Görsel Tasarımcı, prodüksiyon, reklam filmleri, video, yaratıcı metin, görüntüler, hareket ve ses gibi iletişim araçlarını gerek yeni medya, televizyon, bilgisayar, akıllı iletişim araçları ve mekanlar, arayüz/etkileşim tasarımı, basılı ürünler ve tüm iletişim mecraları üzerinde kullanır.
Günümüzde kullanılan görsel iletişim araçlarına örnekler verecek olursak; kitaplar, süreli yayınlar, televizyon, afişler, broşürler, internet, cep telefonu en sık kullanılan araçlar olarak değerlendirilebilir.
Görsel algı ekleme iletişimi geliştirir ve yanlış anlamaları önler. Görsel iletişim sırasında katılımcılar daha konsantre, senkron ve kendilerinden beklenen/istenenleri olumlu algılamaya daha yatkındır.
Görsel İletişim Tasarımı mezunu bir kişi, tasarımını oluşturacağı konu hakkında araştırmalar yapar ve bu araştırmalar doğrultusunda en uygun ürünü ortaya çıkarmaya hedefler. Web sitelerine, dijital medya kuruluşları için görselleri düzenleme ve hazırlama görevine sahiptirler.
En kısa ve öz anlatım, görsel anlatım dediğimiz bu iletişim dilinin ilk örnekleri mağara devrindeki resim veya şekillerle karşımıza çıkmış ve hem o zamanki insanlar arasında iletişim kurmayı sağlamış hem de o in- sanlardan günümüze bilgi niteliği taşıyan izler bırakmıştır.
İlgili 21 soru bulundu
İnsanoğlunun en önemli duyu organlarından biri olan görme duyusuna hitap eden görsel iletişim, bireylerin ve toplumların çevrelerinde süregelen gelişmeleri, olayları ve değişimleri görme duyuları aracılığı ile anlamlandırmalarını sağlamaktadır.
Görsel iletişim, görsel unsurların kullanılarak bilgi, duygu veya düşüncelerin iletilmesini sağlayan iletişim sürecidir. Görsel iletişimde kullanılan temel unsurlar arasında şekiller, renkler, yazılar, grafikler, fotoğraflar, videolar, semboller ve ikonlar bulunur.
Görsel iletişim tasarımı bölümünün önü açık mı? Evet. Görsel iletişim tasarımı hızla gelişen teknolojilere bağlı yenilikçi bir çalışma alanı olması nedeniyle bu meslek dallarından mezunlara ulusal ve uluslararası alanda talep giderek artmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Görsel İletişim Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 34.100 TL maaş alıyor. Görsel İletişim Uzmanı, 2024 yılında en düşük 27.000 TL alırken, en yüksek 49.900 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Görsel İletişim Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyordu.
Öğrenciler, grafik tasarım yazılımları ve donanımları kullanarak, farklı tasarım projeleri üretirler.Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunları, reklam ajansları, grafik tasarım stüdyoları, yayınevleri, medya şirketleri, internet şirketleri, eğitim kurumları ve diğer birçok alanda çalışabilirler.
Görsel iletişim, bilgiyi, duyguları ve düşünceleri görsel öğeler aracılığıyla ifade etme ve iletim sürecidir. Bu iletişim biçimi, resimler, grafikler, fotoğraflar, videolar, semboller, renkler, ve tipografi gibi görsel öğelerin kullanılması yoluyla gerçekleşir.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencilerini, tasarımı bir iletişim süreci olarak ele alan, güçlü ve yeni iletişim stratejileri araştıran ve geliştirebilen, bilgiyi yaratıcı tasarım ürünlerine dönüştürebilen iletişim tasarımcıları olarak yetiştirmektedir.
Amacı, marka kimliği oluşturma, reklam ve pazarlama malzemeleri tasarlama, ürün ambalajı tasarlama, logolar ve afişler oluşturma gibi görsel iletişim ihtiyaçlarını karşılamaktır. Grafik tasarımda estetik ve yaratıcılık ön plandadır. Görsel tasarımı etkileyici, çekici ve profesyonel bir şekilde sunmak hedeflenir.
Görsel Tasarımcı, prodüksiyon, reklam filmleri, video, yaratıcı metin, görüntüler, hareket ve ses gibi iletişim araçlarını gerek yeni medya, televizyon, bilgisayar, akıllı iletişim araçları ve mekanlar, arayüz/etkileşim tasarımı, basılı ürünler ve tüm iletişim mecraları üzerinde kullanır.
Mezuniyet Koşulları Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programında 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler.
Hedef: Görsel iletişim tasarımı, mesajların etkili bir şekilde iletilmesini ister. İletişim amaçlarına göre tasarım yapar ve hedef kitlenin anlamasını sağlamak için görsel unsurları kullanır. Grafik tasarım ise daha spesifik olarak görsel mesajların yaratılması ve düzenlenmesiyle ilgilenir.
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunu bireyler web tasarımcılığı, kültürel ve sanatsal etkinliklerin oluşturulmasında, medya kurumlarında ve reklam ajanslarında da iletişim uzmanı olarak görev yapabilmektedirler.
Görsel İletişim Uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinde 2 yıl ya da 4 yıl eğitim almak gerekmektedir. Görsel İletişim Tasarımı kursları ile de bu alanda temel seviyede eğitim alınabilir. Kurs süreleri yaklaşık 3-4 aydır.
Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Bu sebeple görsel iletişim tasarımı bölümünü başarıyla tamamlayan mezunlar reklam şirketlerinde, özel şirketlerinde, web sitelerinde ve kamu kuruluşlarında işe başlayabilir. Görsel iletişim tasarımı bölümden mezun olan kişiler; özel sektör ile devlet sektöründe çeşitli görevlerle çalışmalarına devam edebilirler.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında grafik tasarımcı, pedagojik formasyon sertifikası aldıkları takdirde öğretmen olabilecekleri gibi, kendi reklam ajanslarını da kurabilirler.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü devlet üniversitelerinden Gazi Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde; Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi'nde ise Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde eğitim vermektedir.
Görüntü, merak uyandırıcı ve izleyenin dikkatini dağıtmamalıdır. Hiyerarşi, ardışıklık ve yakınlık ilkeleri gözetilmelidir. Reklamcılıkta ve tanıtım alanlarında yoğun olarak kullanılır. Görsel, reklamın başlığını, sloganını okuma isteğini duyurmalıdır.
Manuel ve bilgisayar ortamında illüstrasyon projeleri üretimi dersin kapsamındadır. Görsel iletişim tasarımında problem çözme yöntemleri, soruna yaklaşım, araştırma, problemin tanımlanması, hedef kitle, problemin görsel olarak çözümü ve değerlendirilmesi gibi tasarım süreçlerini öğrenme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri