* Yüz Yüze Olmayan İletişim: Daha çok kitle iletişim araçları kullanılarak yapılan iletişim türüdür. Üç şekli vardır. 1.Görsel İletişim: Afişler, fotoğraflarla kurulan iletişim türü. 2.Yazılı ve Görsel İletişim: Gazeteler, dergiler ve broşürlerle yapılan iletişim.
Günümüzde kullanılan görsel iletişim araçlarına örnekler verecek olursak; kitaplar, süreli yayınlar, televizyon, afişler, broşürler, internet, cep telefonu en sık kullanılan araçlar olarak değerlendirilebilir.
Bu resimlerde av sahneleri ve insanoğlunun varlık sembolü olarak kullanılmışçasına el resimleri vardı. Bu resimler imgelerin insan üzerinde etkisine ilişkin şekil çizerek yapılmış ilk görsel iletişim örnekleridir. Lascaux mağarasındaki bu çizimler görsel iletişimin ilk örnekleridir.
Üstün Dökmen, kişilerarası iletişimi sözlü ve sözsüz olmak üzere iki şekilde sınıflandırmaktadır. Sözlü iletişim “dil ve dil ötesi olarak”, sözsüz iletişim ise “yüz, beden, bedensel temas, mekân kullanımı ve araçlar” olarak alt sınıflarda ele alınmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Bilinen başlıca üç iletişim yöntemi vardır ve bunlar yazılı, sözlü ve sözsüz iletişimdir.
® En etkili iletişim türü görsel iletişimdir. olduğundan daha etkili hale getirmek mümkündür. Bu öğeler; renk, çizgi, yazı, illüstrasyon, fotoğraf vb. elemanlardır. Çevremizde görme duyusu ile algıladığımız ve anlamlandırdığımız her şey görsel iletişimi oluşturur.
Görsel iletişim tasarımı bölümü; bilişim, tasarım ve iletişim araçlarını kullanabilen, kendini sürekli geliştiren, özgün fikir ve yaratıcı tasarımlar ortaya koyabilen, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlayan bir bölümdür.
Yüz yüze iletişim, insan iletişiminin en eski türü olarak da kabul edilebilir.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü, grafik tasarım, reklamcılık, animasyon, video prodüksiyonu, web tasarımı, tipografi, fotoğrafçılık ve benzeri alanlarda öğrencilere eğitim veren bir lisans programıdır.
Görsel medya organlarında çalışan; iletişime ek olarak sanat disiplinine ve dijital medyaya da hakim, bilgisayar temelli iletişim teknolojilerini çok iyi şekilde kullanan, video, fotoğraf, ses, grafik, yazı, üç boyutlu tasarım, animasyon tasarımını gerçekleştiren kişiler "Görsel İletişim Uzmanı" olarak bilinir.
Bu tasarım; metin, renk, şekil, grafik, resim, fotoğraf, illüstrasyon ve diğer görsel unsurları kullanarak mesajları iletmek, bilgiyi görsel olarak organize etmek ve hedef kitleye etkili bir şekilde aktarmak için görsel araçlar ve tekniklerin kullanılması anlamına gelir.
Görsel Tasarımcı, prodüksiyon, reklam filmleri, video, yaratıcı metin, görüntüler, hareket ve ses gibi iletişim araçlarını gerek yeni medya, televizyon, bilgisayar, akıllı iletişim araçları ve mekanlar, arayüz/etkileşim tasarımı, basılı ürünler ve tüm iletişim mecraları üzerinde kullanır.
GÖRSEL SANATLAR (PLASTİK SANATLAR) : Çizgi, boya ve hacim veren maddelerle göz duyumuzu algılayan sanatlara denir. Resim, heykel, mimari ve fotoğraf sanatı gibi.
Görsel bilginin insanlar arasındaki akışını sağlayan iletişim grafik sanatının var olmasını sağlar. İyi bir tasarım geleceğe yönelik bir yatırım olarak görülebilir. Günümüzde yaşamı kolaylaştırma, grafik imgelerle iletişim kurabilme alışkanlığımıza koşut olduğu söylenebilir.
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunu kişiler mezun olduklarında çoğunlukla yazılım şirketlerinde, reklam şirketlerinde, medya kurumlarında iş imkanına sahip olurlar. Mezun bireyler kamu ve özel sektör de kendilerine yer bulabilmektedirler.
Görsel algı ekleme iletişimi geliştirir ve yanlış anlamaları önler. Görsel iletişim sırasında katılımcılar daha konsantre, senkron ve kendilerinden beklenen/istenenleri olumlu algılamaya daha yatkındır.
Sözlü İletişim: En fazla kullanılan iletişim yöntemi sözlü iletişimdir. Konuşulan kelimeler, konuşmalar ve ayrıca herhangi bir mesaj veya bilginin sözlü yani ağızdan ağıza yoluyla paylaşıldığı iletişime sözlü iletişim denir.
* Sözsüz iletişim etkilidir.
Özellikle duygular , sözsüz iletişimde daha etkili ve dolaysız biçimde ifade edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri