6- Geyikli Plajı-Ezine Sürekli kalabalık olan plajın, bölgedeki diğer denizlere göre suyunun daha soğuk olduğunu söyleyebiliriz. Denizin hemen derinleşmemesi sayesinde çocuklu aileler tarafında da çokça tercih ediliyor.
Geyikli Plajı
Duş ve soyunma kabini hizmeti veren tesis olmamasına karşın şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcut durumdadır. Su ısısı ortalamanın biraz üzerinde soğuk olan denizinde derinlik oranı ise yüksek değildir. Bu sebeple çocuklarınızla birlikte rahat bir şekilde denize girebilirsiniz.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Gökçeada'nın dört bir tarafında mavi bayrağa sahip olan birçok plaj bulunuyor. Özellikle sakinlik ve gürültüden uzak plajlar tercih edenler için ilk sırada yer alır. Bu konuda kefalos (Aydıncık) plajı çok fazla öne çıkıyor. 1200 metrelik genişliğe sahip olan plaj ücretsiz şekilde değerlendirilebilir.
Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilen Geyikli Plajı'nın suyu, bölgedeki denizlere göre biraz soğuktur.
İlgili 41 soru bulundu
Su seviyesinin yükselip alçalmasına bağlı olarak göl yaz aylarında zaman zaman kalp şeklini alıyor. Özellikle eylül ayında pembeye yakın tonlara bürünen gölün, kasım ve aralıkta genellikle hardal sarısı olan rengi bazı günlerde yaşanan ısı değişikliğiyle yine pembeye dönebiliyor.
Kalabalıktan uzak, doğa ile iç içe, denizin berrak suyunda vakit geçirebileceğiniz, sessiz, sakin tatil anlayışına uygun bir bölge. Geyikli beldesinde yeşil ve mavinin buluştuğu pek çok alan bulunur. Özellikle zeytin bahçeleri ve çam ormanları buna örnek gösterilebilir.
“Algal Blooms” olarak adlandırılan bu canlılar aşırı üreme durumlarında ışık ve sıcaklığın da etkisiyle deniz suyunun şuanki gibi yeşile yada yeşilin değişik tonlarına çevirebiliyor. Zaman zaman bu yeşil renk kırmızıya, kahverengiye ve beyaza da dönüşebiliyor.
Bir yıl boyunca Çanakkale'de 131 gün yüzmek var. Genelde yüzme sezonu biter ekimde. Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Çanakkale'de dır-dir 17.8°C, mevsimlere göre: kışın 12.9°C, baharda 14.6°C, yazın 24.1°C, sonbaharda 19.5°C. Minimum su sıcaklığı (10.3°C) Çanakkale'de olur ocak ayında, maksimum (27.0°C) temmuzda.
Çanakkale Denizi berrak ve temiz oluşu ile ünlü. Bolayır Plajı da bunlardan biri. Denizin temiz olması sayesinde Bolayır Plajında aynı zaman da balıklar ile birlikte de sizlere yüzme imkanı da sunuyor.
Eylül-ekim ayları deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu dönem. Rüzgarın hafiflemesi ve plajlardaki kalabalığın çekilmesi ile denizin keyfine doyulmayan bir dönem aynı zamanda!
– Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin en soğuk deniz suyu sıcaklığı Akçakoca'da ölçüldü. Akçakoca'yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık ise 32 derece ile Mersin'de ölçüldü.
İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda!
Belediye halk plajına giriş ücretsizdir ancak şemsiye ve şezlonglar ücretlidir. Plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet mevcuttur. Plaj çevresinde çay bahçesi, gazino, kafeterya gibi imkanlar yer almaktadır. Bozcaada'dan gelen feribotlar sizi rahatsız etmemek ile birlikte gün boyu eğlenceli bir görüntü yaratmaktadırlar.
Geyikli, nefaseti ve lezzeti en iyi olan Kuzey Ege zeytinyağları ile Türkiye genelinde öne çıkmıştır. Tarım arazilerinin büyük çoğunluğunu koyu yeşil ve gümüşi yaprakları ile zeytin bahçeleri oluşturmaktadır. Son yıllarda Ağustos ayında gerçekleştirilen Zeytin Festivali de buradaki Zeytinciliğin doğal sonucudur.
22 derecenin altındaki bir deniz suyu, kişinin üşümesine neden oluyor. 29 derecenin üzerindeki su sıcaklığı seviyesi ise bunaltıcı bir etki yaratıyor. Bu nedenle yüzmek için ideal deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece aralığı olarak belirleniyor.
Deniz suyunun ısısı düşük olduğunda yüzücüler hızlı bir şekilde üşüyebilir. O nedenle genellikle deniz suyunun taban derecesi 22 olarak kabul edilmektedir. Su sıcaklığının genel olarak 22 ve 29 derece arasında olması gerekmektedir.
Alanın Tanımı: Dünyanın en önemli suyollarından biri olan Çanakkale Boğazı, İstanbul Boğazı ile birlikte Karadeniz ve Marmara'yı Akdeniz'e bağlar. Boğazın en geniş yeri 5 bin 800 metre, en dar yeri 1250 metre ve en derin yeri 106 metre, uzunluğu ise 65 kilometredir.
Marmara Denizi altında Marmara fayı ya da fayları olarak da bilinen, Kuzey Anadolu Fay hatının batısında yer alan sismik olarak harketli bir fay bölgesi vardır. Tarih boyunca ürettiği depremlerle büyük yıkıma yol açan bu faylar 1509 Büyük İstanbul Depremi ve 1999 Gölcük Depremi gibi depremlerin sorumlusudur.
Doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini mest eden ilçe, ormanlık alanlardaki yeşil ağaçların boğazın mavi suları ile birleştiği eşsiz bir lokasyonda yer almaktadır. Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı manzarasına sahip Gelibolu'nun denizi de son derece temiz ve berraktır.
Rivayete göre savaş zamnında yanına devasa bir Bozgeyik ve talebeleri ile savaşlara katılıp düşmana korku saldığı ifade edilmektedir. Bu olağanüstü halinden dolayı da kendisine Geyikli Baba denilmiştir.
Geyikli Marmara Bölgesi Çanakkale Ezine ilçesine bağlı bir beldedir. Çanakkale asfaltı üzerinden Ezine yolunu takiben yapılır. Geyikli-Ezine arası yolculuk 8,5 kilometre olup 14 dakika sürmektedir. Geyikli'ye ulaşım kara yolu ile Ezine asfaltı üzerinden yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri