Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor.
Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor. Yazın adaya gidiş ve dönüşte araçların online rezervasyon yapmaları gerekiyor.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
GESTAŞ'ın Ramazan Bayramı dolayısıyla güncellenen feribot sefer tarifesine göre Geyikli-Bozcaada hattında karşılıklı 8 olan sefer sayısı 16'ya, Gökçeada-Kabatepe hattında ise 6 olan sefer sayısı 10'a çıkartıldı.
İlgili 38 soru bulundu
Gökçeada'ya kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler sadece arabalı feribotları kullanabilirler. Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürmektedir. Arabası ile gelmeyip yaya gelen kişiler ise Çanakkale'den deniz otobüslerini kullanabilirler. Deniz otobüsleri ile yolculuk 50 dakika sürmektedir.
Yolcu Biletleri:
c) Yolcular, feribot kullanımıiçin tek bilet ile geçiş yaparlar. d) Biletler üzerindeyazılı olan tarihtegeçerlidir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Çanakkale Geyikli arası yolculuk 1 saat 27 dakika sürmektedir. İki mesafe arası 94 kilometredir. Çanakkale merkez otogarından her saat kalkan minibüsler ile ulaşım sağlanmaktadır.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Çanakkale Şehir Merkezinden Gökçeada'ya Ulaşım
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Çanakkale İskelesinden Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri kalkan feribotla (Yaz Döneminde) yada Kabatepe İskelesinden her gün kalkan arabalı vapurla gökçeadaya ulaşılır.
30 derece 48' kuzey paraleli, 26 derece 02' doğu meridyeni arasında yer alan Bozcaada , Ege Denizinde ülkemize ait 2 adadan diğeri olan Gökçeada'ya 29 deniz mili uzaklıktadır.
Arabalı Feribot Seferleri, Kabatepe'den kalkan arabalı feribotlar, Gökçeada merkezine 7 km. uzaklıktaki Kuzulimanı'na yanaşıyor.
ATV Motor: 85.00 TL. Otomobil(1+7 Kişi): 180.00 TL. Adakart Otomobil: 90.00 TL. Orta Sınıf Araç: 240,00 TL.
İşlemlerinizi, online.gdu.com.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilerek, online ödeme yöntemi ile bilet satın alabilir, yola çıkmadan feribottaki yerinizi ayırtabilir, sefer saatinizi planlayabilirsiniz. Online bilet kuralları için tıklayınız. Üyelik ve bilet satın alma işlemleriniz için tıklayınız.
Adanın kuzey-güney uzunluğu 13km., doğu-batı uzunluğu 29.5 km. Bir günde adanın bütün köylerini gezmek zor. O yüzden günübirlik ziyaret yeterli değil. En doğrusu ada keşfini bölgelere ayırarak 3-4 güne yaymak.
YAYA OLARAK SEYAHAT EDEN ENGELLİ YOLCULARIMIZ TÜM HATLARIMIZI ÜCRETSİZ OLARAK KULLANABİLİRLER. REFAKATÇİSİ OLMAYAN TÜM ENGELLİ YOLCULARIMIZ İÇİN GEMİ VE İSKELE PERSONELİMİZ HERZAMAN REFAKAT ETMEYE HAZIRDIRLAR.
Karayolundan çok daha kısa bir sürede gitmek istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Günümüzde aracınızla ya da yaya olarak feribotları kullanabilirsiniz.
Gökçeada denildiğinde akla ilk olarak eşsiz doğası, bakir ormanları gelir. El değmemiş kırların içerisinde doğayla baş başa yapılan kahvaltılar, deniz manzarası eşliğinde akşam yemekleri, temiz havada yapılan uzun yürüyüşler ve daha pek çoğu Gökçeada'yı vazgeçilmez kılan etmenler.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
Gökçeada'yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Gökçeada'da deniz sezonu haziran ayında açılır, eylül ayının sonuna kadar devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri