Hala ve teyzenin eşine enişte denir. Amca ve dayının eşine yenge denir.
Akraba : Kan bağıyla birbirine bağlı olan kimselerdir. Sorumuzun Cevabı : Halamın kocası benim eniştem olur. Halamın kızının kocası benim eniştem olur.
Babamızın erkek kardeşi amcamız, kız kardeşi halamız olur. Dayı ve amcamızın eşlerine yenge, teyze ve halamızın eşlerine ise enişte deriz. Teyzemizin, amcamızın, halamızın ve dayımızın çocukları bi- zim kuzenlerimiz olur.
Teyzenin kocasına ENİŞTE deriz.
Eşinin kız kardeşine BALDIZ denir.
Evli bir çiftin ebeveynleri birbirlerinin dünürleri olur. Bir kadının eşinin kız kardeşi onun görümcesidir. İki erkek kardeşin eşleri birbirlerinin eltisi olur. Bir kişinin halası, teyzesi ya da kız kardeşinin eşi o kişinin eniştesidir.
İlgili 16 soru bulundu
enişte teriminin Türkçe İngilizce sözlükte anlamı
Halamın,teyzemin,dayımın çocuğu bizim kuzenimiz olur. Ben halamın,dayımın,teyzemin yeğeni olurum. Yani Cevap:Kuzen olacaktır.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba!! Kuzenin kocası senin enişten olur. Ona enişte dersin.
Enişte, bir kişinin halasının, teyzesinin veya kız kardeşinin eşi.
Kuzen veya böle, bir kimsenin ebeveynlerinin kardeşlerinin evlatlarından her biri. Kız kuzenler için kullanılan kuzin sözcüğü günümüzde yavaş yavaş kullanımdan kalkmaktadır. Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir.
Bir muhabir, sokak röportajı kapsamında bir gence "Dayının tek kız kardeşi neyin olur?" sorusunu sordu. Net bir şekilde "Teyzem" yanıtını veren genç herkesi bir hayli şaşırttı.
Kuzen Kimdir? Dayımızın çocuğu,amcamızın çocuğu, halamızın çocuğu,yengemizin çocukları kuzen oluyor.
Kayınbirader veya kayınço, bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin erkek kardeşleri için kullandıkları terimdir. Kayın sözcüğünden oluşan kayınpeder ve kayınvalide sözcüğünden farklı olarak tek başına kayın olarak kullanıldığında da aynı anlam kastedilir.
En İyi Cevaplar. Osmanlı İmparatorluğunda, padişahların kızları, kızkardeşleri veya kardeş kızlarıyla evlenerek osmanlı hanedanıyla yakınlık kuran erkekler damat paşa adıyla anılırdı. Damat paşalara önceleri güvey 16. yüzyıl'da damat, daha sonra damad-ı hazreti şehriyarî (veya padişahî) dendi.
Yeğen, kişinin kardeşin ya da kuzenin çocuğu. Yeğen sözcüğü bazı bölgelerde akrabalık bağı olmasa da kendinden yaşça küçük çocuklar için kullanılabilir.
Bir kişinin erkek ya da kız kardeşinin çocuklarına yeğen denir. Bu kelime yaşça büyük kimseler tarafından bir hitap sözcüğü olarak da kullanılır.
Kayınço, erkek için de, kadın için de eşin erkek kardeşi veya ağabeyidir.
Bu bağlamda kuzen çocuğu neyim olur sorusu gündeme gelmektedir. Kuzeninizin çocuğu için net bir kavram yoktur. Ancak çoğunlukla akrabalık olduğu için yeğen olarak kabul edilir.
Nihat Hatipoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: "Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Kuranı kerimde helal olan ve haram olan evlilikler belirtilmiştir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.
Yengen oluyor. Yöngeeeee. Diğer konusunda 629 cevap paylaştı.
Kayın; gelin ve damadın erkek kardeşlerine verilen isimdir! Günümüzde daha çok kadınlar kocalarının erkek kardeşlerinden kayın şeklinde bahsederler. Erkekler daha çok kayınbirader tabirini kullanırlar.
Halk arasında iki isim de yaygın olarak kullanılmaktadır. Kayın birader ise daha resmi ortamlarda kullanılmayı tercih edilmektedir. Kayınço ve kayın birader evli kişilerinin erkek kardeşlerini tanımlamak için kullanılır. Kadın eş için kocasının erkek kardeşi, erkek eş için ise karısının erkek kardeşi anlamına gelir.
Kayınpeder, kayınbaba veya kaynata; bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin babası için kullandığı sözcüktür. Karşılıklı olma durumunda baba olarak hitap edilir.
Ablamın çocuğu benim "yeğenim" olur.
Anne ile birlikte bir çocuğun dünyaya gelmesini sağlayan ebeveyne peder denir. Peder kelimesinin Türkçe karşılığı babadır. Arapçada "Eb" kelimesi baba, "Aba" kelimesi ise baba anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri