KPSS Genel Yetenek testlerinin içeriği, Türkçe ve Matematikten oluşur. Adayların, mantık, problem çözme, okuduğunu anlama ve sahip oldukları temel bilgi ve beceriler sınanır. Genel Kültür testine de girilmesi zorunludur. Aynı şekilde 60 sorudan oluşur.
Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.
Genel kültür konularından 60 tane soru sorulur. Bu soruların 30 tanesi tarih konularından, 18 tanesi coğrafya konularından, 9 tanesi vatandaşlık konularından ve 3 tanesi de güncel konulardan çıkar. Genel yetenek konuları ise Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinin belirli konularını içerir.
Genel Yetenek Testi, adayların farklı görev ve durumlarda nasıl performans gösterebileceğinin sistemli bir şekilde test edilme yöntemine verilen genel addır.
Genel Yetenek-Genel Kültür testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru için 100 dakika cevaplama süresi verilecek.
İlgili 16 soru bulundu
Genel Yetenek Dersleri
KPSS GYGK'de 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Vatandaşlık ve 6'sı Güncel Bilgiler konularından olmak üzere toplamda 120 soru sorulmakta.
Yetenek testleri, bireyin yetenek ve yetkinliklerinin belirlenmesinde kullanılan değerlendirme araçlarıdır. Başarı ve yetenek testleri bu guruba girmektedir. Yetenek testleri genel olarak performans ölçen testler olarak bilinir. Bireyin belirli bir alandaki becerisini, yatkınlığını ve performans başarısını ölçer.
Genel yetenek genel kültür testi saat: 10.15'te başlayacak ve 130 dakika boyunca devam edecek. Sınavda 120 soru sorulacak. Bu sınav 12.25'te sona erecek. Eğitim bilimleri testi 14:45'te başlayacak ve 100 dakika boyunca devam edecek.
Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te, Eğitim Bilimleri oturumu öğleden sonra 14.45'te uygulanacak. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumu ise 100 dakika sürecek.
Sorulara %66 ve üzeri doğru yanıt vererek başarılı olursun.
Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
Sınava girenlere Genel Yetenek testinde 60, Genel Kültür testinde 60 soru soruldu ve yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
Genel Kültür Testi (60 Soru), Genel Yetenek Testi (60 Soru) toplamda 120 sorudan oluşmaktadır.
Bir kere girme hakkınız var.
KPSS Genel Yetenek Genel Kültür testi KPSS'ye hazırlanan tüm adayların girmesi gereken ortak testtir. Genel Yetenek kısmı Matematik ve Türkçe derslerinden; Genel Kültür kısmı ise Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık derslerinden oluşmaktadır.
Özel Yetenek Sınavları Aday Öğrenci Kriterleri: A) 24 yaşını doldurmamış olmak. (Yıl olarak) B) Lise mezunu olmak.
KPSS Lisans A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavı 23 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak. KPSS Lisans A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ise 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
KPSS ÖABT NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? ÖSYM'den yapılan açıklama doğrultusunda saat 10.15'te başlayan oturum, saat 12.45'te sona erecek.
Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Eczacılık) 15 Ekim Pazar günü yapılacak. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2023-STS Eczacılık ve 2023-EUS ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
Zeka testleri ya da tarama testleri olarak da adlandırılan genel yetenek sınavları insan kaynakları departmanının işe alım sürecinde adayı değerlendirilebilmesi için çok faydalıdır. Buna ek olarak pozisyon değişimi veya terfi gibi durumlarda da bu verilerinden faydalanılmaktadır.
Yetenek testi farklı alanlara göre yapılabilmektedir, bunlardan bazıları sayısal yetenek, sözel yetenek, soyut kavrama, mekanik algı ve mekânsal algı olabilmektedir. Sayısal yetenek ölçüşürken kişilerin sayısal yeteneğine bakılır ve sonrasında kelimeleri etkin olarak kullanma için sözel yetenek testi yapılır.
Başarı testleri, çocukları değerlendirmede kullanılan ve çocukların ne bildiğini ve ne yapabildiğini ölçen testlerdir. Belli bir öğrenme sürecinin sonunda elde edilen bilgi, beceri ve anlayışı ölçen bu testler güçlü ve zayıf olunan alanları belirler ve başka yapılması gereken testleri önerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri