Ziraat Bankası tarafından 2023 yılında Tarım alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin desteklenmesi ve çiftçi sayısının arttırılmasına yönelik Kadın Çiftçilerimize ve Genç Çiftçilerimize 1.000.000 TL'ye kadar "%10 özkaynak katkısı" ile kredi desteği verilecektir.
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisinden Yararlanmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir ? En az lise mezunu olan herkes Genç Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir. Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar başvuru yapabilmektedir.
Son başvuru tarihi kırsal ekonomik altyapı başvuruları için 20/01/2023, tarıma dayalı ekonomik yatırımlar başvuruları için 10/02/2023 tarihidir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı 4. Çağrısı Son Başvuru Tarihi Uzatılmıştır.
MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere otuz bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsar.
İlgili 19 soru bulundu
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Sözkonusu Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi Kredi desteğinden faydalanmak İçin gerekli şartların İçerisinde Kadın Çiftçi kapsamında; 18 yaşını doldurmuş ve asgari 8 yıllık İlköğretim mezunu kadın olanlar, Genç Çiftçi kapsamında.
-Alınacak arazinin ekspertiz değerinin %70'ine kadar olan kısmı kredilendirilebilmektedir. -Ayrıca kredilendirilecek arazinin “Müstakil (Tek) Tapu Senedi"ne sahip olması önem arz ettiğinden, “Hisseli Tapu" olduğu takdirde bütün hisselerin satın alınması koşulu ile kredi kullandırılabilecektir.
Genç Çiftçiye 2 Yıl Anapara Ödemesiz Kredi
Vadesi 10 yıla kadar uzatılabilen 1 Milyon TL değerindeki kredinin çiftçilere uygun bir vade planlamasının olması da oldukça önemli. Siz de bir genç çiftçi olarak koşulları sağlayıp sağlamadığınızı değerlendirerek 2 yıl anapara ödemesiz bir şekilde kredi kullanabileceksiniz.
BAŞVURU NASIL YAPILIR
a) Ön başvurular, "https://gencciftci.tarim.gov.tr" uzantılı yazılım üzerinden yapılır. b) Kesin başvurular, genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine şahsen yapılır.
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
KDRP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan 14 ilimizi (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) kapsamaktadır. Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür.
Ankara. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak.
18-41 yaş aralığında Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar, askerlik görevini yapmış veya muaf olanlar başvuruda bulunabilecektir.
Faaliyetinin belgelenebilir (ÇKS veya Hayvancılık İşletme Tescil belgesi ) ve devam ediyor olması kredi kullanımı için yeterlidir.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
Tarım alanındaki genç girişimci sayısının artırılması, gençlerin tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla genç çiftçilerimize 1.000.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
İmarlı ya da imarsız arsa alımı için kullanılan bireysel bir kredi türü olan arsa kredisi, bankaların sıklıkla kullandırdıkları kredilerden biri. Arsa kredisi iki farklı şekilde kullandırılıyor: Satın alınmak istenen arsanın imarlı olması durumunda arsaya ipotek konularak kredi alabilirsiniz.
Arazi Alımları İçin En Uygun Krediler Ziraat'te!
Tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve işletme ölçeklerinin büyütülerek rantabl hâle getirilmesi için üzerinde tarımsal üretim yapılan / yapılacak olan, tarla vasfına sahip arazilerin alımına yönelik olarak gerçek / tüzel kişi üreticilere sunulan kredilerimizdir.
İpotek karşılığı kredi çekmek için öncelikle bankaya gelir beyanı sunmanız gerekiyor. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz varsa bunu da belirtmelisiniz. Daha sonra gelir beyanınız, gayrimenkulünüzün tapusu ya da taşıtınızın sahiplik belgesiyle bankaya giderek başvuru yapabilirsiniz.
Bakanlığımızca, nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimlerinde, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 18 - 40 yaş arası genç çiftçilerin projelerine 30.000 liraya kadar hibe desteği verilecektir.
Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.
Ziraat Bankası, sübvansiyonlu traktör kredilerinde değişikliğe gitti. Sübvansiyonlu traktör kredilerinde normalde 1 yıl şartı 4 yıla çıkarıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri