Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
Kadınlarda meme büyüklüğü ve meme gelişimi genetik faktörlere, kilo alıp vermeye ya da gebelik ve emzirmeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Meme ile ilgili en çok rahatsız eden husus ise estetik duruşudur. Özellikle meme boyutu, sarkıklığı ve şekil bozuklukları pek çok kadını rahatsız etmektedir.
Göğüs büyüklüğü, genetik nedenlerle doğuştan veya değişken şartlara bağlı olarak sonradan oluşabilir.
Her memede 15-20 adet lob denilen bölüm vardır. Biçim olarak her bir lob bir üzüm salkımına benzetilebilir. Lob, lobül ve süt kesecikleri ince süt kanalları ile birbirine bağlanmaktadır. Bu kanallar meme başına doğru birleşerek gelirler ve memenin tam ortasında areola denilen koyu renkli bölgede meme başına açılırlar.
Göğüslerin sıkışması deformasyona yol açabilir
Bu süre içinde push-up sutyenler içinde sıkıştırılan göğüsleriniz neredeyse boğulur. Göğüsleri sıkıştırmak üzere tasarlanmış olan bu sutyenlerde esneme özelliği olmadığı için bu dönemlerde göğüslerin daha da sıkışmasına, ağrımasına ve deformasyona uğramasına neden olur.
İlgili 30 soru bulundu
Bu itibarla hanımının göğsünü emen erkeğin süt evladı olması düşünülemez. Bir erkek hangi sebeple olursa olsun, hanımının memelerinden emse, evlilik hayatlarını devam ettirmelerine bir engel teşkil etmez; günah değildir.
Göğüsleri ellemek, sıkmak büyütme aksine sarkıtır. Göğüs büyümesi ancak kilo alınca ve doğum yapınca büyür oda gözle görülür büyüme olur, özellikle doğum yapan kadınlarda geçerlidir.
Memelerin gelişmesi (telarş) başlarken, menarş, bundan yaklaşık iki yıl sonradır. Son yıllarda genç kızlarda telarş yaşında daha erken yaşlara kayma olduğu bildirilmektedir. Meme gelişinin başlaması ortalama 9–8 yaşındadır. Ortalama 8–13 yaşlar arasında başlaması olağandır.
Adet'e birkaç gün kala (Beklenen adetten 10 ile 7 gün öncesine) adetin 8. gününe göre meme dokusu yüzde 50 daha büyür. Meme hassaslaşır, ellendiğinde acıma ya da ağrı hissi duyulabilir.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
İleriki yaşlarda meme büyümesi ve sarkması daha sık görülüyor. Meme küçültme yaparken mutlaka vücudun orantısına ve kilo durumuna dikkat edilmelidir.
Kadınlık hormonu olan östrojenler meme büyümesine yardımcı olurlar.
Ortalama büyüklükteki bir göğüs, kadın vücudunun yağ oranının %4-5'ini ihtiva eden kadın memesi yaklaşık 500 gram ağırlığında.
Meme küçültme ameliyatının (reduction mammaplasty) tek farkı bu ameliyatta meme dikleştirilirken memenin içerisindeki bezlerden ve yağlardan bir kısmı ve bir miktar deri de alınarak yapılması. Böylece meme hem küçülür hem de şekli düzeltilir.
Düzenli egzersiz göğüsteki yağı kaybetmenize ve memenin altındaki kasları güçlendirerek küçülmesine yardımcı olur. Çünkü memelerde yağ payı bulunur. Tırmanma, bisiklet sürme, ve hızlı yürüme gibi aerobik egzersizler metabolizmanızı hızlandırır ve belirli bölgelerdeki yağları eritmenize yardımcı olur.
Göğüs büyütme başvurularında en çok 18-19 yaşı geçmiş, gelişimini tamamlamış fakat meme dokusu gelişmemiş kadınlar var. Herhangi patolojik bir sağlık problemi yok ama ailede küçük göğüslü birisi vardır ona çekmiş olabilir.
Göğüs asimetrisi için estetik nasıl gerçekleştirilir? İki göğsün arasında az bir büyüklük farkı varsa göğüslerden küçük olana protez yerleştirilerek göğüs asimetrisi giderilebilir. Eğer iki göğüs de büyük, fakat biri çok daha büyükse, kişi biraz daha küçük göğüsler istiyorsa ikisi beraber küçültülebilir.
Meme asimetrisi bireysel olarak değişir ve her kadında farklı bir şekilde olabilir. Eğer meme asimetrisi sizi rahatsız ediyorsa, bir plastik cerraha danışarak uygun tedavi seçeneklerini değerlendirmeniz önemlidir.
Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini belirtti.
Bazı memelerde sarkma kaçınılmazdır. Kilo alma, hamilelik, sigara, yaşlanma,yer çekimi gibi sebeplerden göğüsleriniz sarkabilir. Memeler dış etkenlerden zarar gördüğünde değişikliğe uğrar bunun sonucunda memeleri destekliyen bağlar gevşer ve sarkmaya sebep olur.
Göğüs kaslarını çalıştıran egzersizler meme dokusunu dikleştirir ve sıkılaştırır dolayısı ile göğüsler de daha kalkık görünür. Büyük kas gruplarından olan göğüs kasları için en etkili egzersizler arasında barfiks, şınav, chest fly, bench press ve peckfly sayılabilir.
Değerli kardeşimiz, Bir erkek eşinin sütünü içmesi haram değildir.
Kısacası anne sütünün tatlımsı, sabunsu, ekşi ve hatta acı gibi çok değişik tadı olabilir. Bu da bebeklerin anne sütünü içmesini etkileyebilir. Bebekler çoğu kez taze sağılmış anne sütünün tadını ve kokusunu sever ve kolaylıkla içer.
Çünkü anne sütü bağışıklık, sindirim sistemleri ve gelişimi tamamlanmamış olan yavrular için idealdir. Erişkin bir homo sapiens anne sütündeki antikorlara gerek duymadan çok daha güçlü bir şekilde kendi immün sistemi ile patojenlerle savaşabilir. Besleyicilik bakımından da yeterli olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri