Yapılan araştırmaya göre Giresun'un iç kesimlerinde yer alan ve 1. derece deprem riski bölgesinde bulunan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri büyük deprem riskiyle karşı karşıya!
Giresun'da 3.5 şiddetinde deprem meydana geldiği bildirildi.
Giresun 3. ve 4. derece deprem bölgesi olarak biliniyor.
Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır. Deprem riski düşük yerlerin, diğer yerlere göre daha güvende olduğu söylenebilmektedir.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
İlgili 18 soru bulundu
“Kırklareli'ne baktığımızda deprem haritasında dördüncü bölge. Daha önce bir deprem olmamış. Aktif fay hattı olmayan bir şehir.
Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Giresun'un arkasında büyük bir fay var o da güneyde kalıyor bu fay en son 1939'da kırıldı, bir daha kırılmaz dolayısıyla Giresun rahat uyuyabilir diyebiliriz.
GİRESUN'DA DİRİ FAY HATLARI BULUNUYOR!
Deprem gerçeğini hatırlatan bu depremler, bölgedeki diri fay hatlarının varlığını da açıkca gösteriyor.
Türkiye'yi sarsan 1939 Erzincan Depremi'nin etkileri, Karadeniz'de de hissedildi. Bu büyük deprem, Karadeniz'de Trabzon, Tokat, Samsun, Amasya, Ordu ve Giresun şehirlerinde etkili oldu. Deprem sonrasında çeşitli tedbirler alındı. Millî Yardım Komitesi kurularak deprem bölgelerinde faaliyetlerde bulunuldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 13.9 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Giresun'a getirilen 22 depremzede öğrenci yurduna yerleştirildi.
karadenizde dağların kıyıya paralel olarak uzanmasından dolayıdır.
' sorusu merak konusu oldu. İl il Türkiye'nin deprem haritasına göre, Giresun 3.ve 4. derece deprem bölgesinde yer alıyor.
Depremin Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği ifade edildi.
Giresun'un son meydana gelen deprem fay hattına uzak bir yerleşim yeri olmasına rağmen, zemin, yapı stoku ve özellikle güney kesiminde kalan ilçelerin Kuzey Anadolu Fayına yakınlığı itibarıyla bir risk durumundan söz eden Giresun Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr.
Karadeniz fayı, Artvin Hopa'dan başlayarak Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Bartın açıklarına kadar uzanan bir fay hattını temsil etmektedir.
Karadeniz'in merkez ve doğu kısmı-basen içi fazla deprem üretmemekte ve basenin kenarları sismik bakımdan daha aktif olarak gözükmektedir. Bölgedeki önemli (Ms>6.0) depremler genel olarak Kırım'ın güneydoğusunda, Gürcistan karasında, Bulgaristan açıklarında, Bartın ve Kuzey Anadolu Fayı üzerinde meydana gelmiştir.
Bölgenin toprak yapısı, yeryüzü görüntüsü 1. ,2. ve 3. Jeolojik Zaman'larda biçimlenmiştir. Bundan dolayı toprak çeşitli katmanlarla zenginleşmiştir. Oturmuş, sıkışmış, durağan katmanlar nedeniyle 4. Derece Deprem Bölgesi kabul edilir.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kırklareli, 'deprem riski' bulunmayan iller arasında gösterildi.
· Zeminin genel olarak kıyasen güçlü olması, özellikle Kırklareli merkez ilçe alanında daha sağlam zemin yapısı bulunmakta olup Lüleburgaz ve Babaeski'de yer yer daha zayıftır. · İlimizde dikey yapılaşma yoğun değildir. · İlimiz alanı diri fay hatlarına kıyasen uzak bir mesafededir.
Risk bölgeleri risk sırasına göre 1 ile 5 arasında değişmektedir. Yayınlanan haritaya göre Kırklareli en az riskli bölgeler arasında bulunuyor. Fakat buna rağmen deprem riski bulunmadığı söylenemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri