Göbek deliğinin şekli ve boyutu her insan için eşsiz ve değişkendir. Göbek deliğinin şeklini göbek kordonunun kesilme şeklinin veya kaln uzunluğunun belirlediğine inanılsada şeklini belirleyenin kişinin yara dokusunun oluşma şekli ve iyileşme sürecidir.
Genel anlamda ideal göbek deliği küçük, içe çökük ve boylamasına elips şekline olmalıdır. Ayrıca göbek deliğinin olması gereken yer hastanın kendi karın bölgesinde özel olarak ayarlanmaktadır.
Şöyle ki; bebekler anne karnındayken annenin plasentasına bağlı olan göbek bağı ile beslenir. Bu bağ, doğduğumuzda doktor tarafından kesilir, kısa bir bölümü karnımızın üzerinde kalır. Kalan kısım bir süre sonra kurur ve düşer, arkasında da göbek deliğimiz olarak bildiğimiz yara izini bırakır.
Göbek fıtığı, genelde göbek çukurunun içinde ya da yakınındaki bir bölgede ortaya çıkar. Bunun sebebi ise karın duvarındaki katmanların tamamen birleşmemesi ya da karna yakın bölgede bulunan yağ dokularının göbek deliği bölgesinden çıkıntı yapmasıdır.
İnsanda göbek çukuru (deliği). Göbek bağı, anne ve cenin arasında bulunan; besin, oksijen, karbon monoksit ve dışkı transferini sağlayan organdır. Bebeğin doğumuyla birlikte bu organa gereksinim kalmaz ve zorunlu olarak kesilir.
İlgili 42 soru bulundu
1.Bakteriyel enfeksiyon. 2012'de yapılan bir araştırmaya göre göbek deliği ortalama 67 farklı bakteri türüne ev sahipliği yapıyor. Bölgeyi iyi temizlemezseniz, bu bakteriler enfeksiyona neden olabilir. Bakteriyel enfeksiyonlar da göbek deliği iltihabına ve sarı veya yeşil olabilen kötü kokulu bir akıntıya neden olur.
Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur. Gül yağı, enfeksiyon ve iltihabı geçirmede etkilidir. Adet ağrılarınızı doğal olarak azaltmak için göbek deliğinize yağ ile masaj yapabilirsiniz.
Çok fazla su ve nem, daha zararlı bakterilerin üremesine sebep olabilir. Göbek deliği 1,500 sağlıklı bakterinin yaşam alanıdır. Bu sağlıklı bakterilere kötü bakterilerin bulaşmaması gerekmektedir. Göbek deliğini düzenli olarak temizlemene gerek yok.
Göbek düşmesinin şiddetine göre kişilerin hareketlerinde kısıtlanmalar olabilir. Nadiren de olsa bazı hastaların göbek bölgesinde nohut büyüklüğünde kitleler de oluşabilir. Göbeğin dışa doğru çıkması da belirtiler arasındadır. Göbekten kötü kokulu bir akıntı gelmesi de göbek düşmesinin belirtileri arasındadır.
Göbek deliğinin şekli ve boyutu her insan için eşsiz ve değişkendir. Göbek deliğinin şeklini göbek kordonunun kesilme şeklinin veya kaln uzunluğunun belirlediğine inanılsada şeklini belirleyenin kişinin yara dokusunun oluşma şekli ve iyileşme sürecidir.
Özellikle göbek deliği için sakıncalı herhangi bir yöntemin zararlı sonuçları olabilir. Ayrıca göbek düşmesi yaşayanlarda tıbbi hastalık nedeniyle bu belirtiler ortaya çıkabilir. Bu yüzden ilgili uzman hekime muayene olmalısınız. Göbek düşmesi için başvuracağınız doktor genel cerrahi uzmanı olmalıdır.
Göbek fıtığı, karın içeriğinin göbek deliğinin yakınındaki bölgelerde karın kaslarının arasından dışarı doğru çıkması ile ortaya çıkar. Göbek fıtıkları yaygındır ve tipik olarak zararsızdır. Göbek fıtıkları en çok bebeklerde görülür, ancak yetişkinleri de etkileyebilir.
Çek manken Karolina Kurkova'nın sırrı Victoria's Secret defilesinde ortaya çıktı. Kurkova'nın göbek deliğinin olmadığı görüldü.
Umblikoplasti. Göbek deliğinin şeklinin, boyutunun ya da bulunduğu yerin değiştirilmesi için yapılan cerrahi işlem göbek deliği estetiği ya da umblikoplasti olarak adlandırılır. Göbek deliğinin yeri, boyutu ve şekli ile ilgili problemler ciddi sağlık sorunlarına yol açmaz ve yalnızca estetik kaygılar ile ilgilidir.
Göbek bölgesi yapısal olarak içeri dönüktür. Kıl dönmesi, ya da bu bölgede yer alabilen doğumsal doku artıkları göbekte mikrobik iltihaplanmaya neden olabilir.
göbek bağının yada göbek deliğinin penisle yada cinsel organlarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ağır bir nesne kaldırıldığında ya da ani hareketler yapıldığında vücudun göbek kısmında meydana ge- len sancıya halk arasında göbek düşmesi adı verilir.
Tekrarlayan karın ağrısı, şişkinlik, sırt ağrısı, bulantı, kusma, karında farklı yerlerden nabzın hissedilmesi, depresyon belirtileri karakteristik özellikleri arasındadır. Halk arasında rastlanılan diğer adları; göbek eşesi, eş çıkması, göbek kayması ve göbek kaçmasıdır.
"Parmağınızı göbek deliğinize soktuğunuzda, iç karın boşluğundan omuriliğe uzanan hat boyunca lifler aracılığı ile sinyal gönderilir. Çünkü omurilik, mesane ve üretradan gelen sinyalleri aktardığı için hemen hemen aynı hisse kapılmanızı sağlıyor. Bu da mesanenizde bir ağrı algılamanıza sebep oluyor.''
Göbek deliği, vücudun ağırlık noktası olarak kabul edilen bölümde yer alır. Bu kısım, bebek cenin pozisyonunda iken bebeğin anneden besin almasını sağlar. Bebek bu kordon ile anneye bağlanır, beslenmesi, solunumu, dolaşımı, kısacası tüm vücut fonksiyonları göbek deliği aracılığı ile ağlanır.
Göbek düşmesi, göbeğin olduğu yerden kayarak vücudun başka bir bölümüne doğru ilerlemesi ile oluşur. Göbek düşmesinin temel sebebi karın içi basıncının çeşitli eylemler nedeniyle artması, karın zarında zayıf alanların ve deliklerin oluşmasıdır. Bu sorunlar gebelikte, ağır eşya taşımada, yüksek kilolarda oluşabilir.
7. Elma sirkesi ile stresi bitirin
Uyumadan önce pamuğa biraz döküp göbek deliğinize pamuğu koyun ve o şekilde uyuyun sabah çok dinç, mutlu ve negatif enerjiden arınmış olarak uyanacaksınız.
Göbek deliği
Göbek deliğinizin haftada bir ve belirli bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. 1 sıcak bardak suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Su hafif soğuyunca göbek deliğinizi bu su ile yıkayın. Ardından pamuklu çubuk yardımı ile içeride kalan kirleri alın.
Göbek deliği çevresine yağ sürmek
Gece uyumadan önce göbek deliğinizin çevresine 3 damla zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı sürün ve 4 cm kadar etrafına yayın. Şifa bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri