Hayır, gelmez. Modemi kapatmak için bir sebep de yok aslında. Pek elektrik harcamıyor.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Böylece veri paketlerinin modeminiz ve internet sağlayıcınız arasındaki akış hızı daha düzenli hale gelir. Modeminizi kapatıp açtıktan sonra tekrar kurulan bu bağlantı, çoğu zaman daha düşük gecikme süreleri (latency) ile sağlanır. Böylece, internet hızınız ve bağlantı kalitesi artabilir.
"Normal birşey devamlı kullanılan modemin ömrü daha kısa olur her eşyada olduğu gibi. Mesela devamlı olarak modemi açıp kapatmak zararlıdır. Çünkü modem açılırken belirli bir voltaj direkt modeme geliyor. Bu da belli bir süre sonra modemin arızalanmasına sebep oluyor.
Aşırı derecede çalışan modemler aynen bilgisayarlar gibi ısınır ve yavaşlama eğilimine girebilir. Bunun için modemi dinlendirmek kapatarak belli bir süre aşırı ısınan modemi soğutmak İnternet hızınızı artırmakta kullanabileceğiniz ilk adım olarak karşımıza çıkıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Çalıştıkları yerde sürekli elektro manyetik sinyale maruz kalan kişiler gece verimli bir uyku uyuyamıyorlar ve çok ciddi kronik yorgunluk sendromu yaşıyorlar. Bu sorunların Wi-Fi sinyaline bağlı olma olasılığı çok yüksek” diye konuştu.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor.
Modemler Neden Bozulur? Modemlerin bozulmasında en yaygın olarak bilinen neden ısınmasıdır. Elektronik bir cihaz olduğu için, çalıştığı süre boyunca ısı üretir ve genelde uzun süre kapanmadıkları için modemlerin soğuma ihtimali azalır. Modemi arada bir resetlemek ve soğutmak, bozulmaların önüne geçebilir.
Ücretli olarak ekstra statik yani sabit IP talep edilmediği sürece hemen her modem IP adresini sürekli yeniler. Bu IP değişim işlemi, modemin kapatıp açılması veya reset atılması ile her defasında tekrar eder.
Modem resetleme işlemi yaparak modeminizi fabrika ayarlarına döndürmüş olursunuz bir diğer deyiş ile bu yapmış olduğunuz işlem çeşitli ayarların sıfırlanmasına sebep olur.
Ayrıca modemin yaydığı radyasyonu engellemek istiyorsanız modeme kablosuz şekilde bağlı olan cihazların bağlantısını kesmeniz yeterli. Kablolu bağlantıdan herhangi bir radyasyon yayılımı söz konusu değil. Sorunuza dönecek olursak normal şekilde kapatılmış cihazların fişini çekmekte bir sıkıntı yok.
Modemlerin genellikle iki adet anteni bulunmaktadır. Antenlerden birini dikey diğerini ise yatay bir şekilde yerleştirmelisiniz. Sinyal mümkün olan en yüksek güç ile iletilecektir.
Cihazların modemin yanına konulması internetin hızını ve kalitesini etkileyebilir. Modemin yanında kablosuz telefon veya mikrodalga bulundurmamalısınız.
Genel olarak, 3-3,5 metre kullanılmasını önermekte birlikte ofis ve kapalı ortamlar için max 5 metre konumlandırılmasını öngörülür. Örneğin kapalı alan yada ofis ortamındaki tipik kablosuz bant genişliği kapasitesi için AP'lerin yaklaşık olarak 10-15 metre yerleştirilmesini önerilir.
Modemin soğuk ortamda durması daha iyi ya ısınmaz hem,yalnız içine su dur kar dır girmiyorsa hani balkonda dedin ya ondan,bunun dışına soğuk ortamda iken aniden sıcak ortama sokarsan modemi terleme yapar bu da modemi bozabilir...
Aynı şekilde, kablosuz sinyalleri bozabilecek ve parazit yaratabilecek mikrodalga fırınlar, kablosuz telefonlar ve diğer elektronik cihazlardan modemi uzak tutmak önemlidir. Bu tür cihazlar arasında en az 1-2 metre mesafe bırakarak sinyal kalitesini koruyabilirsiniz.
Modem resetlemek ne işe yarar 🧐
Resetleme işlemi sonrasında, bütün ayarlar tekrar yapılandırılır ve internet bağlantınız veya internet hızınıza ilişkin yaşadığınız sorununuz ortadan kalkar. Peki, “Modem resetlemek zararlı mıdır?” Hayır, bu işlemin herhangi bir zararı yoktur.
Reset tuşuna birkaç saniye basılı tutarak modeminizi sıfırlayabilirsiniz. Modem sıfırlandıktan sonra ilk belirlenen ad ve şifre ile giriş yapabilir sonrasında yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
Ağ, bir IP adresi atadıktan sonra bu adres değişmez.
MODEMİ AÇIK BIRAKMANIN ZARARLARI
- Modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar veriyor. - Modemden radyasyona maruz kalmak kişide baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve hatta kanser gibi ciddi sağlık sorunları yaratıyor.
Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır. WLAN 2.4G ışığı yeşil yanıyorsa kablosuz bağlantı etkindir. WLAN 2.4G ışığı yanmıyorsa kablosuz bağlantı etkinleştirilememiştir.
Toz, elektronik cihazlar için iyi olmayan ısı birikimini şiddetlendirir ve bu bileşenler, ısı sorunu ortadan kalkmış olsa bile, yalnızca sık kullanılmasından dolayı arızalanma potansiyeline sahiptir. Bu faktörler nedeniyle modeminiz bir süre eskisi kadar iyi çalışmayabilir ya da bozulabilir.
Peki modem sinyali nasıl güçlendirilir diye merak ediyorsanız Wi-Fi menzil geliştiriciler ya da Wi-Fi mesh cihazları ile modeminizin sinyal gücünü ve arttırmanız mümkün. Kablosuz ağ güçlendirme için bu cihazları kurduktan sonra hız ve ping testi yaparak modeminizi internet kalitenizi ölçümlemiş olabilirsiniz.
Modeminiz mutfaktaysa dikkat! Mutfak aletleri wifi dalgalarını olumsuz etkiliyor. Buzdolabı, mikrodalga fırın, çamaşır ve bulaşık makineleri de wifi sinyallerini azaltıyor. Balık fanusları çevresinde olan modeminizin yerini değiştirin.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri