30'lu yaşlardan sonra göz çevresindeki ince ve hassas cilt dokusunun kolajen ve hyraluronik asit oranı azalmaya başlar. Zamanla elastikiyetini ve nem dengesini kaybeden ciltte ince çizgiler oluşur.
Tabii bir de buna cilt bakım rutinimizi eklemek gerek. Kimileri 35 yaşına kadar yüzünde hiçbir kırışıklık görmezken, bazılarımız ise 25 yaşında ilk kırışıklıkları ile tanışırlar. Yaşlanmayla beraber vücudumuz daha az elastan ve kolajen üretmeye başlar ve bu iki önemli protein cildin daha sıkı ve esnek olmasını sağlar.
Göz çevresindeki ve göz altındaki ince çizgilerin, kırışıklıkların en belirgin temel iki nedeni yaşlanma faktörü ve mimik kullanımıdır. Göz çevresindeki ve göz altındaki kırışıklıkların oluşmasının bir başka nedeni de güneş ışınlarıdır.
Göz çevresindeki mimik kırışıklıkları, göz altındaki koyu halkalanmalar, göz altı torbaları ve kaş düşüklüğü gibi birçok deformasyon söz konusudur. Bu problemler hem enjeksiyon tedavileri ile hem de enerji bazlı medikal cihazlarla çözüme kavuşturulabilmektedir.
Uzmanlar 30'lu yaşlarla birlikte ilk olarak kırışıklıkların ince çizgiler olarak belirdiğini ve yaşlanmayla mücadele için 40'lı yaşları beklememek gerektiğini belirtiyor. 30'lu yaşların hedefinde kırışıklıkları engellemek, 40'lı yaşların hedefinde de hem kırışıklık hem de yoğunluk kaybıyla gelecek olan sıkılık ...
İlgili 28 soru bulundu
Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz. * Cildimizde ilk neresi kırışır? Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır.
Cilt değişiklikleri yaşlanmanın en gözle görülür belirtisidir. Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir.
●Göz çevresi kırışıklıkları için bölgeye ve soruna özel ürünler seçmelisin. Retinol ve A vitamini içeren göz kremlerini tercih edebilirsin. Ayrıca cildin hyaluronik asit seviyesini yükseltecek özel bileşenler de kullanabilirsin. Nemlendirici aşamasını asla atlamamalısın.
Gözaltı çevresindeki kırışıklıkları hafifletmek için mikro-enjeksiyon yöntemiyle mezoterapi uygulanabilir. Gözaltı torbalarında şişkinliğin hemen altındaki girintiye yanakların en üst kısmına bir miktar ışık dolgusu yaparak bu bölgede daha pürüzsüz bir görünüm yaratmak mümkün olacaktır.
Genç Yaşta Göz Çevresi Kırışıklıkları Neden Olur? Genç yaşta göz çevresi kırışıklıkları çok fazla mimik kullanımı ya da kolajen ve kas kaybı nedeni ile oluşabilir. Cilt yaş aldıkça elastikliği azalır ve kırışıklık meydana gelir. Bu kırışıklar geç yaşların yanı sıra 20'li yaşlarda da oluşabilir.
Egzersiz yapmak da yine göz altı ve göz çevresindeki kırışıklıkların önlenmesinde etkilidir. Egzersizler hem kasları hem de cildi sıkılaştırır. Gün içerisinde yüzü ve özellikle göz çevresini soğuk su ile yıkamak da kırışık önleyici bir yöntemdir. Soğuk su ile yıkanan ciltte gözenekler küçülür ve cilt tazelenmiş olur.
Genellikle hormonal ve bazı çevresel faktörlere bağlı oluşan erken yaşta yüz kırışıklıkları botoks, dolgu, lazer uygulamaları veya vitamin aşıları ile giderilebilmektedir. Ayrıca kırışıklık giderici kremler ve bazı doğal uygulamalarda ince çizgilerin etkisinin hafifletilmesinde etkili olabilecektir.
Yağlı cilt tipi, ciltteki yağ üretiminin artmasından kaynaklanır. Bu nedenle, yağlı ciltler genellikle parlak, kalın ve gözenekli bir yapıya sahiptir. Yağlı ciltlerde siyah nokta, sivilce ve diğer cilt sorunları daha sık görülür. Ancak, yağlı cilt tipi olan kişiler, daha yavaş yaşlanma belirtileri gösterirler.
Bu hassas deri ince kırışıklık oluşumuna ve hasar görmeye yatkındır. UV ışınları ve sürekli yapılan mimikler göz çevresine zarar verir. Erken dönemde kullanılmaya başlanan göz kremi göz çevresini nemli ve taze tutmaya yardımcı olur. Göz kremi kullanımı için 20'li yaşların başları idealdir.
Erken yaşta yüz kırışıklığı, cildin destekleyici bağ dokusunu ve buna bağlı olarak dayanıklılığını kaybetmesi ile ilişkilidir. Bunun en önemli sebebi de ultraviyole radyasyon; yani güneşin zararlı ışınlarıdır.
Göz altı çizgileri neden olur ? Kuruluk, göz çevresi kırışıklığının en önemli sebeplerinden biridir. Göz çevresini düzenli nemlendirmek oluşabilecek kırışıkları önlemek ya da oluşan kırışıklıkları yok etmek için, ilk başta gelen yöntemlerdendir.
Pirinç proteini ve soya proteinleri: Göz altı morluklarını önler, giderilmesine yardımcı olur. Nanokapsule E vitamini: Sayesinde serbest radikalleri engeller ve böylece lipitler, hücreler ve hücre zarlarının üstündeki yıkıcı etkilerini önler. E vitamini cildi güçlendirir. Ayrıca nemlendirici özelliğe sahiptir.
Yüz bölgesine C vitamini serumu uygulayacaksanız göz ve dudak çevresine ürünün gelmemesine özen göstermelisiniz.
Gözaltı ışık dolgusunun bir tüpü 1 ml dir. Tüm tüp sadece bir hastaya uygulanır. Ortalama fiyatı 2500-3500 TL arasındadır.
Yaşlanma ve ultraviyole maruziyeti kaz ayaklarının oluşumunda önemli bir rol oynasa da, belirtildiği gibi, kaz ayakları her yaşta ortaya çıkabilir. Diğer kırışıklıkların aksine kaz ayakları aslında yirmili yaşlarınızın ortasında ortaya çıkabilir. İyi cilt bakımı yapmayan kişilerde oluşum daha erken gözlenir.
Kırışıklıkların en istenmeyen türlerinden biri olan göz çevresi kırışıklıklarının önlenmesine yardımcı olmak için de bitkisel yağlardan faydalanılabilmektedir. Bunun için en etkili yağ eski Mısır'da da kullanılan papatya yağıdır.
Bunda cilt tipinin etkisi vardır. Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir.
Birleşmiş Milletler Nüfus Araştırmaları Fonu'na göre 60 yaş ve üstü bireyler yaşlıdır. Gelişmiş ülkelerde 65 yaş ve üstü yaşlılık olarak kabul edilir. • Genel uygulamada 65 yaşın yaşlılık başlangıcı olduğu kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri