Fotoğraflar uygulaması, pek çok videoyu ve fotoğrafı yedeklemeye imkan sağlıyor. Ancak Google'ın kararı ile Fotoğraflar uygulamasına özel olarak ayrılan alan sona eriyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında bu duyuruyu yapan Amerikalı teknoloji devi, son gün için 1 Haziran tarihini işaret etti.
İş veya okulunuz tarafından sağlanan bir Google Workspace Hesabınız varsa Google+'yı kuruluşunuz dahilinde kullanmaya devam edebilirsiniz. Başka hiçbir Google ürünü (ör. Gmail, Google Fotoğraflar, Google Drive, YouTube), Google+ tüketici sürümünün kapanışı kapsamında kullanımdan kaldırılmayacaktır.
Google'ın bir devri sona erdirme kararı, Google One'ın popüler hale gelmesini sağlamak amacıyla alındı. Google tarafından yapılan açıklamalara göre 1 Haziran 2021'e kadar Fotoğraflar'da depolanan içerikler, olduğu şekilde kalacak. Yani kullanıcılar, mevcut fotoğraf ve videolarını saklamaya devam edecekler.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Planınızı silerseniz Google Fotoğraflar, Drive ve Gmail'de depolanan her şey kalır. Ayarlar ve destek sohbetleri gibi yalnızca Google One planınızla ilgili verileri silersiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir. Yedeklenen fotoğraf ve videoları cihazınızdan değil, yalnızca Google Fotoğraflar'dan nasıl kaldıracağınızı öğrenin.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Google Drive üzerindeki 1 TB ücretsiz depolama kilidini açmak için ise 200 puan biriktirmeniz gerkiyor. İlgileniyorsanız yararlanmak için yapmanız gereken tek şey Yerel Rehberler programına kayıt olmak ve Google Haritalar'ın Android ya da iOS sürümünün yan menüsündeki "Katkılarınız" sekmesiyle ilerlemenizi takip etmek.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Fotoğraflarınızı depoladığınızda, oluşturduğunuz veriler cihazınız, Google hizmetleri ve veri merkezlerimiz arasında hareket eder. Bu verileri, aralarında HTTPS ve kullanımda olmayan verilerin şifrelenmesi gibi önde gelen şifreleme teknolojilerinin de bulunduğu birden fazla güvenlik katmanıyla koruyoruz.
100 GB alan Aylık 5,79 TL
15 GB: Ücretsiz. 100 GB: 5,79 TL. 200 GB: 11,59 TL. 2 TB: 28,99 TL.
Depolama alanınızda yer açmak için Google Drive, Gmail veya Google Fotoğraflar dosyalarınızı çöp kutusuna taşıyıp çöp kutunuzu boşaltın. Birden çok dosyayı veya klasörü tek seferde siler, geri yükler ya da kalıcı olarak silerseniz değişikliklerin geçerli olması zaman alabilir.
Fotoğraflarınızı yedeklediğinizde ne olduğunu öğrenme
Anılarınız kaybolmaz: Yedeklemenin etkin olduğu cihazlardan çektiğiniz fotoğraflar Google Hesabınıza kaydedilir.
Şirket 2023 yılında platformu resmi olarak tekrar kapatacak. Dev yazılım şirketi Google'ın 2011 yılında kullanıma açılan sosyal medya platformu Google+, düşük kullanıcı sayısı ve güvenlik sorunları nedeniyle Nisan 2019 yılında kapatılmıştı.
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Google One web sitesinde 100 GB'lık depolama alanı fiyatı aylık ödeme planına göre 5.79 TL, yıllık ödeme planına göre 57.99 TL olarak belirtiliyor. 200 GB depolama alanı için belirtilen aylık ödeme tutarı 11.59 TL, yıllık ödeme tutarı 115.99 TL oluyor. 2 TB depolama alanına ise aylık 28.99 TL, yıllık 289.99 TL ödeme ...
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Başka bir telefonda aynı açık olan gmailden görünür mü Merhaba, Google Hesabınız o diğer cihazda açık ise ve Google Fotoğraflar uygulaması o cihazda yüklü ise yedeklenen fotoğraflarınızı görüntülüyebilirler.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri