Yeri: Bolu'nun 13 km. güneyinde ormanlar arasında suni olarak yapılmış küçük ve şirin bir set gölüdür. Ulaşım: Göle ulaşım şehir merkezinden kalkan Bolu Belediyesi Halk Otobüsleri, Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ile sağlanabilir. Özellikleri: Yükseltisi 1206 m. olan gölün alanı 4,5 hektar, çevresi 1.300 metredir.
Gölcük Tabiat Parkına giriş yapmak isteyenler giriş yaptıkları duruma gör farklı tutarlarda ücret ödemektedir. Yaya olarak kişi başı 11 TL ile tabiat parkına rahatlıkla giriş yapmanız mümkün. Motosiklet ile 22 TL ve özel araç ile 33 TL üzerinden giriş yapmak mümkün.
Cennet Gölü (Korece: 천지, romanize: Ch'ŏnji; Çince: 天池; pinyin: Tiānchí), Çin ile Kuzey Kore sınırında bulunan bir krater gölüdür. Göl Baekdu Dağı'nın kalderasında yer almakta olup dünyanın en yüksek krater gölüdür.
Gölcük gölü, Isparta şehir merkezinin 8 km kadar güneybatısındaki volkanik göl. Denizden yüksekliği 1300 m, genişliği 2,5 km, derinliği 30 m olan bir maar gölüdür.
Isparta İl merkezine 12 Km. Burdur İl merkezine 25 Km. dir. MEVCUT KULLANIM: Geceleme tesislerinin olmaması sebebi ile Isparta ve Burdur halkı tarafından günübirlik olarak piknik amaçlı kullanılmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Gölcük, Kocaeli'nin bir ilçesi. İzmit Körfezi'nin güney kıyısında yer almaktadır.
Isparta il hudutları içinde bulunan en önemli göller, Eğirdir, Kovada ve Gölcük Gölleri'dir.
Gölcük Deniz Ana Üssü, Marmara Denizi'nin doğu kıyılarında (İzmit Körfezi), Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan deniz üssüdür.
Gölcük Gölü, Ege Bölgesi'nde kabaca doğu-batı doğrultusunda Bozdağlar kütlesinin, Salihli-Ödemiş arasına tekabül eden kesiminde ve Bozdağ kasabasının 5 km. kadar güneybatısında yer almaktadır.
Bolu Gölcük Tabiat Parkı - Bolu
Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür.
Cennet , İstanbul'un Küçükçekmece ilçesine bağlı, E-5 karayolunun kuzeyinde, Yeşilova ile Küçükçekmece merkezi arasında bulunan mahalle.
Cennet Tanrı'nın sağında, cehennem solundadır.
Erzincan'ın en merak edilen noktalarından biridir Otlukbeli Gölü. Aynı ismi taşıdığı ilçede bulunan göl, özellikle yaz aylarında hem turistlerin ilgisini görüyor hem de yöre halkı tarafından sıkça mesire yeri olarak kullanılıyor. Göl, Otlukbeli ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktadır.
Aynı zamanda Abant, Gölcük, Yedigöller gibi ülkemizin ve bölgemizin meşhur milli parkları veya mesire alanları bulunmaktadır. Yine malûm olduğu üzere ormanlarda 365 gün 24 saat esasına göre ateş yakılması kanunen yasaktır.
Gölcük Tabiat Parkı Ziyaret Saatleri
İstanbul üzerinden ya da Bolu aracılığı ile kolayca ulaşım imkanı sağlayan Tabiat Parkı, mutlaka gezilip görülmesi gereken en özel doğal alanlar içerisinde bulunuyor. Bölgedeki ziyaret saatleri ise sabah saat 08.00 ile başlamakta ve akşam 22.00'a kadar devam etmektedir.
tarım ve orman bakanlığı'na bağlı devlet konukevidir. devlete ait olduğunu bildiğim bir yapıdır. kesinlikle doğaya aykırı bir yapı değildir. hatta manzarası ile birlikte rezonans etkisi yapar.
Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür ayrıca Türkiye'de bulunan en büyük göldür. Gölün tuzlu-sodalı suları, biyolojik çeşitliliği sınırlamaktadır. Gölde bilinen 103 tür fitoplankton, 36 tür zooplankton ve tek bir tür balık inci kefali, (Chalcalburnus tarichi) yaşamaktadır.
Sapanca Gölü, Türkiye'nin Sakarya ve Kocaeli illerinde yer alan bir göldür. Arifiye, Sapanca, Serdivan ve Kartepe ilçelerinin sınırları içerisindedir. Sapanca Gölü, Doğu Marmara Bölgesi'nde, Sakarya il merkezinin 12 km batısında, İzmit ilçesinin ise 27 km doğusundaki tektonik kökenli bir tatlı su gölüdür.
Gölcük ve çevresinde yer alan plajları sayesinde yaz tatilinizi oldukça keyifli geçireceksiniz. Başta Ulaşlı Halk Plajı olmak üzere; Değirmendere Plajı, Halıdere Mamba Plajı, Kumyalı Plajı gibi oldukça temiz ve güzel plajları bulunmaktadır.
Türler: Gölcük Gölü, içsu balıkları için önemli bir alandır. Ülkemize endemik ve nesli dünya ölçeğinde tehlike altında bulunan dişli sazancık (Aphanius anatoliae), Hemigrammocapoeta kemali türlerinin yanı sıra yine ülkemize endemik bir tür olan saz balığı (Tylognathus klatti) alanda bulunan önemli canlılardır.
Gölcük - Düzce arası yaklaşık olarak 138 km'dir.
Baykal Gölü (Türkçe: Bay köl, Rusça: озеро Байкал, Buryatça: Байгал далай), dünyanın en derin gölü olarak anılmaktadır. Sibirya'nın güneyinde, İrkutsk Oblastı ve Buryatya arasında yer alır.
Buna göre yüzey ölçümü bakımından dünyanın en büyük gölü 5 ülkenin kıyısı bulunan Hazar Denizi'dir. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü bu listeye girmemiştir.
Son yirmi yıldır gölün suları Çandır Ovası'nda yaptırılan Karacaören I ve II Barajlarına gelmektedir. Eğirdir Gölü ile Kovada Gölü arasında doğal bağlantıyı oluşturan 22 km'lik Kovada KanalI yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri