İçerisinde gerçek kakao bulunmayan çikolataya beyaz çikolata denir. Kakaonun kendisinden değil yağından elde edilir. Beyaz çikolata içeriği: kakao yağı, süt tozu veya süt, lesitin ve vanilinden oluşur.
Beyaz çikolata, genellikle kakao yağı, şeker, süt tozu veya süt katılarından oluşan bir çikolata türevidir. Çoğunlukla fildişi rengi tonuna sahip beyaz renkte veya sarının oldukça soluk tonlarında üretilir.
Gerçek çikolata 31 derece sıcakta erimeğe başladığı halde, sahte çikolata şeklini nerdeyse hiç bozmaz. Gerçek çikolata kırıldığı zaman kendine has ses çıkarır, sahte çikolata ise içerdiği bitkisel yağlar nedeni ile sessiz kırılır. Gerçek çikolata yüzeyi pürüzsüz ve parlak olmalıdır.
aldığımız çikolataların üzerinde zaman zaman beyazlık görülmektedir. Çikolatanın üzerinde oluşan bu tabaka bilindiğinin aksine çikolatanın bozulduğu anlamına gelmemektedir. Merak ettiğimiz bu durum, beyazlığın sebebi çikolata içerisindeki kakao yağının dışarı çıkmasından dolayıdır.
PEKİ BEYAZ ÇİKOLATANIN ZARARLARI NELERDİR? Yağ oranı yüksek olan bu çikolata bir kaç parçadan fazla tüketildiğinde vücuda ciddi hazarlar verir. Özellikle kötü kolesterol oranını yükselmesine neden olan beyaz çikolata damar tıkanıklığı ve kalp rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur.
İlgili 44 soru bulundu
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Beyaz çikolatanın yapımında bildiğiniz çikolatalardan farklı olarak direkt kakao kullanılmaz. Kakao çekirdeğinin yağı alınarak kullanılır ve çikolata tadı verilir. Kakao yağının içine şeker ve süt ilave edilir ve beyaz çikolata elde edilir. Beyaz çikolatada kakao bulunmaması nedeniyle bazılarına tadı farklı gelebilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Gerçek çikolata ne renk olur? Kakao katı maddeleri, bitter ve kahverengi sütlü çikolatalara koyu kahverengi rengini ve kavruk tatları veren maddedir. Kakao katı maddeleri içermemesi; süt yağı, kakao yağı gibi bileşenler içermesi sebebiyle, beyaz çikolatanın rengi beyazdır.
Beyazlaşmış çikolata yenir mi? Beyaz çikolata yemek sağlık açısından sorun teşkil etmez. Mikrobiyolojik bozulma veya küflenme durumu değildir.
Beyaz çikolatanın içinde aslında kakao yok! Sadece kakao yağı, süt ve şeker var. 3. Beyaz çikolatayı eritmek, siyah çikolatayı eritmekten daha zor!
'Gerçek' çikolata, kakao çekirdeğinden elde edilen iki malzeme (kakao kütlesi ve kakao yağı) ile şeker kullanılarak yapılır. Bitter çikolata yapımında bunlara ek olarak şeker, sütlü çikolata yapımında ise şeker ve süt tozu eklenir.
Kakao bitkisinden elde edilen çikolata; ilave edilen süt, fındık, Antep fıstığı gibi maddelerle daha lezzetli bir hale gelmektedir.
Gerçek çikolata bitter midir? Türkiye'de %54 ve daha fazla kakao oranına sahip çikolataların hepsi bitter olarak geçiyor. Marketlerden aldığımız çikolatalar da genelde %54 kakao oranına sahip çikolatalar. Yurt dışında ise %52-62 kakao oranı semisweet, %63-72 kakao oranı ise bittersweet olarak geçiyor.
Çikolatadaki beyazlık, kakao yağının eriyerek yüzeyde tekrar kristallenmesi nedeniyle oluşur. Fat Bloom veya yağ çiçeklenmesi olarak da adlandırılır.
Çikolata parçaları veya damla çikolata, tatlandırılmış karışımda ve daha az yaygın olarak krep gibi bazı kahvaltı yemeklerinde, birtakım tatlılarda (özellikle damla çikolatalı kurabiye ve kekler) bileşen olarak kullanılan tatlandırılmış çikolata parçalarıdır.
Vince Çikolata Beyaz 75 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Yüksek ısı veya neme maruz kalması durumunda kakao yağının kristal yapısı bozulur ve kristaller yüzeye çıkar. Yüzeye çıkan kristallerin tekrar soğuması çikolatanın üstünde beyazlama yaratır. Bu beyazlama, tadı bozmaz fakat görünümü etkiler.
Çikolata neden yenmemeli? Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Çikolataların bozulduğu iki şekilde anlaşılmaktadır; bunlardan birincisi görüntüsünün değişmesi ikincisi ise koku değişikliğinin olmasıdır. genellikle yağın erimesi ile çikolata yüzeyi beyazlar ama halen tüketilebilir. Çikolatanın üzerinde şekerlemenin oluşması ise, bozulmasının en önemli işaretini oluşturmaktadır.
Eğer kıyafet üzerinde çikolata lekesi kalmışsa, bir kap içerisine ılık su ve karbonat ekleyin ve kıyafeti bu suyun içerisine bırakın. Yaklaşık 15 dakika kadar suda bekleyen kıyafetin üzerindeki lekeler iyice yumuşar ve musluktan akan ılık su ile durulandığında temizlenmiş olur.
Beyaz çikolata imal etmek için de kakao kullanılır. Ancak normal çikolatada olduğu gibi, kakaonun tozundan değil; yağından yararlanılır. Doğrudan kakao tozu kullanarak normal çikolatalar elde edilirken, kakao yağı kullanılarak beyaz çikolata üretilir.
Doğru çikolatayı belirlerken dikkat edilmesi gerekenler arasında kakao miktarı, şeker miktarı, içeriğindeki yağlar, ek malzemeler yer alıyor. Kakao: Çikolatanın içeriğinde kakao miktarı ürünün kalitesi hakkında doğrudan bilgi verir. Kaliteli bir çikolatanın içeriğinde bulunan kakao oranı %95 civarında olabilir.
Kalpleri yumuşatan çikolata markası olan Milka'nın çikolata tutkunları için ürettiği, ağızda eriyen yumuşacık beyaz çikolata, lezzetinin yanı sıra bir besleyici ürün olarak da dikkat çekiyor.
İsviçre'den gelen bu lezzete karşı koymak oldukça güç olacak! Çikolatanızı kuru ve kapalı ortamda saklamanız önerilmektedir. Ani hava değişimleri çikolatanın homojen yapısını bozabilir. Çikolatalarınızı uzun süre buzdolabında tutmanız halinde üzerinde beyazlık oluştuğunu göreceksiniz.
Beyaz Çikolata Kaç Kalori? Kakao yağı oranı en yüksek olan beyaz çikolata diğer çeşitlere göre en yüksek kaloriye sahip çikolatadır. Zayıflamak isteyenlerin, kilosuna dikkat edenlerin, özellikle de şeker hastalarının uzak durması gerektiği bu çikolata aynı zamanda şeker bakımından da zengindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri