Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın gögüsüne benzer ve bunların saglıgına ve lenfin hareketine yardımcı olur.
Daha dolgun göğüsler için elma, kiraz, şeftali, üzüm, kavun, armut gibi meyveler tüketin. Tam buğday, kahverengi pirinç, buğday tohumu, fasulye filizi, zeytin, kuru erik, yulaf ezmesi meme sağlığı için yararlıdır.
Patlıcan, avakado, armut
Tayar, patlıcan, avakado ve armut ortadan ikiye kesildiğinde, anne rahmine benzer şekil gösterdiğini ifade ederek, bu gıdaların, dengeli tüketilmesi durumunda hormonal dengeyi sağlayacağını ve rahim kanserlinin önlenmesine yardımcı olacağını bildirdi.
Avokado- Rahim
Avokado, rahim ağzına olan benzerliğiyle dikkat çekmektedir ve en önemli faydalarından biri rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlamaktır.
İlgili 24 soru bulundu
İncirin "erbezlerine" benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, "Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor" dedi.
Şurada Paylaş! Zeytin - Zeytin ve kadın yumurtalıkları da şekil olarak birbirine benzer. Şurada Paylaş! Zeytin, yumurtalıkların sağlığı ve fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynar.
Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir. Ceviz yüksek oranda omega-3 yağları ile birçok vitamin ve mineral içerir. Bunlar, beynin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olurlar.”
Kan hücrelerine benzeyen nar taneleri, ve böbrek kanallarına benzeyen maydanoz bize önemli mesajlar veriyor işte karşınızda organlarımıza benzeyen meyve ve sebzeler.
Zencefil midenin en yakın arkadaşı olarak bilinir.
İçerdiği A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, çinko, magnezyum minerallerinin yanı sıra yüksek lif barındırmasıyla da tercih sebebidir. Sindirim sistemini destekler, kalp sağlığına iyi gelir ve göz hastalıklarına karşı koruma sağlar. Günlük C vitamini ihtiyacı 1-2 kivi ile karşılanabilir.
-C vitamini yönünden zengin olan domates bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve grip benzeri virütik hastalıklara karşı korur. -Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı giderir. -Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyan domates aynı zamanda felç riskini de en az indirger.
Meyveler kadının vücuduna benzetilir hep. şeftali vajina,elma yanak,kiraz dudak,karpuz kalça,portakal meme vb.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
Memenin Kahverengi Kısmının (Areola) Büyük Olması
Yine bu bölgedeki kas lifleri emzirme sırasında kasılır ve meme ucunu daha belirgin hale getirerek emzirme işlemini kolaylaştırır.
Meme dokusu süt bezleri (lobüller), üretilen sütü meme ucuna taşıyan süt kanalları (duktuslar) ve bunların arasında bulunan destek dokuları, yağ, sinirler, kan ve lenf damarlarından oluşur. Lobüller bir araya gelerek lob adı verilen yapılarda toplanır. Her memede 15-20 adet lob vardır.
Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.
Mantar içerisinde pek çok lif barındıran bir besindir. Bu sayede özellikle karaciğer, bağırsak ve akciğerde bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca içerisinde bulunan selenyum sayesinde kanser riskini engeller ve kanserli hücrelerin yayılmasını önler.
Maydanoz suyunun tüketilmesiyle vücutta biriken toksinler daha kolay atılabilir. Mide ve bağırsakları rahatlatarak sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda antienflamatuar etkisi sayesinde özellikle idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek taşının düşürülmesinde etkileri vardır.
1-Gerçek meyve: Sadece ovaryumun gelişimi ile oluşan meyve (Örn: Erik, kiraz, kayısı, üzüm vb.) 2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve.
“Ceviz, tekli doymamış yağ asitleri bakımından da zengin bir besindir. Yağ ve proteinin yanı sıra E vitamini ve çinko, demir, magnezyum, potasyum, fosfor, manganez gibi mineraller açısından da zengindir. Ayrıca fitosterol ve polifenoller gibi biyoaktif bileşenler de yapısında yer alıyor.
Cevizin faydaları olduğu kadar zararları da olabilir. Aşırı ceviz tüketimi, oksalat içeriği nedeniyle böbrek taşına neden olabilir. Ayrıca ceviz, alerjik bünyeler için de riskli olabilir. Kabuklu yemişlere alerjiniz varsa mutlaka ceviz yerken dikkatli olun.
Zeytin, enflamasyona sebep olan oksidatif stresin düşürülmesine yardımcı olarak beyin dokularını korur. İçerdiği E vitamini sayesinde bilişsel zayıflamayı önler, sinir sistemini korur ve Alzheimer riskini azaltır.
Uygun gübreleme zeytinin içeriğindeki kuru madde miktarını ve yağ asitlerinin biosentezini önemli ölçüde etkiler. En önemli beslenme malzemesi olan azot eksikliği kurak dönemlerde zeytin verimini düşürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri