Bu sebeple görsel iletişim tasarımı bölümünü başarıyla tamamlayan mezunlar reklam şirketlerinde, özel şirketlerinde, web sitelerinde ve kamu kuruluşlarında işe başlayabilir. Görsel iletişim tasarımı bölümden mezun olan kişiler; özel sektör ile devlet sektöründe çeşitli görevlerle çalışmalarına devam edebilirler.
İletişim ve Tasarım bölümü mezunu kişiler mezun olduklarında çoğunlukla yazılım şirketlerinde, reklam şirketlerinde, medya kurumlarında iş imkanına sahip olurlar. Mezun bireyler kamu sektöründe de kendilerine yer bulabilmektedirler.
Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Öğrenciler, grafik tasarım yazılımları ve donanımları kullanarak, farklı tasarım projeleri üretirler.Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunları, reklam ajansları, grafik tasarım stüdyoları, yayınevleri, medya şirketleri, internet şirketleri, eğitim kurumları ve diğer birçok alanda çalışabilirler.
Görsel iletişim tasarımı bölümünün önü açık mı? Evet. Görsel iletişim tasarımı hızla gelişen teknolojilere bağlı yenilikçi bir çalışma alanı olması nedeniyle bu meslek dallarından mezunlara ulusal ve uluslararası alanda talep giderek artmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Görsel İletişim Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 34.100 TL maaş alıyor. Görsel İletişim Uzmanı, 2024 yılında en düşük 27.000 TL alırken, en yüksek 49.900 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Görsel İletişim Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyordu.
Görsel İletişim Tasarımı bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrenciler uygulamalı dersler ile tecrübe edinir. Bölümün öğrencileri mezun olmak için 240 AKTS yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında grafik tasarımcı, pedagojik formasyon sertifikası aldıkları takdirde öğretmen olabilecekleri gibi, kendi reklam ajanslarını da kurabilirler.
Grafik tasarımcılar ise daha sıkı bir şekilde grafik ekibiyle çalışabilirler. Sonuç olarak, görsel iletişim tasarımı daha geniş bir kavramdır ve iletişimin farklı yönlerinde görsel unsurların tasarımını kapsar. Grafik tasarım ise daha spesifik olarak basılı medya ve görsel materyallerin tasarımıyla ilgilenir.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencilerini, tasarımı bir iletişim süreci olarak ele alan, güçlü ve yeni iletişim stratejileri araştıran ve geliştirebilen, bilgiyi yaratıcı tasarım ürünlerine dönüştürebilen iletişim tasarımcıları olarak yetiştirmektedir.
Tasarım boyutuyla kendini ispatlamana imkan verdiği ve her şeyden biraz eğitimini aldığın için de kendini daha çok keşfedebileceğin bir alan olması sebebiyle " Görsel İletişim Tasarımı " diyebilirim. Eğer yetenekliysen,yaratıcıysan ve adını duyurmak istiyorsan tam anlamıyla geleceğin mesleği diyebilirim.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü bazı üniversitelerde İletişim Fakülteleri, bazılarında ise Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesinde yer almaktadır.
Görsel Tasarımcı, prodüksiyon, reklam filmleri, video, yaratıcı metin, görüntüler, hareket ve ses gibi iletişim araçlarını gerek yeni medya, televizyon, bilgisayar, akıllı iletişim araçları ve mekanlar, arayüz/etkileşim tasarımı, basılı ürünler ve tüm iletişim mecraları üzerinde kullanır.
Grafik tasarım iş imkanları özel sektörün yanı sıra kamuda da bulunmaktadır.
Programdan mezun olanlar, Görsel İletişim Tasarımı alanında Tezli Yüksek Lisans diploması almaya hak kazanmaktadır.
Üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden mezun olanlar görsel tasarım uzmanı olarak çalışabilir. Görsel tasarım uzmanı çeşitli alanda faaliyet gösteren medya kuruluşlarında görsel içerik üretir, müşterinin isteklerine uygun olarak hareket eder.
12.Sınav Sonucu Kaç Yıl İçin Geçerli Olacaktır? Girilen sınavda alınan DGS puanı yalnızca o yıl için geçerlidir. Ertesi yıl tekrar tercihte bulunmak isteyen öğrenci yeniden sınava girmek zorundadır.
DGS, ÖSYM'nin yaptığı sınavlar arasında kolay denebilecek bir sınavdır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında kurulan Görsel İletişim Tasarımı bölümü lisans, tezli ve Tezsiz yüksek lisans programlarından oluşmaktadır.
Görsel İletişim Tasarım Programı, bu değişimlere uygun görsel dili kullanmak ve problemlere çözüm üretmeyi hedeflemektedir. Program, teorik bilgilerini pratik beceriler ile birleştirerek yaratıcı tasarımlar yapabilen, toplumsal ve sanatsal değişimleri izleyen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Türkiye'de yeni başlayan bir Grafiker, ortalama olarak 12.500 TL ile 24.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli Grafikerlerin maaşları ise 18.000 TL ile 26.000 TL arasında değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri