Göze anestezik damla damlatılarak başlatılan işlem 50 saniye ile 1 dakika arasında sürmektedir. İşlem sırasında göze herhangi bir temas olmamaktadır.
Gözde miyop, astigmat ve hipermetrop gibi kırma kusurlarının tedavisinde uygulanır. Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Lazer tedavisi her bir göz için yaklaşık 4-5 dakika kadar sürer, ağrı ve acı hissedilmez.
Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir. Yanlış: Lazer tedavisi sadece bir kere yapılabilir.
Lazer ameliyatı ortalama 5-10 dakika sürer. Ameliyat sonrası hafif yanma, batma, sulanma olur. Ertesi gün kontrole çağrılırsınız ve kontrol sonrası sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Bir sonraki kontrolünüz için ise ameliyattan sonra 1 ay içinde beklenirsiniz.
İlk 24 saat süresince tedavi edilen gözle oynanmaması ve banyo yapılmaması önemli bir detaydır. 24 saat sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. İlk birkaç saat boyunca yaşanacak hafif bir batma hissi ve sulanma şikâyeti normaldir.
İlgili 35 soru bulundu
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Hipermetropların yakın görmesi aynı akşam düzelmekle birlikte uzak görme önce miyoplaşma nedeniyle bozuk olabilir ilk 1-2 ay dalgalanmalar gösterdikten sonra normale döner.. -Birinci gün televizyon, bilgisayar ,telefon ve okuma yasaklanır. -1 ay dış ortamda ve özellikle güneşte güneş gözlüğü önerilir.
Doktorlar tarafından, ameliyat sonrası görme tahmini yapmanın en zor olduğu ameliyat vitrektomi ameliyatıdır.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Bu oran dünyada %2 ile %5 arasındadır. Bu küçük olasılığa rağmen ameliyat sonrası tekrar numara ortaya çıkarsa öncelikle tekrar ayrıntılı göz muayenesi yapılır ve ortaya çıkan veriler uygunsa 2. kez lazer ameliyatı yapılabilmektedir.
Yasal Olarak Kör ve Az Gören Tanımı
Gerekli tüm düzeltmelerden sonra iyi gören gözündeki görme keskinliği 20/200 ya da daha az ve görme alanı 20 dereceden az olan kişilere “kör”, görme keskinliği 20/70 ile 20/200 arasında olan kişilere “az gören” denilmektedir.
Gözlük dereceleri; miyoplarda 8 dereceye, hipermetrop ve astigmat olanlarda ise 4 dereceye kadar olanlar lazer göz ameliyatı için uygun adaylardır. Daha yüksek numaralarda hem hastanın güvenliği hem de görsel başarı için göz içi lens implantasyon cerrahisi tercih edilmelidir.
Göz çizdirme ameliyatlarında numara konusu, uygulamaya göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Lasik uygulamasında kişinin göz yapısının da uygun olması durumunda miyoplarda 8-10 numaraya kadar başarı sağlamak olasıdır. Karışık astigmatlarda ise genellikle 5 numaraya kadar başarı elde etmek olasıdır.
Ameliyatınızdan sonra gözünüz iyileşmesi ve görüşünüzün stabilize olması yaklaşık iki ila üç ay sürer. Ameliyattan bir ila iki gün sonra göz doktorunuzla bir takip randevunuz olacak. Doktorunuz gözünüzün nasıl iyileştiğini inceleyecek ve herhangi bir komplikasyon olup olmadığını kontrol edecektir.
Tedaviden sonra bazı kişilerde, göz sulanması ve rahatsızlık oluyor. Lazer göz ameliyatının diğer yan etkileri ise “kuru göz”, yanma, tahriş, kaşıntı, gözde yabancı cisim hissidir. Ameliyat sonrası çift görme meydana gelebilir.
Basitçe söylemek gerekirse, evet, iki kez lazer göz ameliyatı olabilirsiniz. Ancak, lazer göz ameliyatında gözünüzde yapılan değişiklikler kalıcı olduğu için hastalarımızın büyük çoğunluğu ikinci bir prosedüre ihtiyaç duymamaktadır. Lazer göz ameliyatı 'etkisini yitirebilir' mi? Lazer göz ameliyatı 'etkisini yitirmez'.
Lazer ameliyatları korneaya uygulandığı için bu tabakanın kalınlığının yeterli olması gerekir. Bunun yanında doğumsal ya da genetik olarak kornea hastalığı olanlara LASIK önerilmez. Gebelerde ve emziren kadınlara excimer lazer uygulanmaz. Bunun yanında gözlük numaralarında son bir senede değişiklik olmaması gerekir.
Özellikle 5-6 numara üzeri numarası olanlarda lazer tedavisi sonrası ortalama 5 yıl içinde bir miktar numara 1-1,5 numara geri gelebilir bu durum regresyon olarak adlandırılır .
Ameliyattan sonra nelere dikkat etmeliyim? 3 hafta gözleri ovalayıp kaşımaktan kaçınılmalıdır. Yine 4 hafta süre ile havuza-denize girmemeli, 1 ay süre ile göz makyajı yapılmamalıdır. Operasyondan 1 hafta sonrasında göze sabun şampuan kaçırmadan banyo yapmak serbesttir.
Ameliyat sonunda göze steril tuzlu su veya gaz kabarcığı ya da silikon yağı gibi vitreus yerine geçen bir madde doldurulur. Vitreus yerine geçen madde kullanıldığında, hastanın ameliyat sonrası özel bir pozisyon alacağı (tipik olarak yüzüstü) bir dönem geçirmesi, retinanın iyileşmesine katkı sağlar.
Intralase LASIK (iLASIK) lazer Femto-lasik olarak da adlandırılır. Günümüzde kırma kusurlarının lazerle tedavisinde en gelişmiş yöntemidir ve diğer tedavi yöntemlerine göre daha güvenlidir.
Lazer göz ameliyatı sonrası birkaç hafta boyunca bulanık görme normal olabilir. Bu durum genellikle ameliyat sonrası ilk günlerde ortaya çıkar ve daha sonra zamanla azalır. Bunun nedeni, gözün iyileşme sürecindeki normal reaksiyonlardır ve büyük olasılıkla geçicidir.
Bu özelliklerden biri de göz sağlığı. Eğer sağlıklı bir görme duyusuna sahip değilseniz polis olmanız imkansız. Ancak hipermetrop, astigmat ya da miyop rahatsızlıklarınız olsa da polis olabilme ihtimaliniz var. Göz çizdirme ile göz derecelerini tamamen sıfırlayabilir ve polis olabilirsiniz.
Uygulama gözün anestezik damlalar ile uyuşturulması ile yapılır.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena bilgilendiriyor: "Lazer ameliyatı 2. kez yapılabilmektedir ancak, günümüz teknolojisi ile lazer ameliyat sonrası gözde numara kalma oranı oldukça düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri