Akıllı televizyonlar genellikle Samsung Android TV yazılımını kullanırlar.
55 inç, 65 inç, 75 inç, 85 inç gibi farklı ekran boyutları ile sunulan QLED TV'ler ihtiyaçlarınıza en uygun modeli seçebilmenizi sağlıyor. QLED TV modelleri Android, WebOS, Tizen gibi işletim sistemleriyle üretiliyor.
Netflix veya Youtube gibi popüler uygulamaları kullanmak için Smart, yani akıllı TV'ler iyi bir seçim olacaktır. Birçok televizyonda bu uygulamalar ve daha fazlasıyla önceden yüklenmiş olarak elinize ulaşır. Smart TV modellerinde Android de dahil, Tizen, webOS, Smart Central gibi her tür işletim sistemi kullanılabilir.
İşletim sistemleri birbirinden farklıdır. Smart TV'lerde üreticiye özel işletim sistemleri kullanılır. Android TV ise Android işletim sistemi tabanlı bir üründür. Kısacası Android TV daha fazla güncelleme ve uygulama desteği alabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
Android TV, özünde bir Smart TV olduğundan herhangi bir özellik kısıtlamasına tabi değildir. Bunun aksine Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanarak diğerlerine göre kullanıcılara daha kapsamlı içerikler sunar. Örneğin, uygulama mağazası daha geniştir.
Android TV ile aynı hesabı taşıyan Google hesabınızla uygulama mağazasında gezinirken uyumlu uygulamaların sayfasına geldiğinizde televizyonunuzu görebiliyorsunuz. Böylece doğrudan televizyonunuza gönderebiliyorsunuz. Sunucu taraflı yükleme diyebileceğimiz yeni özellik kullanıcılara dağıtılmaya başlandı.
Android işletim sistemi için Google tarafından geliştirilen Play Store'a Vestel Android TV'niz üzerinden de erişebilirsiniz. Vestel Android TV;niz üzerinden Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olan Google Play Store'da binlerce uygulamanın yanı sıra sayısız müzik, film, kitap ve oyun yer alıyor.
Televizyonların arayüzleri değişiklik göstermektedir. Arayüzler, kullanılan işletim sistemini ifade etmektedir. LG Smart TV'ler WebOS işletim sistemi ile üretilmektedir. WebOS televizyonunuzda hızlı hareket etmeyi, oyun oynamayı ve uygulamaları kullanmanıza imkân sağlıyor.
Öyle bir şey mümkün değil. Eğer yüklemek istiyorsanız Android Box almanız lazım.
Uygulama Yükleyebilme; Bazı Akıllı TV (Smart TV) modelleri yalnızca varolan kurulu uygulamaları kullanmanıza izin verirken birçok Akıllı TV uygulama mağazasından ücretli/ücretsiz yeni uygulamalar yükleyebilmenizi de sağlar.
Samsung mühendisleri tarafından geliştirilen Tizen işletim sisteminin açılımı “Tizen Operating System”dır. Şimdiye dek yalnızca Samsung televizyonlarında kullanılan Tizen OS bundan böyle şirketin lisans verdiği diğer tüm TV üreticileri tarafından kullanılabilecek.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
OLED ve QLED, günümüzde televizyon teknolojilerinin en popüler iki türüdür. OLED, organik hafıza teknolojisini kullanırken, QLED, kuantum nokta teknolojisini kullanır. Her iki teknoloji de yüksek görüntü kalitesi sunarken, OLED QLED farkı, seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdir.
Temel bazda telefonlarda bildiğimiz Android sisteminin geniş ekran TV'lere uyarlanmış hali olarak düşünülebilir. Google Play Store erişimi de olan Android TV'lerde Netflix, Prime Video, YouTube, Apple TV, Twitch, Spotify gibi uygulamalara erişebilir, APK kurulumu da yapabilirsiniz.
Peki, Play Store nasıl kullanılır? TV'nizi açın ve ana ekrana gidin. Apps ve Google Play Store'u açın. Bu, Android'in varsayılan uygulama marketi olduğundan, TV'nize önceden yüklenmiş olacaktır.
Beğeneceğiniz uygulamalar. YouTube gibi uygulamalar arasından ya da binlerce farklı oyundan istediğinizi seçin. Android TV'ye özel Google Play Store'da mutlaka seveceğiniz bir şeyler bulacaksınız.
Smart televizyon modellerinde Android olmayan her türlü işletim sistemi kullanılır. Örneğin; Tizen, Smart Central, webOS ve diğerleri söylenebilir. Netflix veya Youtube gibi popüler uygulamaları kullanmak için smart yani akıllı TV'ler iyi bir seçim olacaktır.
Google firmasının 6 Ekim 2010'da piyasaya sürdüğü, Intel, Sony ve Logitech firmalarıyla ortak geliştirdiği, Android tabanlı bir akıllı tv platformudur. Android TV ise hali hazırda Google'ın teknoloji ekosistemine mobil işletim sistemi olarak kazandırdığı Android tabanıyla geliştirilmiş bir akıllı tv platformudur.
Öncelikle Android TV Box bir HDMI kablo ile TV'ye bağlanır. Bir ethernet veya Wi-fi bağlantısı ile aynen bir akıllı cep telefonu gibi kutunun internete bağlantı yapması sağlanır. Ardından televizyonunuzu ve Android TV kutunuzu çalıştırdığınızda, cihazın kendi yazılımına göre, bir ana ekran direk karşınıza gelecektir.
Öncelikle belirtmemiz gereken şu; akıllı televizyonlar da tıpkı telefonlar gibi bir işletim sistemine sahip cihazlardır. Tizen işletim sistemi sayesinde içeriklere çok daha hızlı erişilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri