Liman Hizmetleri Tiryaki 2018 yılında Giresun Limanı'nın işletme hakkını devir aldı. İşletme hakkı ile birlikte Giresun Limanı'na alt yapı ve üst yapı yatırımları yapıldı. Yeni dizaynına kavuşan Giresun Limanı bugün 1 milyon ton iş hacmine sahip ve kapasitesinin yaklaşık %30'unu kullanıyor.
"Limanın yeni sahipleri Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Tiryaki Grubu ve ortaklarıdır. Giresun Limanı, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye için çok büyük öneme sahip. Şu ana kadar 120 milyon liralık bir yatırım yapıldı, önümüzdeki 5 yıl içerisinde de en az 120 milyon lira daha yatırım yapılacak."
Daha sonra açılan ihalede 61 milyon dolara Global-Çelebi ortaklığına devredilen liman, kısa sürede yatırıma hız verdi.
Türkiye'de liman özelleştirmeleri 1997 yılında devlete bağlı 6 limanın 30 yıl boyunca özelleştirilmesi ile başlamış olup 2012 yılına kadar toplam 17 adet liman özelleştirilmiştir .
Limanlar kimin? Genel olarak limanları devlet kurumlarına ait olan kamu limanları ve özel teşebbüslere ait olan özel limanlar olarak ikiye ayırabiliriz. Kamu limanlarında liman arazisinin mülkiyeti ve limanın işletmesi tamamen kamu kuruluşlarına yani devlete aittir.
İlgili 16 soru bulundu
1997-2013 yılları arasında özelleştirilmiş ilgili limanlar arasında Mersin Limanı, İskenderun Limanı, Bandırma Limanı, Derince Limanı, Antalya Limanı, Galataport, Çeşme Limanı, Trabzon Limanı, Tekirdağ Limanı ve Marmaris Limanı da bulunuyor.
(x) Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca yapılan ihale sonucu Trabzon Limanı'nın 30 yıllık işletme hakkı 21.11.2003 tarihinde ALBAYRAK Grubuna ait Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından devralınmıştır.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli limanı olma özelliğini taşıyan Trabzon Limanı'nın 30 yıllık işletme hakkı, 2003 yılında Albayrak Grubu tarafından devralınmıştır.
Türkiye'nin Karadeniz'deki önemli limanlarından Samsun Limanı'nın özelleştirme işlemi tamamlandı. Samsun Limanı'nın işletme hakkı 36 yıllığına ihale bedeli olan 125 milyon 200 bin dolara Samsunport'a devredildi.
ve üçüncü kişilere konteyner terminali olarak hizmet sunmaktadır2. MARPORT, 2001 yılından itibaren TIL ve Arkas Grubu'nun ortak kontrolü altındadır3. bir fon yönetimi ortaklığıdır.
Ceynak, Cey Holding bünyesinde bulunan, Samsunport, Ceyport Tekirdağ, Ceyport Taşucu ve MESBAŞ limanları başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli limanlarında hizmet vermektedir.
İskenderun Limanı'nın 36 yıl boyunca işletme hakkı ihalesini kazanip, 2011 sonunda limanın işletmesini resmen devralan Limak, İskenderun Limanı'ndaki hisselerinin yüzde 20'sini uluslararası altyapı yatırım fonu InfraMed Infrastructure'a devretti.
AKP'nin daha önce geri çektiği ancak Meclis'e sunduğu “torba teklife” göre, Antalya Limanı'nı 140 milyon dolar karşılığında devralan Katarlı QTerminals şirketi, değişen yükümlülüklerde 2047 yılına kadar limanı işletme hakkı elde etti.
Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 11 Mayıs 2007 tarihinde T.C.D.D. Mersin Liman İşletmesini 36 yıl süreyle devralmıştır.
İstanbul Ambarlı Limanı: Türkiye'nin en büyük limanı olma özelliğini taşıyor.
Çelebi Holding iştiraki Çelebi Yatırım Danışmanlık ve İşletme A.Ş., Global Yatırım Holding iştiraki Global Liman İşletmeleri A.Ş. ve Antmarin İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin ortak olduğu Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş., ihaleye çıkarılan Antalya Limanı'nın işletmesini 2006 yılında 22 yıl süreyle devralmıştır.
Trabzon limanı, Doğu Karadeniz'in en büyük limanı ve Türkiye'nin de önemli ithalat ve ihracat limanlarından biridir.
Kuşadası Limanı 2003'de 27 milyon dolara Global'e satıldı. Çeşme Limanı 2003'de 12,5 milyon dolara Ulusoy'a satıldı. Dikili Limanı 2003'de 4,2 milyon dolara Kolin İnşaat'a satıldı. Trabzon Limanı 2003'de 22,4 milyon dolara Albayrak'a satıldı.
Liman, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan 50 Yılda 50 Eser adlı listede yer almıştır. Özelleştirme İdaresi tarafından ihalesi yapılan TCDD'ye ait Mersin Limanı'nın işletme hakkı, 11.05.2007 tarihinde, 36 yıl süreyle PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu'na verilmiştir.
Ceynak, Tekirdağ limanı ihalesini 347 milyon lira teklifle kazandı. Samsun limanının da işletmecisi olan şirketin yeni hedefi Avrupa'da bir liman satın almak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ikinci kez ihaleye çıkarılan Tekirdağ limanının işletme hakkını 347 milyon 100 bin lira teklifle Ceynak kazandı.
– TÜRKİYE DENİZCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri