İşte bu atasözü ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler. Görünen köy kılavuz istemez atasözü, her şeyin ortada olduğu, açık durumların tekrardan açıklanmaya gerekmediği anlamına gelmektedir. Görünen Köy Kılavuz İstemez Atasözünün Anlamı Ne Demek? Zaten açıkça belli olan bir durumu yeniden açıklamaya gerek yoktur.
"ne kadar gizlense de gerçekler ortadadır" anlamında kullanılan bir söz.
Görünen Köy Kılavuz İstemez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar gizlense de gerçekler ortadadır.
Başı ve sonu apaçık belli olan bir durum üzerine konuşmaya değmez. Biri, gidişatı herkesçe bilinen, aleni olan durumu açıklamaya çalıştığında "görünen köy kılavuz istemez" atasözü kullanılır.
Haberin Devamı
Görünen köy kılavuz istemez atasözü bu gibi durumlar için sıklıkla kullanılmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Görünen köy kılavuz istemez Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir durum veya sonuç açıkça belli olduğunda, daha fazla rehberliğe veya açıklamaya gerek olmadığını ifade eder.
Görünen Dağın (Köyün) Uzağı Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir durumun nasıl sonuçlanacağı belli olduktan sonra bu sonuç çok geçmeden gerçekleşir.
Öfkeyle kalkan zararla oturur atasözü çok sık kullanılan öğütlerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre ise 'Aniden öfkelenerek sergilenen davranışlar yanlış sonuçlar doğurur' şeklinde tabir edilmektedir. Bu durum hem kalp kırmak hem de pek çok hata yapmak gibi anlamlar üzerinden dile getirilebilir.
Mızrak çuvala sığmaz Atasözünün Anlamı: Bir gerçeği, durumu ya da olayı saklamak, gizlemek isteseniz bile o gerçeğin bir şekilde ortaya çıkacağını ifade eder. Her ne kadar bazı durumları gizlemek ya da örtbas etmek istense de gerçeklerin bir süre sonra meydana çıkması kaçınılmazdır.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
Cevap: yaşayabilmek, harcayabilmek için çalışıp kazanmak gerekir.
“Gelirine, maddi durumuna göre hareket et. Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
"bir işe girişen, o işin güçlüklerini veya masraflarını göze almalıdır" anlamında kullanılan bir söz.
Ak akçe kara gün içindir atasözü Türk Dil Kurumu'na göre 'Türlü sıkıntıları aşarak kazanılan paranın, dar zamanda insanın imdadına yetişmesi' anlamına gelmektedir.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
[1] Bir kimse iki büyük işi aynı zamanda yapamaz.
Buğday başak verince, orak pahaya çıkar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir işin kıymetinin, o işte ihtiyaç duyulan zamanlarda arttığını ifade eder. İhtiyaç arttıkça, o ihtiyacı gideren araç veya hizmetin de değeri artar.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Keskin sirke küpüne (kabına) zarar Atasözünün Anlamı: Aşırı sert, kırıcı ve agresif bir tavır, sadece başkalarına değil, aynı zamanda o tavrı sergileyen kişiye de zarar verir. Bu atasözü, davranışlarımızın ve sözlerimizin hem bize hem de çevremize etkileri olabileceğini belirtir.
Üzüm üzüme baka baka kararır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların birbirlerinden etkilendiklerini ve çevrelerindekilerin davranışlarını, alışkanlıklarını öğrenip benimsediklerini ifade eder.
Güneş balçıkla sıvanmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçeklerin ya da açıkça bilinen şeylerin gizlenemeyeceğini, örtbas edilemeyeceğini vurgular. Her ne kadar bazı şeyleri saklamaya ya da gizlemeye çalışsak da, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını ifade eder.
"Dikensiz gül olmaz" Bu atasözü, hayatta başarıya ulaşmak veya güzelliklere kavuşmak için zorluklar ve engellerle karşılaşmanın kaçınılmaz olduğunu anlatır.
Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Her kuşun eti yenmez Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, her fırsatın veya teklifin iyi olmadığına ve her konuda dikkatli ve seçici olunması gerektiğine işaret eder. Bazı fırsatların veya tekliflerin kişiye zarar verebileceği, bu yüzden her teklifi kabul etmekte acele edilmemesi gerektiğini belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri