Vücutta genel ya da bölgesel bir şekilde oluşan bu deformasyonları gidermek için uygulanan deri sarkma ameliyatları plastik ve estetik cerrahlar tarafından yapılmaktadır.
Son dönemlerde karın bölgesindeki istenmeyen yağlardan kurtulmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında son dönemde popüler olan ameliyatsız karın eritme işlemleri gelmektedir. Bu işlemler genel olarak; Soğuk lipoliz, mikroenjeksiyon, velashape ve kavitasyon uygulamalarıdır.
Egzersizler sarkan alt karnınızın altındaki kasların toparlanmasını ve gerilmiş cildin yeniden oluşmasına yardımcı olur. Aynı zaman da yaşam tarzınızda ve diyetinizde değişiklikler yapmak karın bölgenizdeki yağların giderilmesine ve daha sıkı bir karına sahip olmanızı sağlar.
Sarkan göbeği toparlamanın tek yolu karın germe ameliyatıdır. Karın germe estetiği genel anestezi altında ve hastane ortamında yapılır. Gebelik sonrasında genellikle göbeğin alt kısmında sarkma, çatlak ve gevşeyen deri kalır.
Çokça araştırılan konuların başında “Karın germe ameliyatı kaç TL?” sorusu gelir. Karın germe ameliyatı Fiyatları: 85000 ₺ – 90000 ₺ aralığındadır.
İlgili 32 soru bulundu
Karın Germe Ameliyatı Devlet Hastanesi yapılabilir ancak ücretlidir.
Karın germe ameliyatından önce sabit kiloda olmanız gerekir
Karın germe ameliyatından altı ila on iki ay önce ideal kilonuza yakın olmanız önemlidir. Çoğu cerrah, hastalarının ideal kilolarının en fazla 4.5-7 kilo üstünde olmalıdır.
Karın germe hakkında merak edilenlerin tek tek ele alınmasını sağlayalım. İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Cerrahi bir prosedür içermeden yapılan ameliyatsız karın germe işlemlerinde en çok tercih edilen ve uygulanan yöntemler şu şekildedir: Lazer Liposuction. Radyofrekans Yöntemi ile Karın Germe. Ultrason Yöntemi ile Karın Germe.
Karın germe estetik ameliyatından sonra karşılaşılabilecek olan riskler; yara yeri enfeksiyonu riski, ameliyat sırasında vücut sıvı birikimi, kan birikimi, kan pıhtısı atması gibi risklerdir. Yara yerinde oluşan enfeksiyonlar antibiyotik kullanımı ile giderilir.
Kişinin özelliklerine, cilt yapısına göre değişse de genellikle obezite cerrahisi ile 20 kilo verme sonrasında vücutta sarkmalar meydana gelmeye başlar. 40 kilo ve üzerinde kilo kaybeden kişilerde de yüz sarkması kaçınılmaz olabilir.
Ameliyatsız karın germe, son yıllarda giderek popüler hale gelen bir estetik işlemdir. Bu işlem, ameliyat gerektirmeden, karın bölgesindeki sarkma ve yağ birikimlerini azaltarak daha sıkı ve şekilli bir görünüm elde etmeyi amaçlar.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Fazla yağlı gıdaların tüketilmesi, göbeğin daha fazla sarkmasına neden olacaktır. Kişiler az hareket ediyorsa, günlük hareketlerini çoğaltmalı ve gerekirse tempolu yürüyüşler yapmalıdır. Vücudun hareket etmesi, oluşan göbek yağlarının eritilmesine yardımcı olacaktır.
Doğumdan sonra anne adayının karnında oluşan çatlak, sarkma ve yağlanmalara karşı en etkili çözüm karın germe ameliyatı yani karın germe ameliyatıdır. Karın germe ameliyatı ile karın derisindeki sarkmalar, üzerinde çatlak olan deri de dahil olmak üzere giderilir.
Kilo alımı sırasında ise artan büyüme için yer açmak üzere deri genişler. Hamilelik bu tür süreçlerin en iyi örneklerinden biridir. Ancak fazla kilonun tersine cilt hamilelikten sonra normal haline geri döner. Ancak fazla kilolarla uzun süre gergin kalan cilt bazen eski haline geri dönmez.
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
“Karın germe ameliyatı sonrası ölüm riski nadir görülse de sıfır olmadığını unutmamak gerekiyor.
Özellikle zor doğumlar, evde doğumlar, kilolu doğumlar ve çok defalar doğum yapmış olma en büyük risk faktörlerindendir. Yine ilerleyen yaş ve kilo alımının fazla olması da ileride Pelvik organ Prolapsusuna yakalanma olasılığını arttırır.
Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir.
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir. Ancak ayda 15 kilo gibi bir kayıp yaşandığında 1 ay vücudun adapte olabilmesi için yeterli değildir.
Alt karın bölgesi, doğum ya da düzensiz beslenme alışkanlıkları neticesinde vücudun diğer bölgelerine kıyasla daha hızlı yağlanır. Düzenli antrenman programı çerçevesinde uygulanan alt karın egzersizleri, yağ yakımının hızlanmasını destekleyerek, daha ince bel bölgesine sahip olmayı kolaylaştırır.
Devlet Hastanelerinde Liposuction Yapılıyor Mu? Devlet Hastanelerinde gerekli liposuction yapacak ekipmanlar mevcut ise ücretli bir şekilde plastik uzmanı tarafından yapılabilmektedir.
Belt lipektomi ya da Kuşak Germe olarak da adlandırılan 360 Body Lift operasyonu, tek ameliyatla; karın bölgesinin gerilmesi, gevşemiş karın kaslarının bir iç korse gibi dikilmesini, sarkmış genital bölgenin toparlanmasını, kalçanın kaldırılmasını ve hacimlendirilmesini kapsayan bir operasyondur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri