Cv'ye diploma ve sertifika eklenir mi? Cv'nizi güçlendirmenin en etkili yollarından biri CV'ye diploma ve sertifika bilgilerimizi eklemektir. Eklediğimiz her sertifika bizi diğer adayların önüne geçirecektir.
✓ Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. ✓ Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz. ✓ Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. ✓ Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.
Mezuniyet yılı Mezuniyet derecesi. Bölüm Adı ve Yeri. Bunların yanı sıra yaptığınız özel projeler, aldığınız kurslar, katıldığınız eğitim ve seminerler, son olarak da başvurduğunuz pozisyona uygun teknik becerilerinizi yazılabilirsiniz.
CV'ye eklenecek kurslar ve sertifikalar
Fakat, eğer bu eğitimin üzerinden birkaç yıl geçmişse ve yeni sürümler hakkında güncel eğitimler almadıysanız bu eğitimi özgeçmişinizden çıkartmanız gerekir. Genel kural, yalnızca mevcut çalışma ortamıyla ilgili kurs ve sertifikaları eklemektir.
Lise Bilgisi: İsmi bilinir fark yaratacak bir lise değil ise eğer bence hangi liseden mezun olduğumuzu CV'De yazmaya gerek yok. Eğitim bilgilerine direk üniversiteden başlayabiliriz. Referans: Referanslarımızı cv'ye yazmak yerinde istendiğinde vermek her zaman benim önerdiğim bir yöntem olmuştur geçmişte.
İlgili 45 soru bulundu
Not ortalamanız yüksekse bunu CV'nizde belirtmenizi öneririz. Genellikle 3.5 ile 4.0 arası yüksek not ortalaması olarak kabul edilir. Not ortalamanız yüksek değilse bunu CV'nizde belirtmenize gerek yoktur.
Bunlardan ilki, eğitiminiz boyunca derslerdeki başarılarınız, not ortalamalarınız gibi detaylardan oluşmaktadır. Bölüm birinciliği gibi sizleri rakiplerinizden ayıracak kriterde başarılarınız bulunuyorsa bunları dikkatlice özgeçmişinize eklemelisiniz.
Sertifika programlarının süresi Diploma Programlarının süresine göre daha azdır. Sertifika programları 4 ile 24 hafta arasında, diploma programları 24 ile 52 hafta arasında eğitim vermektedir. Program ücretleri de okullara ve ülkelere göre değişmektedir.
CV'mizde hala biraz yer var ve öz geçmişimi biraz daha zenginleştirmek istiyorum diyorsanız gittiğiniz kursları CV'nize ekleyebilirsiniz. Yalnız bu kursların başvuracağınız pozisyonla ilgili olmasına ve süresinin çok geçmişe dayanmamasına dikkat edin.
Cv'ye diploma ve sertifika eklenir mi? Cv'nizi güçlendirmenin en etkili yollarından biri CV'ye diploma ve sertifika bilgilerimizi eklemektir. Eklediğimiz her sertifika bizi diğer adayların önüne geçirecektir.
Ancak birçok araştırma bireysel olarak öğrencinin bizzat kendisinin, mezun olduğu okuldan daha önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Temelde potansiyel içeren bir öğrenci düşük imkanlı bir okuldan mezun dahi olsa, daha iyi bir liseden mezun olduğundaki kadar başarı göstermektedir.
Ayrıca, eğer okulunuzu terk etmiş veya mezun olmayı planlamıyorsanız, bu bilgi de CV'de yer almalıdır. Örneğin, "XY Üniversitesi, İşletme Bölümü, 2019'dan beri devam ediyorum, 2022'de mezun olmayı planlıyorum" şeklinde yazılabilir.
CV İçin Etkili Bir Başlık Yazın
Başlık kısmında adınız, soyadınız, meslek ünvanınız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, yaşadığınız şehir ve eğer kullanıyorsanız Linkedin profilinizin bağlantısından başka bir şey yer almamalıdır.
CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılmaktadır. Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazın. Genellikle ''Times New Roman'' veya ''Arial'' gibi kolay okunabilen karakterler kullanın, 11 ya da 12 punto ile yazın.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Üniversite onaylı sertifikalar, bir kişinin sahip olduğu bilgi ve becerileri belgelediği için işverenlerin işe alım sürecinde öncelik vermesini sağlar. Bu sertifikalar aynı zamanda, bir kişinin kariyerinde yükselmesine ve daha yüksek maaşlar kazanmasına da yardımcı olabilir.
İş başvuruları olmak üzerine birçok durumlarda ihtiyacımız olan diplomaların aslı hiçbir kuruma verilemeyeceğinden aslı gibidir belgesi devreye girmektedir. Bu tür durumlarda diplomanın kendisi yerine aslı gibidir belgesi verilmektedir.
MEZUN BELGELERİ E-DEVLETTE:
Bu çalışmalar sayesinde, üniversitelerde diploma yerine geçen "GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ" artık e-devlet üzerinden alınabilmektedir. YÖK aynı zamanda tüm mezunların kendi verilerine e-devlet kapısında yer alan Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi üzerinden erişme imkanı sağlamıştır.
Elinizde lise diplomanız yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsiniz. Bu belge diploma yerine geçer, tüm okullar da kabul eder. Lise diplomasını kaybedenler de mezun oldukları liselerden yeni diploma düzenlenmesini talep edemedikleri için bu yola başvuruyor.
3- Hedeflediğiniz alan ve pozisyonla ilgili bilgi verin. 4- Hedefinizi yazarken klişe ve genel cümlelerden kaçınarak tek cümlede ifade edin. 5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın.
Öğrenci CV'sine temelde kişisel bilgileriniz, eğitiminiz, iş deneyimleriniz ve becerilerinizi eklemeniz gerekir. Başvuracağınız pozisyona özel olarak diğer detayları da yerleştirmelisiniz. Örneğin o pozisyonla ilgili olarak daha önceki başarılarınızı ve yeteneklerinizi yazın.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik. Takım çalışması
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri