Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar. Bir süre sonra kötü koku tamamen ortadan kalkar ve doğal kokusu meydana çıkar.
Eğer daha pratik bir yöntem arıyorsanız tıpkı sirke gibi asidik özelliğe sahip limon ve portakal kabuklarını saklayabilir; kabukları lavabo giderine bocaladıktan sonra üzerine sıcak su dökerek tabakalardan ve kokudan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Lavabo kokusu giderici doğal çözümlerden bir diğeri de kahve telvesi.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Limon Kabuğu ve Tuz ile Lavabo Kokusunu Önleme
Mutfak lavaboları, kötü kokuların yayılabildiği alanlardır. Bu kokuları önlemenin doğal bir yolu, limon kabuğu ve tuz karışımıdır. Limon kabuğu ve tuz karışımı, sadece lavabo kokularını yok etmekle kalmayarak kokuların yeniden oluşmasını önlemeye de yardımcı olur.
Duş giderinden kaynaklanan kötü kotu genellikle süzgecin tıkanmasından dolayı oluşur. Banyo süzgecinde biriken kıllar, sabun artıkları temizlenirse kötü koku önlenir. Bunun dışında borularda olabilecek kırık ve çatlak gibi sorunlarda banyo giderinden gelen kötü koku sebebi olabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Karbonat ve Sirke
Özelikle lavabodaki deliklerin üzerini kapatacak miktarda karbonat dökün. Ardından sirkeyi karbonatın üzerine dökün ve köpürmesine izin verin. Bu karışımı 15 dakika beklettikten sonra, lavabonun içine sıcak su boşaltın. Bu sayede lavabo tahliye boruları temizlenecektir.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Binaların havalandırma boşluklarına atılan çöpler havalandırmadan banyoya koku dolmasına neden olabilmektedir. Hava almayan bina rögarı kanalizasyon kokusunun eve dolmasına neden olabilmektedir. Gider borularında kaçak olması lağım kokularının eve dolmasına neden olur.
ALO 181'DE HEDEF VATANDAŞ MEMNUNİYETİ
Naftalini marketlerden temin ederek ölçülü şekilde lavaboya koyabilirsiniz. Naftalin suyla temas ettikçe kötü kokuyu giderecektir. Kullanılmayan küvetlere naftalin ekleyip banyonun daha iyi kokmasını sağlayabilirsiniz.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Bu borular tuvalet gider borularından çok daha dardır. Her ne kadar bu borulardan sadece su geçiyor gibi düşünsek de durum aslında öyle değildir. Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur.
Havalandırma, kolon borusundan büyük olmalıdır. Binanın ömrü, bina içi kanalizasyon boru tesisatının sağlıklı yapılmasıyla da ilgilidir. Kanalizasyon tesisatı, bina içinde yasayanların sağlıklarını da doğrudan etkiler.
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
Kullanım Şekli: Boş seramik potu refill yedek oda kokusunun tamamı ile doldurun. Oda parfümünü seramik pota dikkatlice dökün ve ahşap ürünlerle temas etmemesine dikkat edin. Özel rattan kalın çubuğu seramik potun içine yerleştirin. Çubuğun kokuyu emmesi ve tüm ortama yayılması için 24-36 saat süre verin.
Su ve kanal ile ilgili konularda görüş, öneri ve şikayetleriniz için ALO 185'e günün her saati bildirebilirsiniz.
Borularda birikip kalmış yiyecek kalıntıları, atık yağlar, lavabo sifonunun düz olması ya da çok kullanılmayan lavabo sifonundaki su birikintisinin zaman içinde koku yapması gibi nedenler, bu kokuların oluşmasının en yaygın sebeplerinden.
Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kredi vermesi süreci nasıl işleyecek? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını vatandaşlarımız bu hat aracılığı ile öğrenmiş oluyor.
Eğer tıkanıklık, binanın ana giderinde ise bina olarak orada oturan herkesin sorumluluğundadır. Eğer bir yönetici varsa binada, sorunun çözümü için ilgili yerlere ulaşacaktır. Aski ya da özel Kanalizasyon Firmaları ile irtibata geçecektir.
Bu sebeplerden ilki giderlerdeki yemek artıklarıdır. Evlerin lavabolarından döklen yemek parçacıkları ve yağ birikintileri borularda birikme yapar. Bu birikim zaman içinde çürüme durup giderden yukarıya doğru bir koku yayabilir.
Öncelikle küf ve rutubet kokuları çeşitli nedenlerle oluşabilir. Bazen, sızdıran bir boru veya zeminde düzgün şekilde kurutulmamış ıslak bir nokta olabilir. Diğer zamanlarda, evdeki yüksek nem seviyelerinden kaynaklanabilir. Sebep ne olursa olsun, küf ve rutubet kokuları rahatsız edici ve hatta tehlikeli olabilir.
Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve pvc borularda kullanıma uygundur. Hem lavaboda hem de küvetlerde kullanılabilen porçöz, birikintiler nedeniyle oluşan kötü kokunun da uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
YAĞ VE KİREÇ ÇÖZÜCÜLERLE, LAVABO AÇICILAR EN TEHLİKELİLERİ
Çocuk yanlışlıkla ağzına aldığı maddenin yakıcı tadını fark edinceye kadar birkaç mililitre kostik sıvı, yutma refleksiyle yemek borusuna doğru hareket edebilir. Yutulan madde ve miktara bağlı olarak çocuğun yemek borusunda çeşitli derecelerde yanıklar oluşur.
Banyo giderlerindeki, lavabolardaki ya da tuvalet giderlerindeki çeşitli nedenlerle oluşan tıkanıklıkları açmaya yarayan lavabo açıcı bir kimyasaldır. Kimyada sodyum hidroksit olarak bilinen lavabo açıcılar toz, granül, sıvı ya da jel olarak üretilmişlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri