyku sürecinin genel olarak 3 ile 4;30 saatleri arasında sonlanıp, normal uyku sürecine geçildiği biliniyor.
Beynin uykuya dalamaması, bir hastalık olarak nitelendirilmeyen ve genellikle kaygı kaynaklı olup dönem dönem kişinin stres seviyesi arttıkça kendini gösteren bir problemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri