Kırmızı, orta uzunlukta sivri bir yapısı vardır. Yemeklere doğranıp eklenen bu biber, kurutulduğunda baharat olarak da ilave edilir. Arnavut biberinin ortalama boyu 15 cm uzunluktadır. Bir ipe dizilen Arnavut biberi, mutfakta dekor olarak kullanıldığı gibi ihtiyaç halinde besin olarak kullanılır.
Yaklaşık 7-10 gün arasında buzdolabında beklettikten sonra kavanozdan çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz. Keyfi bol olsun, afiyetler olsun!
Genellikle turşular kuru fasulye, pilav ikilisinin yanında çok tüketilir. Diğer turşular gibi jalapeno biberi turşusu da kuru fasulye ve pilavın yanına çok yakışacaktır. Diğer bir seçenek olarak jalapeno biberi turşusunu döner gibi et yemekleri ile tüketebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Carolina Reaper (okunuş: Kerolayna Riğpır), orijinal ismi HP22BNH7 olan ve Guinness rekorlar kitabına göre dünyanın en acı biberi seçilen Capsicum chinense türü biber. Carolina Azraili anlamına gelir. Güney Carolina bölgesinde seralarda yetişen kırmızı renkli dolma bibere benzer.
Türkiye'nin en acı biberi olan samandağ biberinin tadına hem kendisi hem de herkese tattırdı. Samandağ Biberi'nin Bilenen Biberlerden En Önemli Farkları Nelerdir? Samandağ biberin en belirgin farkı çok acı olmasıdır. Dış yüzeyi sert, etli ve suludur.
Biberleri yemeklik doğrayıp, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Lor ve tuzunu ekleyip, lor peyniri erimeye başlayıncaya kadar pişirin. İsterseniz pul biberle süsleyebilirsiniz.
Tuzun az kullanılması veya çok fazla eklenmesi, turşunun hem yumuşamasına, erimesine neden olabilir, hem de yenilemeyecek düzeyde tuzlu veya tuzsuz olması ile sonuçlanabilir. Üstelik tuz oranının olması gerekenden az olması, birçok zararlı bakterinin üremesi için de uygun bir ortama neden olur.
Biberleri tavaya ekleyin ve biberler sararıncaya dek orta ateşte kızartın (çok kızarmamasına ve renginin çok fazla değişmemesine dikkat edin). Biberler yumuşayınca 200 gr loru altını kıstıktan sonra çatalla ezerek biberlerle iyice karışmasını sağlayın. 2 dk sonra altını kapatın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kaya tuzu ile içlerini iyice ovup, üzerini temiz bir bezle örterek bir gece bu şekilde bekletilir. Ertesi gün içine biriken sular dökülür ancak biberler yıkanmaz. Bu şekilde turşu kurulacak hale gelir.
1- Kırmızı küt burunlu, yuvarlakça çok acı biber. 2- Acı biber, kırmızıbiber.
Limon tuzu ve sirke koyun: Turşu hazırlanırken asitlik oranı düşük olan sebzelere (özellikle taze fasulye, bamya vb) limon tuzu eklemek, tuz miktarını çok artırmadan turşu oluşumunu sağlamaya yardımcı olur. Aynı zamanda turşunun rengini korur.
İsot ve pul biber, acı kırmızı biberlerin güneşte kurutulmasıyla elde edilir.
Turşu kavanozunun içine nohut koymuyorsunuz
Kahraman bakliyatımız nohut burada imdadımıza yetişecek ve turşumuzun hızlı bir şekilde olgunlaşmasını sağlayacak. Turşu kavanozunun dibine koyacağınız ya da aralara serpiştireceğiniz 8-10 adet nohut turşuyu çabuk olgunlaştıracaktır.
Not: Aspirini turşumuz kurarken ekleme sebebimiz turşumuzun daha geç baritlanmasını sağlamak içindir.
Turşunun su içerisinde bekletilmesi de tuz oranını azaltmaya yardımcı olur. Turşunuzu birkaç gün suda bekletin ve bu süreç içerisinde buzdolabında saklamaya özen gösterin. Tuz oranı istediğiniz seviyeye gelince turşularınız için yeni salamura hazırlayarak, bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Kışın kolaylıkla çıkarıp tazesinden hiç bir farkı olmayan kızartmalık biber tarifimize başlayalım. Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
İlk önce dolmalık biberlerin içi güzelce temizlenerek yıkanır ve sonra bir iğne yardımıyla ipliğe sıralanan biberler güneş gören bir yere asılır. Renkleri pembeleşmeye başladığında diziliminizi serin bir yere alabilir ve üzerini bir bez yardımıyla kapatarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Öncelikle kırmızı biberlerimizi baş kısımlarını kesip içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp yağ, tuz ve sirkeyi koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre “Dünya'nın en acı biberi” sayılan Carolina Reaper'ı yiyen Sid Patel-Barber, hergün ortalama jalapenodan 800 kat daha güçlü olan bu biberi yiyor.
Acı biber yarışmasında dünyanın en acı biberi olan Carolina Reaper'ı yedikten sonra “gök gürültüsü” benzeri çok şiddetli baş ağrıları yaşayan adam hastaneye kaldırıldı. 34 yaşındaki erkek yarışmacı, ABD New York'ta düzenlenen acı biber yeme yarışmasında, dünyanın en acı biberi olarak bilinen Carolina Reaper'ı yedi.
Acı sosları ve biberleriyle ünlü mutfakların başında Meksika mutfağı geliyor. Bunun dışında en çok acı biber yetiştiren ülkeler arasında Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri