Google, Facebook ya da Apple'ın yazılımcı işe alımlarında artık üniversite mezunu kriterinin olmadığını duymuşsunuzdur. Google, 2018 itibariyle bu şartı mülakatlarından çıkardı. Hatta kendisine ait, 4 yıllık üniversite derecesine denk bir eğitim programı başlatacağını duyurdu.
Saygın kuruluşlardan, (IBM, HP, Dell, Microsoft, Apple) bilgisayar mühendisliği eğitimini tamamlamak. Eğer böyle bir kriteriniz varsa Türk olduğunuzdan dolayı ya merkez ofiste ya da Dublin'deki ofiste bir çalışma masanız olabilir.
Herhangi bir üniversite, hatta lise diplomasına bile ihtiyaç yok. Üniversite mi, beceri edinme mi? Akademik kariyere yönelik ilginin azaldığına dair birtakım görüşler olsa da Türkiye'de üniversite mezunu olmak hala tek çıkış yolu olarak görülüyor.
Lise diploması üniversite okuyabilmenin ön şartıdır. Lise diploması olmayan hiçbir öğrenci üniversite okumaya hak kazanamaz. Lise diploması çalışma içinde oldukça önemlidir. Özellikle birçok şirket en az lise mezunu olma şartı istemektedir.
Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan almış olduğunuz Geçici Mezuniyet Belgeniz ile veya E-devlet üzerinden kare kodlu olarak alacağınız Mezuniyet Belgeniz ile kayıt olabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Google'a gidin. İş fırsatı arayın. Mavi kutunun altında bir iş fırsatına dokunun veya tıklayın. "Uygula" bölümü altında bir iş sitesine dokunun veya tıklayın.
Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir. Genellikle işverenler tarafından da bu tercih edilebilir; ama programlamayı öğrenmenin ve gerekli becerileri geliştirmenin alternatif yolları da var.
Fakat üniversite eğitimi, yetkinlik ve nitelikleri kazanmak için en doğru yoldur. Ülkemizde yazılım geliştirici-uzmanı olmak için üniversitelerin; Yazılım Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği.
Veriler, yazılım mühendislerinin yılda ortalama 185 bin dolar kazandığını gösterdi. En yüksek kazanç grubundaki mühendislerin ise yıllık maaşlarının 500 bin dolara kadar çıktığı görüldü. Bununla birlikte, giriş seviyesi mühendislerin 132 bin 900 dolardan, kıdemli mühendislerin maaşları ise 217 bin dolardan başlıyor.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Yazılımcı Hangi Bölüm Mezunu Olmalıdır? Diğer mesleklerin aksine yazılımcı olmak için keskin sınırlar yoktur fakat “ben bu işin okulunu okumak istiyorum” diyorsanız Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği bölümlerinde okumak sizin için doğru olabilir.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
diploma olmadan çok iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. sadece ciddi sorumluluk isteyen projelerde yazılımın altına imza atamazsınız. imza atabilmeniz için belli bir diplomaya sahip olmanız gerekmektedir. diplomasız, bir bankaya ya da tüm ülkeyi ilgilendiren konularda devlette bir yazılım yapamazsınız.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 47.800 TL maaş alıyor. Yazılım Uzmanı, 2024 yılında en düşük 46.800 TL alırken, en yüksek 60.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Yazılım Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 36.200 TL maaş alıyordu.
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Yoluyla Başvuru: Başvuru Sahibi, tarafına ait KEP adresinden imzalanmış dilekçe ya da başvuru formu ile Acun Medya'ya ait [email protected] adresine göndermek suretiyle başvuru yapılabilir.
1. Adım: Google Benim İşletmem'e konum ekleme, yer ekleme veya harita eklemek için Google My Business'a Gmail adresiniz ile giriş yapın. 2. Adım: Konumları yönet, menüsündeyken sağ bölümde bulunan “Konum ekle” butonuna tıklayın ve açılan pencereden “Tek bir konum ekle” seçeneğini seçin.
kalifiye, kaliteli bir yazılımcı sorunsalı bambaşka tabii. onlisans mezunu bir yazılımcı olarak olunabiliyor ama bazı büyük firma ve finans bankalarının 4 yıllık lisans mezunu istekleri olabiliyor. onlar haricinde gayet de bulunabiliyor gayet de olunabiliyor.
Yazılım mühendisleri, özellikle de dijital dünyaya geçişle birlikte artan talep sonucunda birden fazla işte çalışma olanağına sahiptir. Bu da rahatlıkla freelance iş bulma imkanını beraberinde getirir. Dolayısıyla, yazılım mühendisliği home office çalışma modeliyle yapılabilecek meslekler arasındadır.
meslek öğrenmek isteyenler meslek yüksekokullarına gitsin. yazılımcı mesleği yapılabilir, web sitesi kodlayabilirsiniz, arayüz tasarımı yapabilirsiniz, hazır toollar, frameworkler, apiler kullanarak ilerleyebilirsiniz.
Üç ayda yazılım öğrenmek genel anlamda mümkündür ancak uzmanlık elde etmek için yeterli değildir. Üç ayda yazılımın temellerini kavramak ve sonrasında bilgilerini geliştirmek, yazılım uzmanı olmak isteyenler için doğru bir öğrenme şeklidir.
Yazılımcı olma yolculuğu kişinin kendi hızında ve isteğine bağlı olarak şekillenir. Kurslarımız genellikle başlangıç seviyelerde başlar ve ileri seviyeye doğru gider. Infotech Academy'den kurs alarak yazılımcı olmak, temel bilgileri edinmek, pratik deneyim kazanmak ve sürekli öğrenme pratiği ile mümkündür.
Ancak, yazılım öğrenmenin ne kadar süreceği konusu, birçok kişi için merak uyandıran ve endişe yaratan bir konudur. Yazılım öğrenmek için akademik bir yol izlemek isterseniz, lisans veya yüksek lisans programlarına kaydolabilirsiniz. Bu programlar genellikle dört ila altı yıl arasında sürebilir.
Yazılım, kodlama ve programcılık üzerinde yoğunlaşabilmenin en önemli noktalarından biri, iyi bir İngilizce bilgisi. Günümüzün yazılım dili İngilizce olduğu için, yani kodlama sisteminde geçen tüm komutların aslında İngilizce bir terim olmalarından ötürü, bu alanda kariyer yapmak için İngilizce bilmek şart.
Yazılım Mühendisliği Maaşları
Türkiye'de 2024 yılı itibariyle en düşük yazılım mühendisliği maaşı 28.000 TL, en yüksek yazılım mühendisliği maaşı ise 110.000 TL civarındadır. Yani bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 35.000 TL ile 45.000 TL arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri