Türler: Gölcük Gölü, içsu balıkları için önemli bir alandır. Ülkemize endemik ve nesli dünya ölçeğinde tehlike altında bulunan dişli sazancık (Aphanius anatoliae), Hemigrammocapoeta kemali türlerinin yanı sıra yine ülkemize endemik bir tür olan saz balığı (Tylognathus klatti) alanda bulunan önemli canlılardır.
Nerede hangi balıklar var hangi olta ile avlanır? Sazanlar, İsrail sazanı, Pullu sazan, Kara sazan, Ayna sazan, Kızılkanat, Kefal, Levrek, Sudak, Turna, Alabalık, Çapak balığı, Kaptırga, Yayın, Karabalık, göllerimizde, barajlarımızda ve derelerimizde bulunmakta.
Baraj yapımından önce, Kirazderesi'nin Hacıömer'den aşağı kısmında alabalık, sazan ve bıyıklı tabir edilen balık cinsleri birlikte bulunmaktaydı. Barajın yapımından sonra, baraj gölünde sadece sazan avcılığı yapılmaktadır.
İzmit Balıkçı Barınağı'nda çipura, levrek, istavrit ve mezgit gibi balıklar avlanabilir. Körfez Sahili: İzmit Körfezi, şehrin doğusunda uzanan geniş bir sahil şeridine sahiptir. Körfez Sahili, kıyıdan balık tutma için popüler bir yerdir.
Gölcük gölü, Isparta şehir merkezinin 8 km kadar güneybatısındaki volkanik göl. Denizden yüksekliği 1300 m, genişliği 2,5 km, derinliği 30 m olan bir maar gölüdür.
İlgili 23 soru bulundu
Göl çukurluğu, Tabak Çayı vadisinin Boğazköy civarında ve birikinti konileri tarafından kısmen seddelenmesi sonucunda meydana gelmiştir. Dolayısıyla Gölcük, doğal bir set gölü karakterine sahiptir. alluvial cones character ofa natural barrier lake.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji Yeraltı Suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi eski Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, son olarak 24 bin yıl önce patlayan Isparta'daki Gölcük Yanardağı'nın genç ve aktif bir volkan olduğunu belirterek, her an yeniden patlayabileceğini iddia etti.
Ağaçların ve bitkilerin bol olduğu yerlerde büyük balıklar bol bulunabilir.Bu gibi yerlerde yılan,sazan ve bıyıklı balıkların bol olarak bulunacağı tahmin edilebilinir. Nehirlerde, akarsularda geniş durgun alanlar ve bu alanlarda ağaç gölgeli kuytu yerler balıkların saklandığı yerlerdir.
Marmara Denizi Canlıları
Halen deniz içerisinde, hamsi, sardalya, istavrit, kefal, deniz yıldızı, lüfer, karagöz, palamut, izmarit, mezgit, çipura gibi balıklar yaşamaktadır.
Sivas'ın Kangal ilçesinde "doktor balıklar" olarak adlandırılan balıklarıyla sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olan kaplıca, özellikle sedef hastalığına çare arayanlar tarafından tercih ediliyor.
Çubuk I - II Barajı: Balık türleri; aynalı sazan, pullu sazan, tatlı su kefali ve gümüş balığı. Avlanma tamamen yasaktır. Kurtboğazı Barajı: Balık türleri; aynalı sazan, pullu sazan ve gümüş balığı. Avlanma tamamen yasaktır.
İlimiz sınırları dahilinde bulunan Sarımsaklı Barajı'nda; pullu sazan, sarı sazan, levrek az miktarda yılan balığı; Ağcaşar Barajı'nda; pullu sazan, Turna Balığı; Akköy Barajı'nda; sarı ve pullu sazan; Kovalı Barajı'nda; sarı sazan ve turna balığı balıkçılığı yapılmaktadır.
Baraj gölü kıyısında, DSİ ve Selçuk Üniversitesi tesisleri ve piknik alanları bulunmakta, gölde sazan ve tatlı su levreği balıkları tutulabilmekte ve olta balıkçılığı meraklılarına şartları uygundur.
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde balıkçılık yapan Murat Şahin, Kandıra Kefken açıklarında, 350 kilo ağırlığında, 3,5 metre boyunda 'camgöz köpek balığı' yakaladı.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Sapanca Gölünde başta sazan (aynalı ve pullu sazan), turna (oklama), yayın, tatlı su kefali, kızılkanat, gökkuşağı alabalığı ve doğal alabalık gibi birçok tür bir arada barınır.
Marmara Denizi'nde de görülen dünyanın en yaygın yunus balığı türü Afalina'dır. Afalina (Tursiops truncatus), yunusgiller (Delphinidae) familyasından dünyanın bütün okyanuslarında yaygın olan bir yunus türü.
Sardalya Akdeniz'de 15-20 cm dolaylarındadır. Okyanusta ise 30 cm kadar büyürler. Hamsi Karadeniz için ne ise sardalya da Portekiz, İspanya'nın atlas okyanusu kıyıları, Sicilya ve Malta için aynı şeydir. Bu ülkelerde bir çok yemek sardalya üzerine kurulmuştur.
Denizler. Karadeniz Türkiye balık üretiminin %76'sını karşılar.
1 Eylül'de sezon başlar ve 1 Mayıs'ta sona erer. Türkiye'de en taze balık Ankara'da yenir" diye konuştu.
Kıyı suları, sahiller, haliçler, lagünler akarsuların denize döküldüğü yerler doğal yaşam alanıdır ve hatta geçici olarak akarsuların içlerine girebilirler. Tüm Akdeniz ve ona bağlı Karadeniz, Marmara, Ege denizlerinde, Akdeniz dışında Norveç ve Senegal arasındaki Doğu Atlantik kıyıları doğal yayılım alanıdır.
Genel olarak kıyıdan avlayabileceğimiz balıklar ise eğer olta atacağımız yer kumluk ise mırmır, isparoz, melanur, levrek, kırmalıksa çipura, minekop, mığrı eğer kayalık- taşlık ise granyoz, karagöz, sargoz gibi balıkların olması muhtemeldir. Çipuralar gezici balıklardır ve genelde kırmalık yerlerde bulunurlar.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji, Yeraltısuyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, Gölcük Yanardağı'nın genç ve aktif bir volkan olduğunu belirterek, “En son 24 bin yıl önce patlayan volkan, her an patlayabilir.
Girekol Tepe, Gölcük, Kars Platosu, Süphan Dağı.. Kenanoğlu, verilere göre Türkiye'de yaşanan son volkanik patlamanın 1855 yılında Tendürek Dağı'nda gerçekleştiğini, ondan 15 yıl önce 1840'ta Ağrı Dağı'nda gerçekleşen patlamada 1900 kişinin öldüğünün iddia edildiğini kaydetti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri