İhtiyacınız olduğunda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan veya 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'nden, yaptığınız işlemlerin imzalı dekontlarını şubenize uğrayarak alabilirsiniz.
Dekont almak için genel anlamda üç yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki banka şubelerinde yapılan işlem olarak bilinmektedir. İkinci yol ise atmlerde yapılan işlemdir. Son yol ise bankalara ait olan online işlemlerdir (internet bankacılığı, mobil bankacılık vs.).
Garanti BBVA Mobil üzerinden Hesap ve Kart bölümünü açıp Kartlar sekmesine girin. 1 Buradan tüm kartlarınızı görüp, hareketlerini görmek istediğiniz kredi kartınızı seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kredi kartının kredi kartı işlemleri sayfasında bulunan Kart Hareketleri / Ekstre butonuna basın.
Tüm asıl ve ek kartlarınızın ekstrelerini Dijital Ekstre ile almak için DIJITAL yazıp doğum yılınızla birlikte 3340'a göndererek (Örneğin: DIJITAL 1970) başvuru yapabilirsiniz. Garanti BBVA Şubeleri'ne kimliğiniz ile başvurarak Dijital Ekstre veya E-Ekstre talebinizi iletebilirsiniz.
Garanti BBVA Mobil'den “Hesap ve Kart” bölümünü açıp “Kartlar” sekmesine tıklayın. Kartlar sekmesinden tüm kartlarınızı görebilir, hareketlerini görmek istediğiniz kartınızı seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kredi kartının, kredi kartı işlemleri sayfasında yer alan “Kart Hareketleri / Ekstre” butonuna basın.
İlgili 27 soru bulundu
Başlangıç ve bitiş tarihlerini belirleyerek seçtiğiniz hesaba ait hareketleri, 2 yıl öncesine kadar görüntüleyebilirsiniz. 2 yıldan öncesine ait hesap hareketlerinizi şubenizden talep edebilirsiniz.
Vize başvurusu yapmak için hesap dökümleri, banka şubelerinden temin edilir. Bireysel olarak çıkarılan banka hesap dökümlerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Banka hesap dökümü, çalışılan bankadaki müşteri temsilcisinden alınması gereken bir evraktır.
10 yıl geriye dönük tüm banka hesaplarında alınan hesap işletim ücretlerini geri alabileceksiniz. Başvuru nasıl yapılacak?
Banka kayıtları, bir kişinin sahip olduğu banka hesaplarının bilgisi, kredi kartı ekstreleri, vadeli/vadesiz altın, döviz, tl vb. tüm hesap dökümlerini ifade etmektedir.
Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
içerisinde yer alan “BELGELERİM” menüsünden ulaşabilirsiniz. Kredi kartı ve üye işyeri işlemlerine ilişkin hesap özetlerine ise, İşCep ve İnternet Şubesinin yanı sıra, Maximum Mobil ve Maximum İşyerim uygulamalarında yer alan Hesap Özetlerim menüsünden ulaşabilmektedir.
Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.
Bu gibi dekontlarda esas aldığımız tarih, “hesaptan aktarılan ödeme (ya da 'hesaptan çekildiği tarih')” yazan tarihtir.
Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) nedir? IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesap numaralarının yerine kullanılacak olan ve para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan uluslararası banka hesap numarasıdır.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2020 yılının içerisinde Türkiye vatandaşlarının e-Devlet üzerinden banka hesap sorgulama işlemi yapmasına olanak sağlamaya başladı.
Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu denetimi altındadır. Birliğimiz üyesi bankaların mali tablolarına internet sitesi ana menüdeki "İstatistiki Raporlar/Tebliğ 17 Kapsamında Mali Tablolar" başlığından ulaşılması mümkün bulunmaktadır.
Banka hesap özetine ulaşmak oldukça kolaydır. Bu içeriğe ulaşmak isteyen bireyler akıllı telefonlarına indirecekleri bankacılık mobil uygulamaları sayesinde banka hesap özetine erişebiliyor. Banka hesap özetine mobil uygulama üzerinden erişemeyen kişiler hesap kesim tarihinde banka ile iletişime geçebiliyor.
Evet, tüm ATM'lerimizden Hesap IBAN bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Banka hesap hareketlerini kimler görebilir? Banka hesap hareketlerini, hesap sahibinin doğrudan kartını ve şifresini ya da internet bankacılığı bilgilerini vermediği hiçbir üçüncü şahıs görüntüleyemez. Buna birinci dereceden aile üyeleri de dahildir.
Kullanılmayan banka hesaplarının faal dışı olarak etiketlenmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekir. Bu süre 10 yıldır. 10 yılın ardından bankalar hesaplarla ilgili işlem başlatırlar.
Boşanmada kişisel banka hesapları on yıl süre ile incelenir. Bu süre tarafların mal rejimlerinin sona erme tarihi olan boşanma davasının açılış tarihi ile geçerli olur. Uygulamada boşanma davaları ve mal rejiminin tasfiyesine ilişkin davalar sıklıkla birlikte açılmaktadır.
3182 sayılı Bankalar Kanunu'nun 83. maddesinde “bankaların mensupları ve diğer görevlieri, sıfat ve görevleri dolayısıyla öğrendikleri bankalara ve müşterilerine ait sırları bu konuda kanunen açıkça yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklayamaz” hükmüne yer vermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri