Kabak ailesinin en sevdiğimiz üyesidir Girit kabağı. Öyle çok kabak kabak bir tadı ve kokusu yoktur. Daha tatlımsı, daha yumuşaktır.
Kabakları yıkayıp, alacalı bir şekilde soyun.
Dilimlediğiniz kabakları soğanın üzerine ekleyin, çok hafif bir şekilde karıştırın. Kabaklar hafif kavrulduktan sonra 1/2 limonun suyunu, tuz ve kabağın tazeliğine göre az miktarda su ekleyerek 10 dakika pişirin.
bir cins kabak. ufak, ve pek lezzetli olurlar. orta derecede haşlanıp limon ve az zeytinyağıyla servis yaparak güzel bir diyet mönüsü elemanı oluşturabilirsiniz. kabuğu diğer kabaklara göre oldukça koyu yeşil renktedir.
Soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz tencerede kavuruyoruz. Daha sonra kabaklarımızı soyacak yardımıyla ince ince doğruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra üzerine tuz, yarım limon ve biraz su koyuyoruz. Tenceremizin ağzını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
İlgili 18 soru bulundu
Girit Kabağı (Sakız Kabağı) Tarihi
Bilinen en eski yerler, 8000-10.000 yıl önce Oaxaca'da ve 7000 yıl önce Meksika'daki Ocampo, Tamaulipas, Meksika'da bulunmaktadır. Missouri'de en az 4000 yıl önce ortaya çıktığı bilinmektedir. Bazı çeşitler kurak bölgelerde ve bazıları da nemli bölgelerde yetişir.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Bir tatlı yer miyiz: Helvacı kabağı veya kestane kabağı
Helvacı kabağı, bal kabağına olan benzerliğiyle de bilinir. Ancak bal kabağından farklı olarak kestane kabağının kabukları daha serttir, daha yuvarlak ve basıktır. Ayrıca daha dayanıklıdır. Kabak tatlısı için de en iyi kabak çeşididir.
Kabak kış aylarında da yetiştirilen bir sebze konumundadır. Son yıllarda örtü yöntemi ile kış aylarında da farklı kabak türleri üretilebilir. Yaz mevsimlerinde daha çok sakız ve Girit kabak çeşitleri yetiştirilir.
Mini Bal Kabağı Hakkında:
Mini bal kabaklarını isterseniz dekoratif olarak kullanabilir, isterseniz de lezzetli tariflerle sofranıza taşıyabilirsiniz.
Kabaklar kavrulurken bir kaseye yoğurdu alın. İçine sarımsakları rendeleyin ve dereotunu ince ince doğrayıp ilave edin. Mayonezi ve tuzu da ekledikten sonra, cevizleri bir bıçak yardımıyla ufalayın ve içine ekleyin.Kavrulmuş kabaklarla yoğurtlu karışımı karıştırın ve bir servis tabağına alın.
Kabak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır? Kabaklar güzelce soyulur, ince ince dilimlenir. Bir borcamın içine alınır, üzerlerine sıvı yağ ve tuz ilave edilip iyice karıştırılır, fırına verilir. Fırında üzerleri kızarana kadar bekletilir.
Teflon yada seramik yapışmaz bir tavaya zeytinyağını koyunuz ve orta ateşte yakınız. Kırmızı biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak soteleyiniz. Bu esnada kabakların üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırınız. Tavaya kabakları da ekleyip arada bir karıştırarak kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişiriniz.
kabaklar kızgın yağda altın renginde kızartılıp fırın tepsisine alınır. İçleri çatalla ezilir ve kıymalı iç yerleştirilir. kabakların üzeri domatesle süslenir ve tereyağı parçaları eklenir. Kalan domates sosuna biraz daha su eklenir ve kabakların üzerine gezdirilir.
Çoğu sebze çeşidi buharda pişirmeye müsait. Örnek verecek olursak; patates, kabak, karnabahar, brokoli, havuç, kereviz, yeşil ve kırmızı biber, patlıcan, taze fasulye, taze bakla, kuru soğan, Brüksel lahanası, pancar, bal kabağı, enginar ve taze börülceyi sayabiliriz.
Buzluk poşeti
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Soğanı uygun bir tencerede zeytinyağı ile birlikte şeffaflaşana kadar soteleyin. Ardından kabakları tencereye ekleyin ve limonu kabakların üzerine sıkıp, pirinci ilave edin. Daha sonra tuz ve toz şeker serperek karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
Girit Kabak 1 kg 4,50 tl | misbahcem.com.
Bunun için de şu adımlara dikkat etmeniz önemli: Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.
Bütün balkabağı bozulduğunda önce alt kısmı yumuşamaya başlar ve sulanma yaparak dışarı sıvı akıtır. Sonrasında farklı renklerde küfler oluşmaya başlar. Yumuşama başlamış ise çok hızlı ilerleyecektir bu nedenle çok yumuşamış veya küflenmeye başlamış balkabağını hemen atmanızı öneririz.
İnsanı kalbinden yakalayan rengi ile gözlere, güzel lezzeti ile damaklara hitap eden sarı kabaktan vitamin dolu salatalar, dolmalar, kızartmalar hazırlayabilir, keyfinize bakabilirsiniz! Dış kısmı sarı ya da kırmızı, iç kısmı sarı ya da turuncu olan helvacı kabağı, tatlı yapımı için en doğru seçeneklerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri