Hızlı bir şekilde powerbank şarj etmek için her zaman priz tercih edilmelidir. Çünkü elektriği prizden alan bir güç adaptörü ile bilgisayarın USB bağlantı noktası aynı gücü vermez. Prizden her zaman daha fazla güç gelir ve böylece powerbank, daha hızlı şarj olur.
Powerbank, kendisine ait olan USB kablosunun prize veya bilgisayara takılması ile şarj edilmektedir. Ancak hızlı şarj etmek için priz ile şarj etme yönteminin tercih edilmesi önerilmektedir. Şarj etme işleminden sonra powerbank kullanımına başlanabilir.
Yüksek Hızda Geri Dolum
Quick Charge destekli bir adaptör kullanıldığında 5 saatte tam olarak şarj olmakta. Standart adaptörlerde(5V 2A) 10 saatte şarj olabilir.
MagSafe Harici Pil'i ve iPhone'u şarj etme: iPhone'daki MagSafe Harici Pil ile aygıtları USB-C - Lightning kablosunu veya USB-C kablosunu ve Apple 20 W USB-C güç adaptörünü ya da başka bir uyumlu güç adaptörünü (minimum 20 vat güç çıkışı; ayrı satılır) kullanarak güç kaynağına bağlayın.
Powerbank cihazınız bir USB kablosu veya adaptörle birlikte sizlere verilmektedir. USB kablosunun büyük ucuna adaptöre takın. Küçük ucunu ise güç adaptörüne takın. Sonuç olarak cihazınızı şarj etmeye bırakabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Bununla birlikte “30000 mAh powerbank kaç saatte dolar?” sorusunun da tek bir yanıtı yoktur. Çünkü standart modeller ortalama 10 saatte tamamen dolarken Quick Charge teknolojisine sahip olanlar ortalama 6-7 saatte tamamen dolar.
Genel olarak, 2500 – 3500 mAh batarya kapasitesine sahip bir akıllı telefon için ortalama 6000 ile 7000 mAh arasında bir şarj ünitesi alınması uygun olacaktır. Powerbank kapasitesinin tamamının kullanılabilmesi için, cihazın yapıldığı bataryanın malzeme kalitesi de oldukça önemlidir.
S-link IP-G17 10000mAh Powerbank Taşınabilir Pil Şarj Cihazı ; Tam dolu batarya ile iPhone ve diğer mobil telefonlarınızı 4 sefer tam olarak şarj eder. Mp3 & Mp4 oynatıcılarınızı tam dolu batarya ile 8 sefer şarj eder. iPad'inizi ise tam dolu batarya ile % 100 şarj edebilir.
Güneş Enerjili Powerbank Kaç Saatte Dolar? Güneş enerjili 10.000 mAh powerbank çok güneşli havalarda ortalama 5 saatte şarj olur. Ancak kapalı havalarda bu süre bir miktar uzayabilir.
Power Bank'ı tam olarak şarj etmenize ve boşaltmanıza (tam döngü) gerek yoktur. İstediğiniz zaman %10, %20 veya %30 eklemeniz mümkündür. Kısmi döngüler, Lityum İyon pilinizin ömrünü bile uzatabilir. Ortalama olarak, Power Bank, 300 kez kullanılabilir.
Örneğin Xiomi marka, 10.000 mAh powerbank modeli orijinal standart kablosu (5volt/2A) kullanılarak şarj edildiğinde 5,5 saatte doluyor. Ancak normal bir standart kablo kullanıldığında (5volt/1A) ürünün dolum süresi 10 saate çıkıyor. Genel olarak size fikir vermesi için bir örnek iletebiliriz.
Bu modellerde küçük bir dijital ekran bulunur. Bazı modeller ise şarjın dolduğunu ışık ile bildirir. Şarja takılan cihazda yanan kırmızı ışık, tam doluluğa ulaştığında yeşile döner. Bu cihazların sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam edebilmesi için mutlaka dolana kadar şarjda bırakılması gerekir.
Oldukça yüksek batarya gücüne sahip olan Sunix 12000 mAh Powerbank 2 amper bir adaptör ile 10 saatte, 1 amper gücüne sahip olan bir adaptör ile yaklaşık 15 saatte şarj olur.
Ev ortamında priz yardımı ile şarj edilen powerbank içerisinde uzun bir süre bu akımı korumaktadır. İhtiyaç duyulması anında kullanılmak istenilen cihaza bağlanması ile birlikte bu cihazı şarj etmeye başlamaktadır. Kullanımı basit olan powerbank için çeşitli seçenekleri de bulunmaktadır.
Powerbank çeşitleri, ürünün özelliğine göre şarj depolama kapasitesine sahiptir. Ürünün depolama kapasitesi ne kadar yüksek ise o kadar fazla süre şarj yapabilir. Powerbank cihazlarının şarj olma mantığı da cep telefonu ya da tabletlerle aynıdır. Cihazın adaptörünü prize takarak şarj işlemini başlatabilirsiniz.
100 watt altında bulunan powerbankler sorunsuz bir şekilde yanınıza alınabilir. 100 ile 160 watt arasındaki powerbankler ise havayolu şirketinin onayına bağlı olarak el bagajında taşınabilmektedir. 160 watt üzerindeki powerbankler ise kesinlikle uçağa alınmamaktadır.
20000 mAh'lik büyük bataryası ile pek çok cihazı en az 5 defa tam şarj edebilecek kapasitedir.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Zaman ile artacak kondüsyon düşüşleri ve çevresel faktörlerle, 10.000 mAh'lik powerbank, minimum 2000 mAh'lik bir cihazı 4 – 4.5 kere tam kapasiteyle şarj edebilecektir.
3000 mAh'lık bir telefonunuzu şarj etmek için 7000 - 8000 mAh güç kapasitesine sahip bir power bank alırsanız bu cep telefonunuzu 2 defa şarj eder ve bir defada yarım veya yarımdan az olacak şekilde şarj eder. UNUTMAYIN!
En sağlıklı olanı nimh bataryalar için, bataryanın kapasitesinin 1/10u akımla 10 saat şarj etmek. 1800 mah lik bir pile 1.8A basarsan 1 saatte dolar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri