1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Android işletim sisteminde geliştirici seçenekleri varsayılan olarak gizli bir şekilde yer alıyor. Bu ayarları açmak için ayarlar bölümünden sistem seçeneğine gelmeniz ve telefon hakkında bölümünde yer alan sürüm numarasına “Artık geliştiricisiniz” bildirimini görene kadar basmanız gerekiyor.
Not: Android 8 telefonlarda Ayarlar > Sistem altında Geliştirici seçenekleri ayarını göreceksiniz.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Ayarlar > Genel > Profiller'e veya Profiller ve Aygıt Yönetimi'ne dokunun. "Kurumsal Uygulama" başlığı altında geliştiriciye ait bir profil görürsünüz. Bu geliştirici için güven oluşturmak üzere Kurumsal Uygulama başlığı altındaki geliştirici profilinin adına dokunun.
İlgili 23 soru bulundu
Geliştirici modunu açmak için telefon ayarlarına girin. Ardından Gizlilik ve Güvenlik ayarlarına gidin. En alt kısımda yer alan Geliştirici Modu seçeneğine dokunun. Eğer Geliştirici Modu aktif değilse, aktif hale getirin.
İyi bir iOS geliştirici olmak için üniversitede Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği Bölümü okunmalıdır. Bu bölümlerden mezun olmayan kişiler ise yazılım üzerine eğitim alıp kendini geliştirerek iOS geliştirici pozisyonunda çalışabilir.
Etkinleştirmek için:
1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Android geliştirici seçenekleri menüsünde bulunan bu ayar ile uygulamalara sınırlandırma getirebiliyor ve uzun süre işlem yapan uygulamaları tespit edebiliyorsunuz. Bu ayar aktif olduğunda eğer bir uygulama uzun süre işlem yapıyorsa ekran yanıp söner.
Android Geliştirici Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Android geliştirici olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.
Geliştirici Araçlarına Erişim
Görünüm > Geliştirici > Geliştirici araçları seçeneğini belirleyin. "Alt+command+i" kısayolunu kullanın.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Android sürümü'ne dokunun. "Android sürümü", "Android güvenlik güncellemesi" ve "Derleme numarası" bilgilerinizi bulun.
Android geliştirici, Android destekli cihazlarda uygulama geliştirmekle görevli çalışandır. Android geliştirici müşterilerin taleplerini göz önünde bulundurarak Android uyumlu uygulamalar tasarlar, uygulamanın performansını kontrol eder ve uygulamayla ilgili hataları çözer.
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir.
Geliştirici Seçeneğini Kapatın. o Devam edin ve Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını başlatın. o Ardından devam edin ve “Geliştirici Seçenekleri”ni seçin. o Bundan sonra devam edin ve kapatmanız için yanındaki kaydırıcıya dokunun.
Eğer 'Geliştirici Modu'ndan kastınız Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri ise garanti dışına çıkmaz.
Android ayarlarını bulma ve belirleme
Google Yönetici konsolu hesabınızda oturum açın. Yönetici hesabınızı (@gmail.com ile bitmeyen hesap) kullanarak oturum açın. Android'e gidin. Bir ayar kategorisini ve ayarı tıklayın.
En küçük genişlik/Minimum genişlik: Android'deki uygulamalar için ölçeklendirmeyi değiştirmenin başka bir yoludur. Daha küçük bir değer boyutu artırır, daha yüksek bir değer ise her şeyi küçültür. Ayarlar'daki “Ekran boyutu“, genellikle ekran ölçeklemesini değiştirmenin en iyi yoludur.
GPU oluşturmayı zorla, uygulamaları görüntülemek için yazılım görüntüleme yerine telefonun grafik birimini (GPU) kullanır. Bu UI görüntülemeyi çok daha hızlı bir hale getirebilir ve bellek kullanımını azaltabilir.
Ayarlarında bu seçeneği görmek, iPhone'unda geliştirici modunu etkinleştirdiğin anlamına gelir. Artık uygulamaların deneme sürümlerini kullanmaya, günlük kayıtlarını kontrol etmeye ve cihazındaki diğer geliştirici ayarlarıyla oynamaya başlayabilirsin.
Bu uygulamalar genel olarak Android ve IOS gibi mobil işletim sistemlerinde çalışırlar. Mobil geliştiricilerin görevleri arasında uygulama tasarımı, uygulama test etme, güncelleme ve bakım gibi görevlerde bulunur. Bunun yanı sıra uygulamanın kullanıcı verilerini güvenli tutmak için tüm önlemleri alır.
Mobil uygulama geliştiricisi, freelance şekilde bireysel olarak ya da şirket bünyesinde çalışabilir. Geliştirdiği uygulamaları sık sık test eder ve hata paylarını en aza indirmeye çalışır. Uygulamanın kullanıma sunulmasının ardından uygulama içindeki güncellemelerden, eğitim ve destek hizmetlerinden sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri