Google Arama, dizinimize eklenecek sayfaları bulmak üzere web'i düzenli olarak keşfetmek için web tarayıcıları adlı yazılımı kullanan tam otomatik bir arama motorudur.
Çünkü Google çok akıllı.
Şimdi size sizin için derlediğimiz Google'a alternatif arama motorları; Bing – www.bing.com – Microsoft tarafından hayata geçirilen Google'ın başlıca rakibi. Dünyada Google'dan sonra arama motoru pazarında 2. sırada. Yandex – www.yandex.com.tr – Rusya'nın en popüler arama motoru.
Dünyanın Bing ile birlikte en popüler arama motoru uygulamalarından biri olan Google tarafından ilk olarak 2008 yılında geliştirilen Google Chrome, dünyanın en popüler web browser olarak öne çıkar. Tamamen ücretsiz kullanım imkanı sunan bu tarayıcı, açık kaynaklı olduğu için geliştirici tarafında da popülerdir.
İlgili 32 soru bulundu
Yaani, Turkcell tarafından geliştirilen Türkiye merkezli arama motorudur.
YouTube'u bir arama motoru olarak düşünmek garip görünebilir, ancak tam olarak budur. Özellikle, videolar için bir arama motorudur. YouTube kendi arama motoru olduğundan, kendi SEO en iyi uygulamalarına sahiptir.
Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır.
En çok kullanılanların başında sayabileceğimiz en popüler arama motorları, Amerikan şirketi Google, Rus devi Yandex ve Çin merkezli Baidu dünya nüfusunun en çok tercih ettiği arama motorlarıdır.
Google Chrome tarayıcısı için acil bir güncelleme yayınlandı
Microsoft Edge ve Safari ise sırasıyla 103 ve 26 ile üçünücü ve dördüncü sıralarda yer alıyor. Söz konusu tarih aralığında tek bir güvenlik açığı bulunmayan Opera yılın en güvenli tarayıcısı konumunda.
Arama motoru ile ağ tarayıcıları arasındaki fark şunlardır: Arama motoru, internete bağlı sunucularda barındırılan bir ağ uygulamasıdır. Ağ tarayıcısı ise cihaza kurulan bir yazılımdır. Arama motoru, bilgiyi aramak için kullanılır.
Google Chrome (En İyi Web Tarayıcı)
Rusya'nın en büyük teknoloji şirketidir ve %60,09 pazar payıyla arama motoru pazarının lideridir. Yandex dünya çapında 17 ülkede 30 ofise sahiptir, ancak şirketin kurucuları ve çalışanlarının çoğu Rusya'da bulunur. Google ve Baidu'nun ardından dünyanın en büyük 3. arama motorudur.
Baidu (Çince: 百度, pinyin: bǎi dù), bir Çin arama motorudur. Baidu 2000 yılı Ocak ayında Robin Li ve Eric XU tarafından Pekin'de kurulmuştur. Baidu'nun kökenleri Robin Li tarafından 1996 yılında geliştirilen Rankdex'e dayanmaktadır. Robin Li 2000 yılında Baidu'yu kurmuştur.
Google (NASDAQ: GOOG), internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketi.
Safari, ışık hızındaki JavaScript motoru sayesinde dünyanın en hızlı tarayıcısı. Apple aygıtlarına özel olarak geliştirildiği için pil ömründen en iyi şekilde yararlanarak uzun süreli güç sağlıyor. Ve Apple çiple her zamankinden daha da hızlı hale geliyor.
Hem Android hem de iOS cihazların varsayılan arama motoru olan Google, mobil pazarın neredeyse tümüne hakim.
iPhone'daki Safari'de web sitelerini arama - Apple Destek (TR)
Google' a dizin hizmeti veren bir dizindir. Genel olarak ; Google, MSN Search, Yahoo, Bing, Aol, Ask, Blekko, Lycos, Excite, GoodSearch, Dogpile, MyWebSearch, Webcrawler, Info, InfoSpace, Search gibi arama motorlarını sayabiliriz.
Kullanıcılar internet üzerinde aradıkları bilgileri ulaşmak için arama motorlarını kullanırlar. Yahoo arama motoru da, ABD başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde en çok kullanılan arama motorları arasında yer alır. Yahoo!, aslında bir Amerikan web hizmet sağlayıcısıdır.
Web robotu, arama motoru için web sayfalarını bulur, tarar ve içerikleri ile birlikte arama motorunun dizinine yani veri tabanına kayıt eder. Arama motoru kullanıcısı, arama motorunun kullanıcı ara yüzünde (Örneğin: https://www.google.com.tr/) ihtiyaç duyduğu şeyle ilgili anahtar kelime girerek arama yapar.
Bing – ABD Arama Motoru
Bing tüm windows bilgisayarlarında varsayılan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bing arama uygulamasıda hala %6'lık bir oranda kullanılmaya devam ediyor fakat google karşı çok büyük bir üstünlük sağlamış değiller. Bing motoru 2009 yılında geliştirilmeye başlanmıştır.
Türkiye'nin ilk yerli arama motoru Yaani.com.tr yayında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri