Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Göz çevresindeki deri oldukça ince ve hassas olduğu için bu bölgede kızarıklığa ve tahrişe neden olabiliyor. Toksik olması nedeniyle çay ağacı yağının ağız yoluyla alınması güvenli değil. Yalnızca cilt üzerine uygulanması ve gargara olarak kullanıldığında kesinlikle yutulmaması gerekiyor.
Her 1-2 damla çay ağacı yağı için 12 damla taşıyıcı yağ ekleyin. Ayrıca göz çevresine çay ağacı yağı kullanırken dikkatli olun. Maruz kalma kızarıklık ve tahrişe neden olabilir. Çay ağacı yağı kullanmadan önce cildinizin çay ağacı yağına tepki vermediğinden emin olmak için bir yama testi yapın.
Çay ağacı yağını cilt hassasiyeti olan kişiler dışında herkes kullanabilir. Ancak bu yağın kullanım miktarında oldukça dikkatli olunmalıdır. Çay ağacı yağı gözenekleri sıkılaştırıp siyah noktaları azaltırken fazla ve sık kullanımda tam tersi bir etkiye sebep olabilir.
Çay ağacı yağı yüze nasıl sürülür sorusuna kullanım şekline göre cevap vermek yerinde olur. Eğer yüzdeki sivilceler için kullanılacaksa 2 çay kaşığı doğal bal ile 5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın ve bunu sivilceli yüzünüze sürün 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
İlgili 42 soru bulundu
Çay ağacı yağı cilde uygulanarak kullanıldığında, özellikle hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Uygulanan bölgede kuruluk, kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissi oluşabilir.
Çay ağacı yağının tüylenme yaptığına dair herhangi bir bilimsel bulgu yoktur.
Yüzde meydana gelen şişlikleri yok eder, Geniş gözenekleri sıkılaştırır, Siyah nokta oluşumunun önüne geçer ve siyah noktaları tedavi eder, Ciltteki yaraları kısa sürede tedavi eder.
Her cilt tipi farklı olduğu için herkese aynı yağ aynı etki etmez. Yine de bazı doğal yağlar içerikleri nedeniyle belirli bir amaç için kullanılır. Badem yağı, avokado yağı, çay ağacı yağı nemlendirici, besleyici ve onarıcı gücünü yüksek olan yağlar göz altı morluklarının tedavisinde kullanılır.
Düzenli olarak kırışık olan bölgeye uygulandığında kırışıklık tedavisinde de etkisini gösterir. Ayaklar iyice yıkanıp kuruduktan sonra enfeksiyonlu bölgeye sürülen yağ ayak ve tırnak mantarı için de iyileştirici etkiye sahiptir.
Kırışıklıkların en istenmeyen türlerinden biri olan göz çevresi kırışıklıklarının önlenmesine yardımcı olmak için de bitkisel yağlardan faydalanılabilmektedir. Bunun için en etkili yağ eski Mısır'da da kullanılan papatya yağıdır.
Göz kapağı düşüklüğüne bitkisel yağlar ile masaj yaparak olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir.
Zeytinyağının içindeki bileşenler gözdeki nem dengesini düzenlemeye yardımcı olabilmektedir. Sızma zeytinyağı parmaklara damlatılarak hafifçe masaj yaparak göz kapaklarına günde 1-2 kez uygulanabilir.
Cam şişe içinde üzüm çekirdeği yağı, Hindistan cevizi yağı, biberiye yağı eşit miktarda karıştırılarak her gece uygulanabilecek cilt yenileyici cilde uyarı veren göz çevresinde güvenle kullanabileceğimiz kırışıklık karşıtı bir krem hazırlayabiliriz.
Badem yağı ile göz altı bölgesine masaj yapmak koyu halkaların görünümü azaltmaya yardımcı olacaktır. Badem yağının kan akışını hızlandırıcı etkisi vardır. Badem yağı ve yasemin yağı birlikte kullanıldıklarında hem koyu halka görünümü azaltır hem de cildin sıkılaşmasını sağlar.
Oluşmuş gözaltı kırışıklarında en iyi çözüm profesyonel cilt bakımı yapmak, beslenmenize ve su tüketiminize dikkat etmek olacaktır. Kolajen, retinol, hyaluronik asit, e vitamini ve c vitamini gibi birçok yardımcı ürün ile cilt sağlığınızın desteklenmesini sağlayabilirsiniz.
Akneyle Mücadele: Yarım bardak suya 4 damla kadar çay ağacı yağı ekleyip günde bir kez bir pamukla yüzünüzü sürün. Ev Temizliği: Ev temizliğinde de anti-mikrobiyal olduğu için çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. Bir bardak su ve yardım bardak kadar beyaz sirkeyi 20 damla çay ağacı yağı ile karıştırabilirsiniz.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Çay ağacı yağını cildinde test et.
Çay ağacı yağını akneye sürmeden önce cildinin sağlıklı bir bölgesinde test etmelisin. Bir damla yağı eline ya da kolayca ulaşılabilecek başka bir yerine damlatıp birkaç dakika beklet. Cildini tahriş etmezse, o zaman akneye sürmek için uygundur.
Hücreleri yenileyen bileşenleri sayesinde, cilt problemlerini kısa zamanda gideren çay ağacı yağı kremi, rahatsız olunan bölgeye ufak bir miktar masaj yaparak uygulanır ve cildin kremi alması için beklenir. Çay ağacı yağı serumu da tıpkı krem gibi cilt sağlığı için tercih edilecek bir alternatif olabilir.
Yağı direk yüzünüze sürebilirsiniz. Çay Ağacı Yağı Cildi Beyazlatır mı? Düzenli olarak çay ağacı yağı yada yağ ağacı yağı kremi kullananlar cilt lekelerinin görünümüm azalttığını söylemişlerdir. Cilt renk tonunda açılma sağlayan bu yağ cilt beyazlatmaya yardımcı olmaktadır.
Akneli kişilerde bazen ciltte kuruluk, kaşıntı, batma, yanma ve kızarıklığa neden olabilir. Hamilelik ve emzirme: Çay ağacı yağı cilde uygulandığında muhtemelen güvenlidir. Bununla birlikte, ağızdan alındığında muhtemelen güvensizdir. Çay ağacı yağının yutulması toksik olabilir.
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz.
Yağlı cilt tipine sahipsen hiç tereddüt etme. Çay ağacı yağı cildin yağ-nem dengesini düzenlediği için aslında yağlı ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir içerik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri