Dünyada domatesten sonra en çok üretilen meyvedir.
Kavun (Cucumis melo), kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü ve bu bitkinin iri meyvesidir. Olgunlaşmamış hali de meyve olarak tüketilir ve bu haldeki meyvesine kelek denir. Bir yıllık otsu bir bitkidir.
Karpuz hem bir meyve hem de bir sebzedir. Meyvedir çünkü bir tohumdan yetişir, tatlı bir lezzeti ve ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Bir sebzedir çünkü diğer sebze üretim sistemleri kullanılarak yetiştirilir, diğer sebzeler gibi tarladan hasat edilir ve temizlenir, salatalık ve kabak ile aynı ailenin üyesidir.
Karpuz çok sevilerek tüketilmekte olan bir meyve olarak bilinmektedir. Karpuz yetiştiriciliği genellikle meyvesini yemek için yapılmaktadır. Tarımsal açıdan düşünüldüğü zaman karpuzun sebzeye daha yakın olduğunu söylemek mümkündür. Toprakta yetiştiği için sebze sanılsa bile karpuz aslında bir meyvedir.
Karpuz ülkemizde ekonomik değeri oldukça fazla olan bir sebzedir.
İlgili 16 soru bulundu
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Müftüoğlu, "Karpuzun beyaz kısmında yüksek miktarlarda sitrülin bulunur. Bu madde Viagra'dan da etkili doğal bir cinsellik ilacıdır. Sitrülin vücuda girdiğinde, biraz önce bahsettiğim karpuz çekirdeğinde bulunan ve cinsel gücü artırdığı bilinen arjinin maddesine dönüşür" açıklamasında bulundu.
Ceviz, Juglandaceae (cevizgiller) familyasının Juglans cinsinden, tek tüysü yaprakları karşılıklı dizilmiş ve aromatik kokulu ağaç türlerinin ve bu ağaçların meyvelerinin ortak adı.
Ayrıca fındık amino asitlerce de zengin bir meyve türüdür. Dengeli ve sağlıklı beslenmek için, günde 100 g fındık tüketimi oldukça yararlıdır.
Muz (Musa), Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin yeşil kabuklu (bazı türlerinde kırmızı veya pembe kabuklu) uzun meyvelerine denir. Dünya üzerinde meyvesi belki de en fazla tüketilen bitkilerden biridir.
Çilek yetiştiriciliği. Üzümsü meyveler grubuna giren türlerden en önemlisidir. Çilek meyvesi gerçek bir meyve olmayıp yenen kısmı 40-60 kadar pistilin birleştiği çiçek tablasıdır. Çilek yüzeysel kök yapan otsu bir bitkidir.
Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.
Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir.
“Mısır, mısır bitkisinin çiçeğinden/tohum taslağından elde edilen bir tohumdur” diyor. “Dolayısıyla teknik açıdan bir meyvedir.” Daha doğrusu mısır, tohum zarfının tohum zarıyla sıkıca kaynaştığı (şeftalide olduğu gibi etli kısım) bir meyve tipi olan buğdaysı meyvedir.
Yemek pişirirken, domatesler genellikle tek başına veya tuzlu yemeklerde diğer gerçek sebzelerle birlikte kullanılır. Sonuç olarak, bilimsel standartlara göre bir meyve olmalarına rağmen bir sebze olarak ün kazanmışlardır.
Kiraz (Prunus avium), gülgiller (Rosaceae) familyasından Kuzey Akdeniz kıyıları, Güney Kafkasya, Hazar Denizi ve Kuzeydoğu Anadolu'da doğal olarak bulunan meyve ağacı.
Limon (Citrus × limon), yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir.
Badem (Prunus dulcis), gülgiller (Rosaceae) familyasının Prunoideae alt familyasından meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türüdür. Badem bu ağacın meyvesidir.
Favorilerinize Ekleyin. Meyve, çiçeğin dişi organının, döllenme sonucunda farklılaşıp, yumurtalığın gelişmesiyle meydana gelen ve tohumları taşıyan organa denir ve yapılan bilimsel çalışmalar sonucu çekirdeği olan besinler meyve olarak kabul edilmektedir.
- ay çekirdeği: çiçek tohumudur. - kabak çekirdeği: meyve (evet meyve) çekirdeğidir. - kuru üzüm: meyvedir.
yer fıstığı bilinen anlamda bir yemiş'tir. ancak çekirdekli bir tür olduğu için meyve olarak da sınıflandırılabilir. zira genellikle ağaçlardan yetişen ve/veya çekirdeği olan her bitki meyvedir. domates, salatalık nasıl gerçekte meyve ise yer fıstığı da meyvedir diyebiliriz. cevap : meyvedir efendim.
Antep fıstığı (Pistacia vera), sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasından yenebilen kabuklu bir meyve, bu meyvenin çekirdeği ve ağacıdır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir.
Bitter çikolatanın ana maddesi olan kakao içeriğindeki feniletilaminin seks sırasında endorfin hormonlarını harekete geçirdiği bilinmektedir. Bu da cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur. Bitter çikolatanın enerji verici özelliği de cinselliğe iyi gelir.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri