Geçmiş temizleme terapisi, kişide zihinsel ve duygusal olarak olumsuz etkileri bulunan anıların bilinçaltından temizlendiği oldukça etkili bir terapi yöntemidir.
Geçmiş Temizleme Terapisi Uzman Psikolog Esra Ezmeci'nin birçok kanıtlanmış bilimsel yöntemi (Bilişsel Terapi, Şema Terapi, Optimum Denge Modeli, Regresyon Terapi, Enerji Çalışmaları, Gevşeme Teknikleri ve İmgeleme Teknikleri) bir araya getirerek eklektik bir yaklaşımla uyguladığı bir terapi yöntemidir.
Ruh sağlığı alanında çalışan terapistler, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikanalitik/Psikodinamik Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Gestalt Terapi, Varoluşçu Terapi gibi çeşitli terapi ekollerinde uzmanlaşmayı tercih edebilirler.
Klinik Psikolog Kardelen Aydın “bilinçaltı yıkama” kavramının düşünüldüğü gibi bir temizlik olmadığını söyledi. Bilinçdışı kavramı rahme düştüğümüz an başlayıp yaşadığımız, şahit olduğumuz, maruz kaldığımız her detayın kaydedildiği yerdir. Bu da bilimsel olarak bilinçdışı temizliğini mümkün kılmamaktadır.
Bilinçaltı temizliği, kişinin kendi kafasındaki düşünceleri, inançları ve duygularını temizlemek için kullanılan bir terapi tekniğidir. Tekniğin amacı, kişinin geçmiş travmalarının, stresinin ve zihinsel sorunlarının üstesinden gelmesine yardımcı olmaktır.
İlgili 39 soru bulundu
Yukarıda bahsettiklerimiz ve daha birçok olumsuz durum, geçmişteki olumsuz olayların silinmesiyle çözüme kavuşturulabilmektedir. Özetle, doğru şekilde yapıldığında geçmiş temizleme terapisi oldukça etkili bir yöntemidir.
Bilinçaltı Kaç Günde Değişir? Bilinçaltı değişme süresi ile ilgili yapılan çeşitli çalışmalar mevcuttur. Genel kanıya göre bu değişim süresi ortalama 21 gün olarak ifade edilir. Ancak bazı durumlarda 90 ile 120 gün arasında da değişme süresinin olduğu görülür.
Beynimizin bilinç dışı çalışan, vücudumuzdaki istemsiz kasları yöneten, her şeyi kaydeden kısmıdır. Bilinçaltı, anne karnından itibaren şekillenir. Kısa vadeli akıl ve hafıza, seçim akıl becerisi bilinç dahilindedir. Bilinçten herhangi bir komut gelmediği sürece tüm davranışlarımızı bilinçaltı yönetir.
İrlanda doğumlu Amerikalı yazar Joseph Murphy, ilahi bilimler alanındaki engin birikimi ile okurlarını bilinçaltının gücünü keşfetmeye çağırıyor. Yazarın ilk olarak 1963 yılında yayımladığı Bilinçaltının Gücü kitabı, insan zihnine dair en çok merak edilen soruları yanıtlıyor.
Bilinçaltı, genellikle kontrol dışında gelişen bir olgudur. Ancak kişiler istedikleri takdirde bilinçaltını yönlendirmeyi öğrenmektedir. Bilinçaltı, vücutta sinir sistemi ile beraber çalışmaktadır.
Özetle İslam'da bilinçdışı kavramı yoktur.
Zihni Temizlemek: Acıma ve Eleştiriden Uzak Durun
Zihni temizlemek için acıma ve eleştiriden uzak durmak ilk adım olabilir. Olan olaylara kendinizi eleştirerek yaklaşmanız zihninizi yoracaktır. Mutsuz olmak ya da iyi hissetmemek insanın doğasında olan duygular ve hislerdir. Bunu engellemenizi önermiyoruz.
Bilinçaltının Bilinçten Daha Güçlü Olması: Bilinç yaptıklarımızdan ve düşüncelerimizin %5'ini kapsarken bilinçaltı ise %95'inden sorumludur. Bu durum hayatımızın önemli bir kısmını oluşturan karar, eylem, duygu ve düşüncelerimizin çok büyük oranda bilinçaltının sorumluluğunda olduğunu gösterir.
Eşinizle veya partnerinizle olduğunuz çok mutlu bir anda mesela çok keyifli bir tap noktasında iken, eşinizin avuç içine ve omzuna ya da ensesine küçük baskılar uygulayın. Örneğin, eşinizin avuç içinin ortasına 3 saniyelik 4 ya da 5 kez baskı uygularsanız, o anıyı çapalamış oluyorsunuz.
Çapalama tekniği Esra Ezmeci tarafından bulunmuştur. Basit bir şekilde güzel bir andayken, sevdiğiniz kişinin omzuna avuç içine üç dört saniye baskı yapmanızdır. Bu sayede bu ufak baskılar, sevdiğiniz kişiyi size bağlar. Esra Ezmeci hakkında konuşulması gereken konulardan biri de yazmış olduğu kitaplardır.
Çapalamayı kısaca tanımlayacak olursak; Bir şeyi diğer bir şeye bağlayarak aralarında ilişki kurmaktır. Diğer bir değişle; çapa belirli bir duyguyu veya duyu organlarını harekete geçiren, bir tür uyarıcıdır. Çapalama bize olumlu veya olumsuz hatıraları veya yaşanmış olan ruh hallerini hatırlatır.
2. Alt Beyin Düzeyi: Beyin korteksi ile omurilik arasında yer alan yapılardır. Bilinçaltı fonksiyonları kontrol eder.
Birçok dile çevrilmesinin yanı sıra günümüzde milyonlarca insanı etkilemeye devam eden Bilinçaltının Gücü: Zihinsel ve Bedensel İyileşme, Diyojen Yayıncılık imzası taşır. Bu yayınevine ait ilk basım yılı 2019 olan kitap, 288 sayfalık bir başyapıt olarak okurların beğenisine sunulur.
Devamlı olarak karışık ve zor olan işleri sürdürmek ilk zamanlar bilinç tarafından yapılsa da bunu zaman içerisinde bilinçaltı devreye girer. Böylelikle zihin aynı olan hareketlerin yapılması için uğraşmaz. Bilinçaltının olumsuz durumları algılamaz: Bilinçaltı olumlu olmayan cümleleri var saymaz ve tersi gibi algılar.
Bilinçaltının genel yaşı da yedidir. Bilinçaltı demiş olduğumuzda çocukluğa dair altı sekiz yaşa kadar bilinçaltının oluşturmuş olduğu kayıtlardaki çocukluk algılarımızın devamıdır. Aynı zamanda televizyondan, kitaplardan, filmlerden vs.
Zihinsel kodlama, duyusal bilgiyi alıp hafızamızda depolayabileceğimiz ve daha sonra geri getirebileceğimiz bir forma dönüştürdüğümüz süreçtir. Anıların oluşmasında ve hafızada tutulmasında çok önemli bir adımdır.
Dr. Armağan Samancı, "Eskinin muskacı ve üfürükçülerinin yerini psikiyatrist olmayan şifa simsarları almaya başladı" derken, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sibel Çakır ise, "Vatandaşlarımız bilinçaltı temizliği, nefes terapi gibi söylem ve bilim dışı yöntemlere itibar etmemeli” uyarısı yaptı.
Araştırmalar gösteriyor ki, uyku sırasında çalışmaya devam eden bilinçaltı, 'karar alma' mekanizmamızı hızlandırıyor. Uyku sırasında beyin, o gün yaşadığımız anlara şekil veriyor. Hatta diğer anlarla birleştirip, çocukluk dönemimize kadar uzanan eski hatıralarla arasında bir tür bağ kuruyor.
Bilinçaltı Teknikler Nelerdir? Bilinçaltı tekniklerinin birçok yöntemi olmakla birlikte en çok kullanılanları zemine yayma, görüntü yedirme ve doğal perdelemedir. Bunun gibi gizleme teknikleri kullanılarak, verilmek istenilen mesajlar bilinçaltına empoze edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri