[1] İsteksiz yenilen yemek, nasıl insana dokunursa, istenmeyerek yapılan iş de öylece kötü sonuç verir.
[1] "Çok yemek kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden kararında yemek gerekir" anlamında bir söz. [2] "Herşeyin fazlası zarardır." anlamına gelen bir söz.
Gönülsüz Yenen Aş Ya Karın Ağrıtır Ya Baş atasözüyle insanların başkalarının ricası ya da zoruyla yaptıkları işlerden verimli bir sonuç alamayacağı ifade edilir.
Normal şartlarda karın ağrısı kısa süre içerisinde kendiliğinden geçse dahi, daha fazla ağrıya neden olmadan hareket edemeyecek kadar şiddetli karın ağrısı olan, hareketsiz oturamayan veya rahat bir pozisyon bulamayan bireyler derhal bir doktora başvurmalıdır.
Kadınlar için, alt karın ağrısı üreme organlarındaki sorunlardan kaynaklanabilir. Rahim ağzı enfeksiyonları, adet dönemi sancıları, yumurtalık kistleri veya endometriozis alt karın bölgesinde ağrıya neden olabilir.
İlgili 19 soru bulundu
[1] Tuttuğu yolda ilerlemek isteyen, ağır ağır, ama güvenilir adımlarla yürümelidir. İven kimse sürçebilir, yolunu şaşırabilir.
İnsan sıkıntılı ve zor zamanlarında etrafındaki kimselerin gerçek dost olup olmadığını anlar. Düştüğünüz zaman kim sizin kalkmanıza yardımcı oluyorsa o sizin gerçek dostunuzdur. Ancak tam tersi sıkıntılı zamanlarınızda yanınızda olmayan kişiler sizin gerçek dostunuz değildir.
[1] Yakınlarımızın güzel şeylere kavuşması, onlardan bizim de yararlanmamız olasılığının doğması demektir.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Keskin Sirke Küpüne (Kabına) Zarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
Damlaya damlaya göl olur atasözü, küçük şeylerin zamanla birikip büyük yatırımlara ve fırsatlara dönüşebileceği anlamına gelir. Tutumlu olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu atasözünde, damlalar küçük birikimleri, göl ise büyük yatırımları simgeler.
[1] Kusurunu anlayıp özür dileyen ve büyüklüğünüze sığınan kişi affedilmelidir.
Ak akçe kara gün içindir atasözü Türk Dil Kurumu'na göre 'Türlü sıkıntıları aşarak kazanılan paranın, dar zamanda insanın imdadına yetişmesi' anlamına gelmektedir. Zorlu dönemlerde insanın yüzünü güldüren ve kenarda birikmiş para olarak da söylemek mümkündür.
[1] Yokluğunda kendisinden söz edilen kimse, konuşmanın üzerine gelirse, o iyi bir insandır, denilir.
Acele Yürüyen Yolda Kalır Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Acele yürüyen yolda kalır atasözü, acele ile yapılan işlerin düzgün bir şekilde yapılamayacağı anlamını taşır. Çünkü acele hareket eden doğru işleri ince ayrıntısına kadar düşünemezler ve hata yaparlar. Soruları dikkatli oku çünkü acele yürüyen yolda kalır.
Elmayı Soy Da Ye Armudu Say Da Ye Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bazı meyveler kabukları soyularak, bazı meyveler de sayılarak, kararında ve aşırıya kaçmadan tüketilmelidir.
[1] Çok önemli bir iş için bir kimseye ricada bulunmak, hatta yalvarmak gerekirse, yapınız. Bununla hiçbir şeyiniz eksilmez.
Bal Tutan Parmağını Yalar atasözü, büyük olanaklara sahip olan bir işle meşgul olan insanın, bu olanaklardan bir miktar da olsa kendisi de yararlanır anlamına gelen bir atasözüdür.
[1] "Söylenen,konuşulan her olay daha önceki başka bir olaydan kaynaklıdır" anlamında bir söz.
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Ateş düştüğü yeri yakar" atasözü, “bir acı, yıkım, ona uğrayanı yakar kavurur, onu sürekli olarak kıvrandırır, başkalarının o yıkıma üzülmesi ise geçicidir." demektir. Felaket kimlerin başına gelirse en çok onları yakar, kavurur, en çok acıyı o kişiler yaşar.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türkiye'de belki de en sık duyulan atasözlerinden biri ayağını yorganına göre uzattır. Bu cümlenin genel anlamı, kişilerin kazandıkları paralardan daha çok olacak şekilde harcama yapmamaları anlamına gelmektedir.
[1] Gereksiz işlerle uğraşmak başına büyük sıkıntılar açabilir, anlamındaki söz dizisi.
NE KARANLIKTA YAT, NE KARA DÜŞ GÖR ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Her konuda tedbirli ve ihtiyatlı olmak büyük yarar sağlar ancak tedbirli ve ihtiyatlı olursak tehlikeleri kolaylıkla başımızdan kovabiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri