Bu nedenle tansiyon ve diyabet hastaları kullanmadan önce mutlaka doktora başvurmalıdır. Bunun yanında kabuklu deniz ürünlerine ve iyota alerjisi olanlar, hamileler, yüksek kolesterol ve astım hastaları için de glukozamin kullanımı risk oluşturabilmektedir.
Ek olarak bağışıklık sistemine de etki eden ve orta yaş üzeri çoğu kişinin rahatlıkla kullanabildiği Glukozamin için belirlenmiş tek bir kullanım miktarı ve süresi yoktur.
“Glukozaminin mide yanması, baş dönmesi, baş ağrısı, alerjik tepkiler, kilo alımı, ishal ve karın ağrısı gibi yan etkileri olduğu da unutulmamalıdır.”
Özellikle kemik ve eklem hastalıklarının tedavisi ve korunmasında kullanılan glukozaminin faydalarına dair daha çok çalışmaya ihtiyaç olsa da orta yaş üstü kişilere tavsiye edilmektedir.
Glukozamin, şekerlerin ve proteinlerin zincirlerinden yapılan ve eklemlerin kıkırdağında bulunan bir çeşit bileşiktir. Eklem, kemik, kas ağrılarını en aza indirir. Rahat hareket etmeyi sağlayan ve eklemler arasında kayganlığı sağlayan bir bileşen olarak işlev görür.
İlgili 22 soru bulundu
Eklemlerin birbirine çarpmasını ve sürtünmesini engelleyen jelsi koruyucu kıkırdak tabakalarında bulunan glukozamin, besinlerde doğal şekilde bulunmadığı için takviye olarak alınır. İltihabı dağıtma özelliği gösteren, anti-inflamatuar maddesine sahip Solgar glukozamin eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
Glukozamin ve kondroitin sülfat birlikte kullanıldığında kireçlenme nedeniyle oluşabilecek kıkırdak bozulmasını önlemeye yardımcı olabilir, ağrı ve iltihabı azaltarak eklem fonksiyonunu iyileştirebilir, kıkırdak kaybını tersine çevirebilir.
Glukozamin Ne Kadar Süre Kullanılmalı? Glukozamin takviyesinin faydasını görebilmek için ortalama 2 - 4 ay boyunca düzenli olarak kullanılması gerektiği düşünülmektedir.
S1 Glukozamin, takviye olarak alındığında tahrip olmuş kıkırdak dokuyu onararak eklemler arasında bulunan sıvının (sinoviyal sıvı) üretimini sağlar. Bu sayede eklemlerin kayganlığı sağlanmış ve kemiklerin birbirine sürtmesi önlenmiş olur.
Yüksek antioksidan içerikleri sebebiyle göz sağlığını da destekler. Aynı zamanda en iyi glukozamin kullanımı kemik sağlığı iyileştirebilir. Bazı araştırmalar düzenli glukozamin kullanımının menopoz sonrası kemik erimesi oluşumunu da engellediğini gösterir.
Doğada çeşitli besinlerin de içinde bulunan glukozamin, kondroitin ve metil sülfonil metan bileşenleri, farklı formlarda bulunan çeşitleriyle de takviye olarak alınabilir. Gençlere, yetişkinlere ve ileri yaşlılara yönelik de birleşimleri bulunan bu takviye, uzman doktorların tavsiye ettiği şekilde kullanılabilir.
Birden fazla çalışma, günlük glukozamin sülfat takviyesi almanın eklem ağrısında önemli bir azalma, eklem boşluğunun korunması ve hastalığın ilerlemesinde genel olarak yavaşlama sağlayarak osteoartrit için etkili ve uzun süreli tedavi sunabileceğini göstermektedir.
Glukozamin bu sıvının oluşumunda rol oynar. Yapılan çalışmalar, takviyenin bu sayede, kıkırdağın zarar görmesini önleyip, eklemi koruyabileceğini göstermektedir. 41 bisikletçi ile yapılan bir araştırmada, günlük 3 gram glukozamin takviyesinin, diz eklemlerindeki kolajen kaybını %27 düşürebildiği görülmüştür(3).
Artrit ağrısı için yaygın olarak kullanılan diyet takviyesi glukozamin, kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir.
Bazı insanlar için, glukozamin sülfat, asetaminofen veya ibuprofen gibi reçetesiz ve reçeteli ağrı kesici ilaçların yanı sıra işe yarayabilir. Ancak ağrı kesiciler hızlı etki ederken, glukozamin sülfatın ağrıyı gidermesi 4-8 hafta sürebilir.
Kelle paça, kemik suyu çorbası, ilikli kemik etleri gibi sakatat ürünlerinin glukozamin açısından zengin olduğu ifade edilir.
Vücutta glukozamin eksikliği olduğu zaman en küçük harekette bile şiddetli ağrılar ortaya çıkabilir ve günlük hayatı olumsuz etkileyebilir. Bu bileşen, özellikle de kemik ve eklem hastalıklarının korunması ve tedavisi için kullanılır ve orta yaş üstü kişilere tavsiye edilir.
Solgar Glukozamin Kullanımı
Solgar glukozamin ürünleri eklemlerde sıvı azalması veya tahribat yaşayan kişiler tarafından kullanılabiliyor.
KIKIRDAK VE YAĞ DOKULARINI KUVVETLENDİRİYOR
Bu açıdan, gıdalarımıza bol jöle, jelatin ve C vitamini eklemenin, eklemlerimizi sağlıklı tutmada, kıkırdak tamiri ve doku onarımında yararlı bir rol oynayabileceğini söyleyebiliriz.
Günde 2 kez 1 tablet, tercihen yemeklerle birlikte ya da doktorunuzun önereceği şekilde kullanılır. 2 Tablette, Glukozamin Hidroklorür 1500 mg. Kondroitin Sülfat 1200 mg.
Glukozamin takviyesi aç veya tok olarak kullanılabilmesine rağmen, mideyi etkileyebileceğinden tok karna alınması önerilmektedir. Glukozaminin günlük tüketim miktarı ne kadar olmalıdır? Glukozaminin kullanımında standart bir doz yoktur. Önerilen günlük doz günde 1,500 mg'dır ve gün içerisinde bölünerek kullanılabilir.
En iyi glukozamin ilacı tavsiyelerine gelecek olursak; Nevfix, Solgar, Rcfarma, Com, Nobel, Hardline, Amway, NBL kasa ağlarını en aza indiriren, eklemler arasındaki kayganlığı sağlayan, daha rahat hareket etmenize olanak tanıyan kaliteli içeriğe sahip glukozamin ilacı markaları olarak biliniyor.
D vitamini takviyesi de dizdeki sinoviyal sıvı kaybını yavaşlatabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmek diz eklemindeki aşırı yükün azalmasını sağlar ve ağrıların ve sıvı kaybının azalmasına yardımcı olur.
Tip 1 balık kolajeni, N-Asetil D-Glukozamin ve kondroitin sülfat, kemik ve eklem sağlığını destekleyerek yaşa veya dış faktörlere bağlı ağrıları ve hasarları önlemeye yardımcı olur.
Eklem kireçlenmesi karşı evde aloe vera cilt yüzeyine sürülebilir, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketilerek iltihaplanmanın yarattığı ağrı azaltılabilir. Bunların yanında sıcak ve soğuk kompres yapmak, masaj uygulamak diz kireçlenmesine evde iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri