1 Ana sayfa ekranından, Uygulamalar ekranına erişmek için yukarı veya aşağı hızlıca kaydırın. 2 Ayarlar öğesine dokunun. 3 Gelişmiş özellikler sekmesine dokunun. 4 Adımları başarıyla tamamladınız.
Android işletim sisteminde geliştirici seçenekleri varsayılan olarak gizli bir şekilde yer alıyor. Bu ayarları açmak için ayarlar bölümünden sistem seçeneğine gelmeniz ve telefon hakkında bölümünde yer alan sürüm numarasına “Artık geliştiricisiniz” bildirimini görene kadar basmanız gerekiyor.
Bu özellik, Android cihazların bilgisayarlarda arabirim oluşturmasına imkan sağlıyor. Bu sayede uygulama yükleme, veri toplama ve hatta cihazı rootlama gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ancak unutmayın, bu seçeneği güvenlik nedeniyle ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda etkinleştirmeli, daha sonra kapatmalısınız.
1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Android cihazınızın Ayarlarında aslında gizli bir menü olduğunu biliyor muydunuz? Bu özelliğe “Geliştirici Seçeneği” adını verdik. Bu aslında size Android cihazınızdaki diğer bazı faydalı araçlara ek erişim sağlar. Adından da anlaşılacağı gibi, bu araç geliştiriciler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Android içerisinde kullanıcıların daha fazla özelleştirme yapmalarına imkan sağlayan çeşitli araçlar mevcut. Bunlar genellikle ayarlar sekmesinden yapılsa da bazı durumlarda geliştirici seçenekleri olarak adlandırılan ve kullanıcılara daha fazla hakimiyet veren kategori üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Geliştirici Araçlarına Erişim
Görünüm > Geliştirici > Geliştirici araçları seçeneğini belirleyin. "Alt+command+i" kısayolunu kullanın.
Android Geliştirici Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Android geliştirici olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.
Android Geliştirici Ne Demek? Android geliştirici, Android açık kodlu işletim sistemi tarafından desteklenen cihazlar için uygulama geliştirmekten sorumludur.
Android telefonda Geliştirici seçenekleri nasıl kapatılır
Geliştirici seçenekleri ekranında En üstte mavi bir şerit bulunmakta ve burada yeralan düğme seçeneği aktif ve pasif etmeye yaramaktadır bu düğmeyi kapalı konuma alırsanız Geliştirici seçenekleri kapanacaktır.
Android geliştirici, Android destekli cihazlarda uygulama geliştirmekle görevli çalışandır. Android geliştirici müşterilerin taleplerini göz önünde bulundurarak Android uyumlu uygulamalar tasarlar, uygulamanın performansını kontrol eder ve uygulamayla ilgili hataları çözer.
Google Chrome programını çalıştırınız. Sağ üstte bulunan "Araçlar" başlığına tıklayınız. Açılan menüden "İnternet Seçenekleri" başlığına tıklayınız. Ayarlar penceresinden “Gelişmiş ayarları göster” seçeneğine basınız.
Ayarlar düğmesini açmak için
Ekranın sağ köşesinden çekin ve ardından Ayarlar'a dokunun. (Fare kullanıyorsanız ekranın sağ alt köşesine işaret edin, fare işaretçisini yukarıya hareket ettirin ve ardından Ayarlar'a tıklayın.) Aradığınız ayarı bulamıyorsanız ayar Denetim Masası'nda olabilir.
Başlat simgesine tıklayın, Ayarlar yazın ve uygulamayı listeden seçin. Başlat simgesine sağ tıklayın ve menüden Ayarlar öğesini seçin. Windows ve I tuşlarına aynı anda basın. Bir çalıştır kutusu açmak için Windows ve R tuşlarına aynı anda basın ve tamam ms-settings: düğmesine basın.
Mobil uygulama geliştiricisi, mobil cihazlar için yazılım ve uygulamalar hazırlayan kişilerdir. Akıllı telefonlarda günden güne ortaya çıkan sağlık, oyun, iş, verimlilik gibi alanlarda uygulama tasarlayan, içeriklerini hazırlayan ve kullanıcılara hazır halde sunan kişilerdir.
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir.
Developer (Geliştirici) Nasıl Olunur? Yazılım geliştirici, developer olmak için kişilerin yazılım alanında kendilerini olabildiğince geliştirip alanında uzman kişiler haline dönüşmesi gerekmektedir. Ancak bu mesleğini belgelemek adına ön lisans, lisans ya da yüksek lisans seviyelerinde eğitim almaları gerekmektedir.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Android sürümü'ne dokunun. "Android sürümü", "Android güvenlik güncellemesi" ve "Derleme numarası" bilgilerinizi bulun.
Geliştirici konsolu nedir? Konsol, bir oyundaki ayarları değiştirmek veya komutları uygulamak için kullanılan metin bazlı bir girdi/çıktı arayüzüdür.
Android cihazınızda Bluetooth başlığında anlatıldığı gibi Bluetooth menüsünü açın ve 'Cihaz Ara'ya tıklayın. Daha sonra oyun kolu üzerinde 'PlayStation' ve 'Share' butonlarına aynı anda basılı tutun. Bu aşamada Android cihazınız, oyun kolunuzu görecektir.
Masaüstündeki “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayın, buradan “Özellikler”i seçin. Adından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri