Not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır. Öğrenci yeni ders alamaz ancak o dönemde aktif olan tüm DC, DD ve FF notu olan derslerini alabilir.
- Dönemlik bir sınamalı öğrenci şu aşamalardan sonra tespit edilir; Öncelikle öğrencinin GANO 'suna bakılır. Şayet GANO 1.80 altında ise bu durumda öğrencinin son iki dönem YANO 'suna bakılır. Son iki dönem YANO 'suna yaz okulu YANO 'su dâhil değildir.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Örneğin Güz döneminde ortalamanız 1.60 ise, bahar döneminde 2,.40 ortalama yaparsanız Toplam 4.00 edecektir. 4.00/2 Not ortalamanız 2.00 olacağı için Güz ve Bahar döneminde şartlı düşen bütün derslerden başarılı sayılacaksınız.
Ortalaman 2.00 geçerse o koşulluları geçmiş sayılıyorsun.. ortalaman 2.00 'dan düşükse o 50 ile 65 arasındaki notlarının olduğu derslerden kalıyorsun.. üniversiteye bağlı her üniverrsitede işleyiş farklı öğrenci işlerini ara en doğru bilgiyi onlar verir. 1.8'in altında kalırsan mezun olamıyorsun.
İlgili 39 soru bulundu
Yarıyıl Başarısı:
Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
Madde 25 — Genel ağırlıklı not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenci başarısız duruma düşer. Başarısız öğrencilerin üçüncü yarıyıldan/ikinci yıldan itibaren üst yarıyıllardan/yıllardan yeni ders alabilmeleri için genel ağırlıklı not ortalamalarının en az 1.80 olması gerekir.
İlk yarıyıldaki (güz yarıyılı) AGNO'su 1.80'in altında kaldığı için bu öğrenci sınamalı öğrenci konumundadır. Öğrenci, eğer 1. ve 2. yarıyıllarda FF almış olsaydı; bu dersleri mutlaka tekrar almak durumunda kalacaktı. Öğrencinin ilk iki yarıyılda F notu olmadığı için, bu iki yarıyıldan ders alması gerekmemektedir.
İşte, o konu hakkında MEB'den alınan detaylı bilgiler. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Genel not ortalaması daha önemli. Yüksek lisans, doktora ve iş başvurularında mezuniyetteki genel not ortalamana bakılıyor.
Ders seçiminde ilk önce alttan alması gereken başarısız olduğu FF, FD, NA notlu dersleri alır. Kalan kredisini dönemdeki derslerden tamamlar. Öğrencinin GNO (Genel Not Ortalaması) 1.80'den az olduğu durumlarda, öğrenci döneminde en fazla 30 AKTS kredilik ders alabilir.
MADDE 38 – (1) Önlisans ve lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin, alması gereken dersleri ve uygulamaları başarı ile tamamlamış ve en az 2.00 GANO'yu sağlamış olması gerekir.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Genel not ortalaması birinci sınıfın sonunda 1,50-1,99 olan, ikinci sınıfın sonunda 1,70-1,99 olan, üçüncü sınıfın sonunda 1,80-1,99 arasında olan öğrenciler koşullu başarılı olarak bir üst sınıfa geçebilirler. Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. BU SENE SINIFTA KALMA VAR MI 2022? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
dönem sonundaki yeni ortalaması
Bu durumda öğrencinin 1.80'i yakalayabilmesi için kaç puan (kredi başarı notu) toplaması gerektiği hesaplanmalıdır. Bu hesap 1.80 ile aldığı tüm derslerin toplam kredisinin çarpımıyla bulunur.
Öğrencinin Fakülte/Yüksekokulda öğrenime başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl da dâhil olmak üzere almış olduğu tüm derslerin katılımıyla elde edilen ve başarısını belirleyen not ortalamasıdır.
Türkiye'de. AGNO: Ağırlıklı genel not ortalamasını, ANO: Ağırlıklı not ortalamasını ifade eder. Ağırlık Not Ortalaması (ANO) nasıl hesaplanır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri