Ayakkabı tabanlarınızın yüzeyini temizlemek ve sararmış lekeleri gidermek için basit bir yöntem, sabunlu su ve yumuşak bir fırça kullanmaktır. Ilık suya biraz sabun ekleyin ve fırçayı bu karışıma batırarak hafifçe ayakkabı tabanlarınızı ovun. Ardından temiz suyla durulayarak sabun kalıntılarını temizleyin.
Önce bir kağıt havlu ile yüzey temizliğini yalnızca suyla gerçekleştirin. Daha sonra tabanı temizlemek için bir beze çok az bulaşık deterjanı damlatın ve dairesel hareketlerle tabanı temizleyin. Deterjan yerine karbonat kullanarak da sararan spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Ayakkabı iç tabanı temizliği gerçekleştirmek için doğal beyaz sabun su içerisinde köpürtülmelidir. Daha sonrasında temiz bir bez bu suyun içerisinde ıslatılarak ayakkabının iç tabanı ıslatılan bez yardımıyla silinmelidir.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Bir kaba oksijenli su ve suyu eşit oranda karıştırın. Bu karışımı pamuklu bir beze emdirerek ayakkabı tabanı üzerine koyun. Yaklaşık 15-20 dakika beklettikten sonra temiz suyla silerek kalıntıları temizleyin.
Diş Macunu ve Diş Fırçası İkilisi
Beyaz spor ayakkabılarını, sıcak suyun içinde bir süre beklet. Bu esnada yumuşayan kirler, diş macunun istilasına maruz kalacak. Diş macunu sürülmüş diş fırçası ile önce ayakkabının kenar lastiklerini bir güzel beyazlattıktan sonra üst kısma geçebilirsin.
Ayakkabınızı beyaz sabun ile temizlemek isterseniz beyaz sabunu suda köpürtüp temiz bir bezle ayakkabının içinin silebilirsiniz. Ayakkabınızın içini silerken zorlanmanız halinde iç tabanı çıkarabilirsiniz. Doğal sabun ile ayakkabı içi temizlendiği gibi dış temizliği de yine sabun kullanarak yapabilirsiniz.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Ayakkabınızın içine geceden koyduğunuz mısır nişastası, ayakkabının içindeki bütün nemi alacaktır. Nişastayı pamuklu bir çorabın içine doldurarak kullanabilirsiniz. Ayakkabıdaki bakterileri öldürmenin bir diğer yolu da dondurmaktır.
· Karbonat: Kolay ayakkabı temizliği için karbonat ile mükemmel temizliğe imza atabilirsin. Bir miktar ılık suyu karbonat ile karıştırıp yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeleri kolay ve etkili bir şekilde çıkarabilirsin. Daha sonrasında su ile durulayarak kurumaya bırakabilirsin.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Sıcak suya az miktarda yumuşak çamaşır veya bulaşık deterjanı koy. Ayrıca beyaz ve açık renkli ayakkabılar için eşit miktarda karbonat ile suyu karıştırarak etkili bir temizlik macunu da hazırlayabilirsin. Not: Bulaşık deterjanı kullanırken dikkatli olmak ve deterjanı bol suyla seyreltmek önemlidir.
Asetonla Ayakkabı Beyazlatmak
Kimyasal özelliğinin güçlü olmasıyla bilinen aseton beyaz ve plastik tabanlı ayakkabılarda lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Nubuk ve süet ayakkabıların temizliğinde kullanılmamalıdır. Pamuğa dökülen asetonla sadece ayakkabıların tabanları silinebilir.
Bir yemek kaşığı karbonat iki yemek kaşığı beyaz sirke ve bir bardak ılık su ile karıştırılır. Bir bez veya temiz diş fırçası kullanılarak ayakkabıdaki kir temizlenir. Kabartma tozu karışımı oldukça çabuk kuruyacaktır. Fırçalamayı bitirdikten sonra ayakkabıda kalan macun fırçalanır ve ayakkabılar kurumaya bırakın.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Ayakkabı içi temizleme yönteminiz daha etkili olsun istiyorsanız ve kokan ayakkabı nasıl yıkanır merak ediyorsanız beyaz sirke, limon ve su karışımında beklettiğiniz ayakkabı içlerini sabunla ya da deterjanla iyice yıkayın. Böylece, ilk başta size keskin gelen sirke kokusunu da yok etmiş olacaksınız.
Katı ya da sıvı sabun veya bulaşık sabununu biraz su ile karıştırın ve diş fırçası ya da temiz bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında temiz ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Çamaşır makinesinin içerisine ayakkabınız sağa sola vurup darbe almasını önlemek için birkaç tane temizlik havlusu ekleyin. Makinenin deterjan gözüne sıvı deterjan ekleyip, 30 derecede, sentetik program ayarında ve 600 devirde yıkayın. Yıkama işlemi bittikten sonra ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
Diş macunu içerisinde bulunan maddelerden kaynaklı beyazlatıcı özelliğe sahiptir. Beyaz ayakkabıları temizlemek için etkili bir yöntem olan diş macununu seçerken beyaz ve renksiz olmasına özen göstermemiz gerekir.
Eğer bayan beyaz spor ayakkabı temizlenmesine rağmen kenar kısımları hala kirli görünüyorsa kulak pamuğu yöntemini kullanabilirsiniz. Kulak pamuğuna bir miktar kolonya dökerek kenar kısımları silebilir, zorlu bölgelerde de etkili temizlik ortaya koyabilirsiniz.
Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri çıkarmak için alkol veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Sarı lekeler kalıcı ise, bir miktar renk sökücüyü suyla karıştırıp lekenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ayakkabıyı bir bezle silebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri