Giresun'un en popüler yöresel yemekleri:Karalahana Çorbası, Tel Kadayıf, Karalahana Sarması, Hamsili Pilav, Fasulye Turşusu Kavurması, Pezik, Görele Pidesi, Hamsi Böreği, Yağlaş, Mendek Çorbası, Isırgan Çorbası ve Darı Unu Helvası bulunmaktadır.
Giresun mıhlaması, karalahana çorbası, karalahana sarması, Karadeniz pidesi, hamsi pilavi, laz böreği, tel kadayıf, sütlaç bunlardan sadece bir kaçıdır. Giresun gezinizde yaşadığınız eşsiz deneyimi kalıcı hale dönüştürmek ve zihninizde canlılığını taze tutmak için Giresun hatırası hediyelikler alabilirsiniz.
Zengin bir mutfağı olan Tirebolu, ısırgan otu yemeği, kiraz tuzlusu, fasulye diblesi, taflan kavurması, turşu kavurması, meşhur hamsi böreği, mısır ekmeği ve leziz Tirebolu usulü pide çeşitleri gibi lezzetleri bünyesinde bulundurmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Özel araçla, Trabzon ve Giresun arası; 130 kilometredir ve 1 saat 55 dakikada yolculuk tamamlanabilmektedir. Otobüsle, Trabzon ve Giresun arası; 137 kilometredir ve 2 saat 19 dakikada yolculuk tamamlanabilmektedir.
Trabzon'da ki tatlılardan olan Hamsiköy sütlacı daha önce yemediğiniz tatlılardan bir tanesidir. Bu bölgeye has olarak yapılan bu tatlı daha çok Trabzon Maçka'da yapılan bir tatlıdır. Trabzon'un en sevilen tatlıları arasında yer almaktadır. Hamsiköy sütlacı tamamen doğal malzemeler ile üretilmiş olan bir tatlıdır.
Giresun'da ki en sevilen tatlıların başında tel kadayıf gelmektedir. Tel kadayıf Giresun'un fındık ile birlikte hazırlanan tatlıları arasında yer almaktadır. Tel kadayıf Giresun'da değil Türkiye'de de sevilen bir tatlı olmuştur. İlk olarak bu şehirde yapılmış olan tel kadayıf Giresun ile özdeşleşmiştir.
Görele denince akla hemen pide gelir. Karadeniz pidesinin kendine has mayası ve kıvamı bu bölgede en lezzetli örneklerini sunuyor. Pideyi Antep ya da Hatay mutfağında tadıp sevdiyseniz Görele pidesi size biraz farklı gelebilir. Baştan uyarmakta fayda var.
Giresun'un turistik ilçelerinden biri olan Tirebolu, doğal güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Sessiz ve sakin bir ilçe olmasıyla tercih edilen Tirebolu ilçesi, pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği ilçelerden olan Tirebolu, yaz aylarında daha da popüler olmaktadır.
Açık ara, giresun'un en güzel pidecisidir Görele Pide. Burada yediğiniz pidelerin hamuru hem çıtırdır, hem de çok yumuşaktır. Kıyması, görele Peyniri, kavurması her şeyi çok... Açık ara, giresun'un en güzel pidecisidir Görele Pide.
Giresun'un en meşhur yemekleri pancar çorbası, fasulye turşusu ve fasulye kavurmasıdır. Yörede Giresun ismiyle anılan ürünler; Giresun fındığı, Giresun kirazı, Giresun simidi, Giresun pidesi, Giresun kadayıfı, Giresun güllacı ve Giresun pastasıdır.
Giresun'da kivi üretiminin başlangıcı 1990'lardır. Kivinin, fındığa oranla verimi daha fazla, hasat gideri daha az ve geliri daha iyidir.
Giresun, bir Miletos kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı "Kerasus"dur. İsminin, yabani kiraz ağaçlarından dolayı "Kiraz diyarı" olabileceği söylenir. Giresun, 1397 yılında Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirilmiş olup, Eski Türklerde adı Vilayet-i Çepni'dir.
Tirebolu, Giresun iline bağlı bir ilçedir. İl merkezi olan Giresun'un doğu yönünde, Karadeniz kıyısında, Doğankent, Espiye, Görele ve Güce ilçeleriyle sınırları bulunmakta olup il merkezi Giresun'a 45 km uzaklıktadır.
Tirebolu ilçe merkezinde yer alır. Bölgenin en eski ve ilgi gören plajıdır. Karadeniz'de kumun hâkim olduğu nadir plajlardan biridir.
Doğu Karadeniz'in sahil şeridinde, kurulmuş bu şirin ilçemiz yaylaları, fındığı ve kirazı ile ünlü.
Giresun'da darı unu helvası da denir, mısır unuyla yapılan ve yöresi Giresun olduğu için bol fındıkla ikram edilen bir lezzet. Helva sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tatlı çeşidi olarak listedeki yerini alıyor.
Kastamonu mutfağıyla özdeşleşen sahan paçası, Karadeniz'in en meşhur yemek... Samsun ve Rize mutfağıyla özdeşleşen koca karı gerdanı tatlısı, aslında burma baklava olar... Tokat mutfağıyla özdeşleşen hira tatlısı, irmikle hazırlanan şerbetli bir tatlıdır.
Rize mutfağının öne çıkan yöresel yemekleri arasında ise; mıhlama, Laz böreği, Çayeli fasulyesi, Korkoto çorbası, hamsili pilav, Rize kavurması, Rize pidesi, hamsili pilav ve pekmezli kabak tatlısı yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri