Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Görev çubuğundaki① [Pil simgesine] sağ tıklayın ve ardından [Güç Seçenekleri]② öğesini seçin. Size uygun bir güç planı seçin③. Seçilen planı özelleştirmek isterseniz seçilen planda④ [Plan ayarlarını değiştir] öğesine tıklayın. [Gelişmiş güç ayarlarını değiştir]⑤ seçeneğine tıklayın.
Güç modunu değiştirmek için Güç kaynağı pil >Ayarlar>Sistem>'& seçin.Güç moduiçin istediğiniz modu seçin.
Çok basit: Gelişmiş güç seçeneklerine gidin. Nihai Performans Modu'nun yanındaki ayar değiştirme ibaresine tıklayın. Sonraki pencerede en alttaki seçeneğe tıklayarak, modu silin.
Görev çubuğunda Ara'yı seçin, arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Altında Denetim masasının listelendiği Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi seçin. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini ve ardından Performans alanında Ayarlar'ı seçin.
İlgili 26 soru bulundu
Ayarlardan Gelişmiş başlangıca (WinRE) erişme
Windows 10'da Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç bölümünde Yeniden başlat öğesine tıklayın.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
Güç tasarruf modu pil ömrünü arttırmaya yardım eder. Konum hizmetleri ve mobil veri gibi pili yoğun kullanan telefon özelliklerinin kullanımını azaltır.
Güç Tasarrufu modu: Pil seviyesi %10'un üzerindeyse güç tüketimini azaltmak için bazı işlevler devre dışı bırakılır, arka plan uygulamaları sınırlandırılır ve görsel efektler azaltılır.
Pil tasarruf modu, batarya seviyesi düştüğünde devreye girer. Bu fonksiyon kapsamında aşırı güç tüketen uygulamalar kapatılır. Güç tasarrufu, mobil cihazların bataryası için herhangi bir zarar teşkil etmez. Bu durum, bataryaların performans döngülerinden kaynaklanır.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın.
Güç Tasarrufu Modu
Yazıcıyı belirli bir süre boyunca kullanmazsanız yazıcı otomatik olarak Güç Tasarrufu moduna girer ve güç tüketimini azaltır. Ya da Güç Tasarrufu Moduna manüel olarak girmek için «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesine basın. Yazıcı Güç Tasarrufu Modundayken «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesi yeşil yanar.
Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Başlangıç Ayarları'nı görmüyorsanız Gelişmiş seçenekler'e dokunun veya tıklayın ve sonrasında Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Yeniden başlat'a dokunun veya tıklayın ve bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını bekleyin.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bilgisayarın enerji tüketimini düzenleyen bir araç olan güç modu, cihazınızı daha verimli kullanmak için bazı ayarları değiştirebilir. Örneğin, güç modu sayesinde işlemci hızını artırabilirsiniz.
Battery University'e göre, pil voltajındaki her 0.1V'luk düşüş, döngü ömrünü iki katına çıkarır. Bu nedenle telefonunuzu %30 - %80 aralığında şarj etmeniz voltajı daha düşük tutar ve pilin ömrünü biraz uzatabilir. Li-ion piller için daha kısa ancak düzenli doldurma uzun tam şarj döngülerinden çok daha iyidir.
Güç tasarrufu modunu açık bırakmak telefona zarar verir mi? Bu sorunun cevabına dair hem kullanıcı deneyimlerinden hem de detaylı kaynaklardan faydalanmaya çalıştık. İşin uzmanlarına göre güç tasarruf modunda kullanmak batarya için bir zarar teşkil etmiyor.
650 watt power supply 80 plus bronze yüzde 85 oranında verimlilik sağlar. Gerekli olan testlerden geçen ve onay alan 650 watt gold psu yüzde 92 verimlilik sunar. Performansın düşmesine neden olan testlerden geçen ve onay alan 80 gold 650 W sağladığı verimlilikle oldukça beğeni toplar.
Başlat'ı seçin, arama çubuğuna Görev Yöneticisi yazın ve sonuç listesinden Görev Yöneticisi uygulamasını seçin. Sol taraftaki menüden İşlemler sekmesini seçin ve kapatmak istediğiniz işlemi arayın. Ad sütununda, işleme sağ tıklayın (veya seçip bekleyin) ve ardından menüden Verimlilik modu'nu seçerek kapatın.
Güç kaynaklarının verimliliğini belirleyen bir standart olan 80 Plus Sertifikası, elektronik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 80 Plus Sertifikası, güç kaynağının %20, %50 ve %100 yük altında en az %80 verimlilik sağladığını gösterir. Bu sertifikayı alan güç kaynakları, 80+ ibaresiyle işaretlenirler.
1) Yönetici haklarıyla Komut istemi penceresi açın. 2) Bu pencereye powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 komutunu girin. Bu komut sizin bilgisayarınıza uygun olarak Nihai Performans kodu oluşturacak.
Nihai Performans Modu Nedir? Nihai performans modu, bilgisayarınızın tüm gücünü kullanmanızı sağlayan ve maksimum performansı elde etmenize yarayan bir Güç Modudur. Normalde Güç Seçeneklerinde bulunmayan bu modu komut istemi (CMD) aracılığı ile Güç Seçenekleri arasına ekleyebilirsiniz.
Güç Planı Ayarlarına Yüksek Performans Modu eklemek için aşağıdaki adımları uygulayın; Öncelikle Windows tuşuna basıp “cmd” yazın ve konsola giriş yapın. Ardından açılan konsola “Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c” kodunu yazıp, enter'layın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri