Tüm yaprakları kuru olan marullar ağzı kapatılmadan temiz bir poşet içinde buzdolabında saklanabilir. İki günde bir yarım saat kadar dolaptan ve poşetten çıkarılıp havalandırılırsa marulların daha uzun süre taze kalması sağlanabilir. Bu şekilde 5-6 gün solmadan yumuşamadan saklanabilir.
Taze yeşillikleri dolapta saklamak için yıkadıktan sonra nemini almalısınız. Yıkadığınız yeşillikleri kağıt havluyla kurutabilirsiniz. Nemini aldığınız yeşillikleri, bir poşet içine alın. Bu gibi durumda poşetin içindeki havayı da almanız gerektiğini unutmayın.
Yumuşar, tadını kaybederler: Yeşillikler
Derin dondurucuda bekleyen maydanoz, marul gibi yeşillikler donunda yumuşayacak ve pörsüyecek; aynı zamanda tadını da kaybedecektir. Onları uzun süre taze olarak saklamanın yolu yıkayıp duruladıktan sonra kağıt havluya sararak ya da bir plastik poşet içinde buzdolabında tutmak.
Marul, çoğu sebzeden, daha kısa bir raf ömrüne sahiptir. Salata yapmak için aldığınızı marulların hızlıca bozulduğunu gözlemlemiş olabilirsiniz. Marullar, minimum hava sirkülasyonu ile nemli, soğuk bir ortamda en iyi durumda kalır.
Marul ve kıvırcık gibi yapraklı sebzeleri yıkamadan ve baş kısmından ayırmadan buzdolabında saklayınız. Yapraklarının ezilmesini ve solmasını yavaşlatmak için kapalı sert bir kaba koyunuz. Kabın üst kısmına gıda ile teması uygun olan bir kağıt havlu koyarak fazla nemi alabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
yıkanmasına gerek yoktur, denizin içinde olduğu içün tuzlu su mevcut mikropları öldürür.
Saklama kabının dibine sereceğiniz bir parça havlu kağıt ve yeşillikleri koyduktan sonra üzerine yerleştireceğiniz bir parça havlu kağıt, yeşilliklerin nemlenip bozulmalarını engelleyecektir.
Tüm yaprakları kuru olan marullar ağzı kapatılmadan temiz bir poşet içinde buzdolabında saklanabilir. İki günde bir yarım saat kadar dolaptan ve poşetten çıkarılıp havalandırılırsa marulların daha uzun süre taze kalması sağlanabilir. Bu şekilde 5-6 gün solmadan yumuşamadan saklanabilir.
İçeriğinde yüksek miktarda lif, şeker, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller barındırır. Güçlü bir lif ve antioksidan kaynağı olan marul, saç ve cilt hastalıkları da dahil olmak üzere sağlık açısından pek çok faydası bulunan bir sebzedir.
Normal marul tipik olarak açık yeşil veya sarı renktedir. Bu renklerin yerine birden fazla yaprakta koyu lekeler göründüğünde, bozulmaya başlamış demektir. Rengi solmuş marul genellikle yapışkan bir his verir ve aynı zamanda kötü kokar.
Nemli bir bezi cam kabınızın tabanına yerleştirin. Bıçak kullanmadan kestiğiniz yeşillikleri kabın içerisine dik bir şekilde yerleştirin. Sonra buzdolabına koyun. Bu yöntemleri uygularsanız yeşillikleriniz hem canlı kalır hem de bozulma süresini uzatmış olursunuz.
Öncelikle maydanozların sap ve yaprak kısımlarını birbirinden ayırın. Sap kısımlarını sirkeli suda 10 dakika bekletin ve kurulayın. Saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. Bu şekilde buzdolabına alarak 7-10 gün arası taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
En büyük hata meyve ve sebzeleri market poşetleriyle saklamak En alt rafta ise meyve sebze kısmı olmalıdır. Ancak meyve sebzeler pazar ya da market poşetleriyle buzdolabında tutulmamalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri budur. Besinler mutlaka paketlerinden çıkarılmış olmalıdır.
YEŞİLLİKLER KAVANOZDA NASIL SAKLANIR? Eğer poşet yerine kavanoz kullanmak istiyorsanız, yeşillikleri kağıt havluya sarılı bir şekilde cam kavanoza doldurabilir ve kapağını kapatabilirsiniz. Yeşillikleri bu şekilde 1 haftaya kadar taze taze muhafaza edebilirsiniz.
Poşete koymak yerine yeşillik saklama için çeşitli özel kapları veya kavanozları da kullanabilirsin. Yeşillikleri buzdolabında veya derin dondurucuda bu şekilde daha uzun süre muhafaza edilebilirsin.
Diyette Taze Göbek ve İceberg Marul Yemek Kilo Yapar mı? Diyet sırasında özellikle yeşil sebzelerin tüketilmesinin kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Diyet sırasında yenilen taze göbek ve iceberg marul da kilo yapmayan besinler arasında yer almaktadır.
Kalori değeri de düşük olan göbek marul, sağlıklı beslenmek isteyenlerin öğünlerine rahatlıkla eklenebilir. 10 gramı ise sadece 1 kalori içermektedir.
Göbek marul sindirim sistemine mi düzenlenmesine yardımcı olarak özellikle kabızlık gibi durumlarda oldukça faydalıdır. Göbek marul aynı zamanda şeker hastalığına oldukça iyi gelmektedir de şeker hastalığı olanların dostudur.
Lifli sebzelerden olan marul, bazı gıdalar kadar elyaf içermez; fakat lifli beslenmeye alışkın olmayanlar için gaza neden olabilir. Diyetinize lifli besinler eklediyseniz vücudunuz bir müddet sonra bu beslenme tarzına alışabilir. Sonraki süreçte aşırı gaz büyük miktarda ortadan kalkar.
Fiyatların artmasının sebebi; işçilik maliyetleri, hava şartları, gübre maliyetleri çok fazla arttı. Bundan dolayı da fiyatlar arttı. Şu an verim az. İthal edilen tohumlar da azaldı.” dedi.
Sıcak yaz aylarında, her gün marul bitkilerini sulamamız ve belki de bitkilere gölge sağlamamız gerekebilir. Bu mevsimde bitkilerimizi düzenli olarak sulamazsak, marul bitkileri ısıdan zarar görür ve bitki tohum üretmeye başlar. Sonuç olarak, marul yaprakları acı bir tada sahip olabilir.
Çünkü meyve ve sebzelerde vitamin kayıpları çok fazla olabiliyor. Bunlarda suda eriyen vitaminler olduğu için en ufak bir müdahaleye, yani suya, ışığa, havaya maruz kaldığında vitamin kayıpları oluyor. Büyük parçalar şeklinde doğramak, kesme işleminde bıçak kullanmamak kayıpları aza indirir.
Yeşillikleri kuruttuktan sonra kağıt havlu yardımıyla sarın. Daha sonra buzdolabı poşetinin içine sarılı bir şekilde yerleştirin. Poşeti kapatırken içinde hava kalmamasına özen gösterin. Dilerseniz, normal poşet kullanabilirsiniz.
Yeşil yapraklı sebzeler nasıl saklanır? Bir kaç saat yeşilliklerin üzerindeki fazla su kuruyana kadar bekletin. - Ardından bu yeşillikleri elinizle gevşek bir demet yapın. - Bir kavanoza yeşilliklerin sapları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin ve daha sonra kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına koyun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri