Gnocchi, İtalyan mutfağında çeşitli bir hamur tatlısı ailesidir. En geleneksel şekilde buğday unu, yumurta, tuz ve patatesin basit bir kombinasyonundan oluşan küçük hamur topaklarından yapılırlar.
Gnocchi, bir diğer adıyla niyokki, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan bir yemek çeşididir. Ana malzemeleri patates, irmik, buğday unu, yumurta ve mısır unudur. Küçük hamur şekli verilen gnocchinin birçok farklı çeşidi mevcuttur.
Hamurunda bolca haşlanmış patatesin bulunduğu bir makarna ya da patates tadının hissedildiği içi boş bir mantı gnocchi. Hamur tarifinde yer alan rendelenmiş muskat cevizi ona hoş bir aroma katarken ev yapımı İçinde yok yok anlayacağınız. Not: Soranlar olmuş, hemen cevaplayalım; gnocchi "niyokki" olarak okunuyor.
1. adım: Patatesleri haşlayın sıcak haldeyken kabuklarını soyup ezin. 2. adım: Un ve yumurtayı ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun. 4. adım: Şekil verdiğiniz minik gnocchi'leri kaynar suya atarak su yüzeyine çakana dek haşlayın. 5. adım: Bu sos malzemelerini bir sos tavasında karıştırarak pişirin.
Gnocchi, İtalyan tarzı yemek olarak birçok ülkenin mutfağına girmiş ve yer edinmiştir. Hırvatistan, Fransa ve Güney Amerika gibi ülkelerde bir hayli sevilen gnocchi, Türkiye'den de büyük ilgi görmüştür. Gnocchi, niyokki şeklinde okunur ve farklı yemek kategorilerine girer.
İlgili 29 soru bulundu
Gnocchileri servis şekli olarak, roka ve benzeri yeşillik üzerine dizmenizi öneririz. Gnocchi üstüne de sos ve yanına da eski kaşar tabi ki.
Genelde soslu servis edilmesi ve hamur işi olması sebebiyle, mantı ya da makarnayla benzer şekilde değerlendiriliyor. Gnocchi, marketlerde hazır olarak satın alıp evde dilediğiniz sosla pişirebileceğiniz bir yemek ama kendisini baştan sona ev yapımı hazırlamak da mümkün.
Gnocchi için bolonez sos, pesto ya da İtalyanların en temel makarna çeşnilerinden olan zeytinyağı, acı kırmızı biber ve sarımsak gibi damak zevkinize uygun bir sos hazırlayabilirsiniz. Hafif ve lezzetli bir patlıcanlı sos için ise şu malzemeleri kullanabilirsiniz: 1 adet patlıcan.
Gnocchi (Ev Yapımı Patatesli İtalyan Makarnası)
🍅Gnocchi ler suyun yüzüne çıktığında pişmiş demektir. Bir kevgir yardımıyla suyundan süzdürüp önceden ısıttığımız domates sosunun içine alıyoruz. Hepsini pişirdikten sonra domates sosuyla birlikte karıştırıyoruz.
NOT; Gnocchi hazır hale gelince, bir tepsiye dizip derin dondurucuda dondurun. Sonra kilitli buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Gerektiğinde dondurucudan çıkarıp doğrudan sıcak suya atarak pişirip, servis edebilirsiniz.
De Cecco Patatesli Gnocchi Makarna 500 G - Migros.
Kaynamış suya atıp 2 dk sonra suyun yüzeyine hamurlar çıkınca alıyoruz. Sosu için tavaya yağı koyup rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırıyoruz. Kaynayınca tuz ve kekik ekleyip altını kapatıyoruz. Servis tabağına önce domates sosu üzerine gnocchi leri alıp servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.
Gnocchi (“niyokki” diye okunuyor) patates, un ve yumurta ile hazırlanan bir İtalyan yemeği. Un yerine ince irmik, pirinç unu ya da kurutulup un haline getirilmiş ekmekle yapılabiliyor. Eğer içine muskat ya da parmesan eklemezseniz biraz tatsız oluyor. Bu yüzden yoğun bir sos hazırlayarak lezzetlendirmeniz gerekiyor.
deniz kabuğuna benzeyen bir formata sahip olduğundan, içlerini dolduracak şekilde bol soslu olarak yenmesi gereken hamur işi. nyokki diye okunan adi bana cok komik gelen yiyecek. tabii italya'nin kuzey komsusu avusturya'ya da sicramistir bu yemek.
Her bir minik kareyi çatalın üzerinden yuvarlayıp şekil veriyoruz ve bol suda makarna haşlar gibi 5 dk kadar haşlıyoruz. Altını kapatıyoruz ve içine 1 su bardağı soğuk su döküyoruz. Biraz dinlendirip servis tabağına alıyoruz. Üzerine kıymalı harçtan gezdirip servis ediyoruz.
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır. Makarnanın bir çeşidi olan itriya Ağlebîler tarafından Sicilya adasına taşınmıştır.
Önce bir tencerede suyu kaynatıyouz. Su kaynayınca içine 2 kaşık zeytinyağı ve tuzu ilave ediyoruz. Hazır alınan tortellinileri tencereye atıp 12-15 dakika pişiriyoruz. Daha uzun süre pişerse dağılıyorlar.
Kaynayan suya atılan makarnalar, suyunu çekene kadar demlendirilerek pişirilir. Makarnaların birbirlerine yapışmasını önlemek için, suya atılmasından itibaren ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırılması gerekmektedir.
100 g içinde 149 kadar kalori mevcut.
Niyokki'nin kurucusu, işletmecisi ve tabi tüm makarnaların yaratıcısı Ufuk Bıyık.
Spagetti, domates ve salçalı soslarla; erişte gibi yassı makarnalar, peynir, yumurta ve krema bazlı soslarla; burgu ve ince uzun makarnalar, sebzeli soslarla; mantı ve midye şekilli makarnalar, etli ve kıymalı soslarla daha çok lezzet kazanır. Kalın ve uzun makarna fırın için uygundur örneğin.
Arapça'da kırpık hamur anlamına gelen 'kaşkaşa' kelimesinden türediği düşünülen kuskusun tadı makarna kategorisinde sevilir ama ismi birçoğumuz için iticidir. İsmiyle müsemma değil, bir de üzerine evlerde makarna gibi haşlanıp servis ediliyor.
Makarnanın suyu kaynayınca (1,5-2 litre) üzerine zeytinyağı ve tuz eklendikten sonra kaynayan suya makarnalar bırakılır. Pişen makarnalar suyun yüzeyine çıkar. Kevgirle servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, maydanozla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri