Gito yaylasına gitmek için öncelikle Rize Çamlıhemşin'e gelmeniz gerekiyor. Rize'nin turistik noktası Zil Kale'den sonra yaklaşık 20 km mesafededir. Mesafe rakamsal olarak kısa görünse de 2070 metre yükseklikteki Gito Yaylasına çıkmak hiç de kolay olmayacaktır. Zil Kale'den sonra yol bir süre düzgün görünecektir.
Gito, Rize ilinin, Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir yayladır. Çat vadisinde bulunan yayla 2070 rakımda bulunmaktadır.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları'nın eteğinde bulunan Badara Yaylası yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmuş durumda.
Pokut Yaylası'na gidilebilecek en doğru zaman Mayıs ortası-Ekim ayları arasındadır.Pokut yaylası 24 saat açık olan bir yayladır. Bundan dolayı ziyaret etmek için herhangi bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Buraya ulaşım hem araba ile hem de yaya olarak mümkündür.
İlgili 39 soru bulundu
Çamlıhemşin'den Gito yaylasına kendi aracınızla gidebilirsiniz ama aracınızın zorlu, taşlı yollarda sizi yarı yolda bırakmayacağından emin olmalısınız. Tırmanışa uygun yüksek bir aracınız olmalı.
Rize'deki 2 bin 700 rakımlı Huser Yaylası'nda gün batımı ve sisin oluşturduğu manzara ilgi çekiyor. Çamlıhemşin'e yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki yaylanın yolları otomobil sürücüleri için yorucu olsa da manzarayı gören misafirler yorgunluğu unutarak tabii güzelliğin tadını çıkarıyor.
Handüzü, Çağrankaya, Vaşa, Petran, Demirkapı(Homeze), Sivrikaya, Anzer, Ovit, Gölyayla, Sal, Pokut, Hazindağ, Samistal, Golezana, Palovit, Elevit, Amlakit, Çat, Verçenik, Hacivanak, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Ambarlı, Kito.
Ayder Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan bir bölge. Çamlıhemşin'e 19 km uzaklıkta bulunan bu yayla, gelişmiş ulaşım olanakları ile ister toplu taşıma ister kişisel araçla kolaylıkla ziyaret edilebilir.
Kaçkar Yaylası, Rize
Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Harik bir manzarası vardı. Saatlerce burada oturup manzarası izlenebilir. Hatta burada konaklayıp gün batımı ve gün doğumu izlenebilir. Yayla çok güzel ama yolu çok kötü yaylaya hususi araçla çıkılması tavsiye edilmez.
İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerini tercih etmelisiniz.
Kaş yaylası, Mersin'nin Anamur ilçesinin 42 km kuzeyinde 1500 m rakımda az da olsa Ardıc ve ladin ormanlarıyla kaplı bir yayladır. Anamur-Ermenek yolunun 40 km sinde Anamur un ilk yaylasıdır.
Antalya ve Konya sınırında, Geyik Dağları'nın eteklerindeki Taşeli platosunda yer alan Eğrigöl, el değmemiş doğası ve endemik bitkileriyle yaylacılar, doğa ve fotoğraf tutkunları ile kampçıları misafir ediyor.
Samistal, Rize'nin en yüksek yaylasıdır. Kaçkar Dağı zirvesinin hemen altında 3 bin metrede yer alır. Pokut Yaylası'na çıkanlar, Hazindağ üzerinden Samistal'a yürüyerek geçebilir. Ya da Ayder Yaylası'na çıkanlar, Aşağı Kavrun Yaylası üzerinden Samistal'a 5-6 saatte yürüyerek gelebilir.
Buna bir de kış aylarında kar eklendiğinde ulaşım daha da zorlaşır. Bu nedenle bahar ya da yaz aylarında bölgeyi ziyaret etmek, daha iyi bir tercih olur. Aynı zamanda bölgede yağış yoğunluğunun fazla olmadığı dönemlere gezinizi denk getirmeye çalışmalısınız.
Rize Kalesi, Ayder Kaplıcaları, Palovit Şelalesi, Şahin Tepesi, Tarihi Rize Çarşısı, Rize Müzesi, Ayder Yaylası, Elevit Yaylası, Sal Yaylası, Gito Yaylası, Kıble Dağı Cami, Anzer Yaylası ve Zilkale de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.
Yaklaşık 2500 m yükseklikte bulunan Huser Yaylası doğal yapısı ile ve hava durumuna göre oluşan bulut denizi manzaraları ile insanı kendine hayran bırakıyor. Yükseklik nedeniyle ağaç bulunmamaktadır. Yaz aylarında da gece sıcaklığı 5-6 derecelere kadar inebilmektedir. Herhangi bir ücretli kamp alanı bulunmamaktadır.
Çamlıhemşin seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; tarihi Çamlıhemşin konakları, Çinçiva Köyü, Tarzan Park, Kaçkar Dağları Milli Parkı, Ayder Yaylası ve Zilkale yer almaktadır. İlçenin merkezinde, mahalle ve köylerinde pek çok tarihi konak bulunmaktadır.
Yayladaki süremiz ortalama 1 buçuk saat olacaktır. Huser Yaylası ziyaretimizin ardından dönüş yoluna geçiyoruz.
Sıcaklarda yeşili ve oksijeni bol, isterseniz denize de girebileceğiniz alternatif bir tatil arıyorsanız Karadeniz Turu'na hoş geldiniz. Ağustos ayı Karadeniz turu için en ideal aydır, bu seneki iklim değişikliğinden dolayı Eylül ayının ortalarına kadar da bu süre sarkabilir.
Karadeniz turu için en ideal zaman bahar ayları ve yaz mevsimidir. Çünkü Karadeniz çokça yağış alan bir bölge olduğundan bu zamanlarda yağış oranı nispeten daha az olur. Ancak bu dönemlerde kalabalık insan grupları ile karşılaşma olasılığınız da oldukça yüksektir.
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri