Yüzme Stilleri Nelerdir? Bilindiği üzere;
Kelebek Yüzme, yüzme stilleri arasında en zor olanıdır. Bu yüzme stili, yüzücünün kol ve bacak hareketlerinin uyumlu bir şekilde yapılmasını gerektirir. Kelebek yüzme, yüzücünün karnının üstünde yüzmesini ve kol ve bacak hareketlerinin yukarı-aşağı salınımı şeklinde yapılmasını gerektirir.
Yüzme teknikleri içinde en hızlı ve en kolay olanıdır serbest yüzme. Bu teknik diğer tekniklere göre daha kısa sürede öğrenilmektedir.
Karışık yüzme, yarışmalarda sırayla kelebekleme yüzme, sırtüstü yüzme, kurbağalama yüzme ve serbest stil yüzmedir. Bayrak yarışlarında farklı dört kişi ile birlikte sırtüstü yüzme, kurbağalama yüzme, kelebekleme yüzme ve serbest stil yüzme sırasıyla yüzülmektedir.
Yüzmenin diğer tekniklerinden ziyade ilk etapta serbest yüzme tekniği öğretilir. Serbest yüzme tekniği dört müsabaka stili içinde en hızlı olanıdır. Çekiş mekaniği, bir sağ-bir sol kol çekişi ve değişken sayıda yapılabilecek ayak vuruşundan oluşmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Bu da yüzme sonrası iştahı çok açar. Bu sebeple kilo vermek istiyorsanız diyetinizi egzersiz günlerine göre ayarlamanız önemlidir. En iyi yağ yakan, yüzme stili ise kelebek stilidir. Bu stil ile 10 dakika da 150 kaloriyi rahatlıkla yakarsınız.
Serbest teknik, yüzme stilleri arasındaki en hızlı olanıdır. Çekiş mekaniği, bir sağ-bir sol kol çekişi ve değişken sayıda yapılabilecek ayak vuruşundan oluşmaktadır. Serbest yüzme tekniğini anlatmak için, aşağıdaki başlıklar kullanılmıştır.
Yüzmede rastosyon nedir? Yüzme esnasında nefes alma evrelerinde ve yüzerken vücudumuz her kolda rotasyon yapmalı, yani yüzerken nefes almada vücut sabit değil rostasyon yaparak ilerlemelidir. Yüzerken doğru yapacağınız bu hareketle daha rahat bir oksijen alarak daha hızlı ilerleyebilirsiniz.
Yüzme, yağ yakımına yardımcı olabilir ve dolayısıyla vücuttaki yağ miktarını azaltabilir. Ancak, yalnızca yüzme yaparak göbek bölgesindeki yağların erimesini sağlamak mümkün değildir. Vücut yağının kaybedilmesi, genellikle vücuttaki genel yağ oranının azaltılmasına bağlıdır.
Bilim insanı Alberto Minetti bilgisayar simülasyonu kullanarak, yüzerken parmaklar arasındaki en uygun mesafenin 3-8 mm. arasında olması gerektiğini yani parmakların doğal duruşunun en uygun teknik olduğunu keşfetti. Parmaklar arasında hafif bir yayılım sağlayarak, suyu çekme esnasında elimizin yüzey alanı artmaktadır.
Kelebek Stil Yüzme: Diğer yüzme stillerine göre çok daha zordur. Suyun altında bacaklarınız yukarı aşağı olmak üzere hareket ettirirken kollarınızı aynı anda yanlardan öne doğru uzatarak suyun itiş gücüyle vücudunuz öne doğru ilerlemelidir. Yüzme Hangi Kasları Çalıştırır?
Kurbağalayarak yüzme, sık kullanılan ve en yavaş olarak bilinen yüzme stilidir. Kurbağalama, yüzücünün suda el ve ayaklarının yarım daire çizerek ilerlemesidir.
Yüzme ile sırt, omuz ve kol kaslarının çalışmasıyla beraber duruşu etkileyecek kaslar güçlenir. Bu sayede yüzme sporu duruş bozukluğunun giderilmesinde önemli bir yere sahiptir. Yüzmenin fizyolojik faydalarından bir diğeri ise solunum sistemi üzerindeki olumlu etkileridir.
Yüzünüzün tamamı suya gömülü olmalı. Yüzünüz suyun içindeyken, ciğerlerinizdeki tüm havayı burun veya ağızdan suya doğru vermelisiniz. Nefesiniz bittiği anda ise, vücudunuzu sağa veya sola nazikçe çevirerek (omuz rotasyonu) ağzınızdan nefes alabilirsiniz. 3. Omuz rotasyonla birlikte, ağzınız sudan kurtulacaktır.
1 saat yüzmek kaç kalori diye soracak olursak 59 kiloluk bir kişinin 1 saatlik yüzme ile yakacağı kalori miktarı yüzme hızına bağlı olarak 413 ile 590 arasında olacaktır. 70 kiloluk bir kişinin 1 saatlik yüzme ile yakacağı kalori miktarı 493 ile 740 arasında bir değerdedir.
Her gün yüzülebilir
Serbest, kurbağalama, sırtüstü veya kelebek gibi tercih edilen stillerde yüzülebilir. Mesafe kişinin kondisyon seviyesine göre değişebilmektedir.
Günde Ne Kadar Yüzmek Gerekir? Yüzmeyi bir hobi olarak yapan ve aynı zamanda vücudu güçlendirmek isteyen herkes, bunu düzenli hale getirebilir. Buna ilgi duyan kişiler haftada en az iki veya üç gün, bir saat yüzebilir. Yüzmenin süresi 30 dakikadan fazla olmalıdır.
Her halükarda yüzerken tüm kas grupları istemli ve / veya istemsiz bir biçimde çalıştırılır. Haftada Kaç Gün Yüzmek Gerekir? Haftalık yüzme sayısı çoğu havuz programında haftada 2 gün 1'er saatlik periyotları içerir. Haftada 2 gün ya da 3 gün yüzmek ve ardından kasların dinlenmesi için gereken zamanı vermek önemlidir.
Balıklama esnasında omurgayı destekleyen göğüs, yan gövde, karın, arka kanat, arka ve üst sırt, omuz ve kasık kasları büyük oranda çalışmaktadır. Kolun uzanmasında yardımcı olan ön-kol kasları da bu yüzme şeklinde oldukça aktiftir.
Eskiden yüzmenin skolyozun ilerlemesini yavaşlattığına hatta skolyoz açısını düşürdüğüne inanılıyordu. Ancak günümüz araştırmaları yüzmenin omurga problemlerini düzeltmede yardımcı olmadığını aksine durumun daha da kötüye gitmesine neden olabileceğini gösteriyor" dedi.
Yüzme öncesi ve sonrası düzenli esneme hareketleri yapmak, yüzme performansınızı artıracaktır. Tekrarlama: Yüzme performansınızı artırmak için düzenli olarak yüzmeye devam etmeniz gerekmektedir. Düzenli tekrarlamalar, vücudunuzun yüzme hareketlerini hatırlamasına ve yüzme performansınızı geliştirmesine yardımcı olur.
Yüzmeyi öğrenme süresi minimum 2 ay, maksimum 4 ay olabilmektedir. Ortalama yeteneklere sahip olan bir kişinin su duygusunu kazanması, kaldırma kuvvetine inanması, su ile barışması, can güvenliğini sağlayabilecek kadar kendi kendine yüzebilmesi için gerekli olmaktadır.
yüzme öğrenmek kişisel özelliklere, eğitim yöntemlerine ve öğrenenin motivasyonuna bağlı olarak değişir. Bir günde yüzme öğrenmek mümkün değildir, ancak düzenli bir eğitim programı ve pratik ile yavaş yavaş öğrenilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri