Göze Sülük Tedavisinin Uygulanması Göz içine kesinlikle uygulama yapılmaz.
Sülük Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanmaz ? Göz kapağına, ayak tabanına, boyun, koltuk altı, kasık bölgelerine uygulanmamalıdır.
Göz hastalıkları taramasında sülük tedavisine kürek kemiğinden başlanmalıdır. Göze yapılan sülük tedavisinde, şakaklara sülük koymak, yeni oluşan kataraktlar ve kaza sonucu yaralanan gözler için çok faydalıdır. Her ay altı ay süreyle yapılan hidroterapi tüm göz hastalıkları için faydalıdır.
Sülüklerin kullanımı göze kan akışını artırarak göz içindeki basıncı önler. Sülük tedavisi, düzenli ve sık aralıklarla yapıldığında glokomlu hastalara yardımcı olur.
Göze sülük tedavisi, birçok farklı yararı bulunan bir yöntemdir. Sülüklerin salgıladığı tükürükteki biyolojik bileşikler, anti-enflamatuar ve analjezik etkiler gösterebilir. Bu etkiler, gözdeki iltihapları azaltarak ve ağrıyı hafifleterek tedavi sürecine yardımcı olabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Ense çukurunun altı boyun kısmına yapılan hacamatlar özellikle tiroid ve lenf hastalıkları göz ve göz hastalıkları için fayda sağlamaktadır.
Yüz bölgesinde kullanılan sülükler bebek sülüklerdir ve hiçbir şekilde acı ve ağrı yoktur.
Sülük tedavisi hangi bölgelere uygulanmaz? Hirudoterapi; avuç içi, göz kapağı, ayak tabanı, kasık bölgesine uygulanmamaktadır. Yüze sülük tedavisi nasıl uygulanır? Sterilize edilen tıbbi sülükler, yüz bölgesinde iyileşme istene bölgeye bırakılır.
Sülük tedavisi öncesi vücuda krem, parfüm, sigara ve losyon gibi kokulu ürünlerin kullanılmaması ve içilmemesi gerekir. Uygulama yapılacak bölge ılık ve temiz olmalıdır. Sülük tedavisi uygulanacak kişi aç olmamalıdır. Sülük tedavisi öncesi tansiyonun normal seyirde olması gerekir.
Dünyanın birçok ülkesinde bayanlar tarafından cilt bakımı maksadıyla kullanılan sülük, kan dolaşımını artırarak deri üzerindeki kırışıklıkları azaltır ve cilde gençleştirici etki yapar.
Ayrıca sülüklerin salgıladığı enzimlerin anti-enflamatuar ve analjezik etkileri bulunur, yani iltihaplanmayı azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir. Sülük tedavisinin etkisi genellikle tedaviyi takiben birkaç saat içinde başlar. İlk seansın ardından bazı kişilerde hemen rahatlama hissi ortaya çıkabilir.
Bu özellikleri sayesinde kan pıhtılarını dağıtır, kan damarlarının duvarlarını sabitler, iltihapları tedavi eder, kan basıncını düşürür, ağrıyı azaltır, yağları dağıtır, vücudun gevşemesine yardımcı olur, kolesterolü düşürür, antibakteriyel bir etkiye sahiptir ve kişinin reflekslerini iyileştirir.
Ayrıca alternatif tıp yöntemleri olan hacamat, sülük gibi kan emici yöntemlerinden gözdeki bozulmuş merceğe bir faydası yoktur.
Göz kapağı düşüklüğü kişinin görüşünü engelleyebilen ciddi bir rahatsızlıktır. Gözün bir miktarını ya da tamamını kapatabilen göz kapağı düşüklüğü estetik operasyonla tamamen hayatınızdan çıkabilir. Pseudo-ptozis adı verilen bu rahatsızlık için ameliyat genellikle şarttır. Bunun için kapak düşüklüğü ameliyatı yapılır.
Gerçek göz kapağı düşüklüğünün tek tedavisi cerrahidir.
Göz hastalıklarında sülük tedavisi, sülükler göz çevresine ( şakaklar, alın ve kulak arkası ) göz damarlarının geçtiği akupunktur noktalarına uygulanmaktadır. Göz içine kesinlikle uygulama yapılmaz. Göz hastalıkları ve diğer tüm sülük uygulamaları, sülük eğitim sertifikası almış hekimler tarafından yapılabilir.
Faydası anlatılamayacak kadar çok olan tıbbi sülükler, kirli kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavisindeki sır, kan emerken vücuda zerkettikleri ağızlarında bulunan salgıda gizlidir. Antibakteriyel özelliğe de sahip bu salgı yüzlerce enzim içerir.
Sülükler, tutturuldukları bölgeden ortalama 45 dk kadar süre kan emer ve kendiliğinden bırakarak düşer. İşi biten sülükler, pet şişeye koyularak tıbbi atık ünitesine atılmaktadır. Uygulama esnasında, steril eldiven kullanılması ve kan teması olması durumunda eldiven değişimine dikkat edilmesi önemlidir.
Varisli damarı büzemez, fonksiyon görmesini sağlayamaz.
Aksine bacakta iltihaplanmaya ve selülit dediğimiz bacağın dokularının iltihabına neden olur. Yani tedavi olmaya gidip daha sıkıntılı dönebilirsiniz.
Sülük doyduğunda deriyi ısırmayı bırakır ve bu arada ağız salgısındaki kanamayı engelleyici hirudin maddesi nedeni ile ısırdığı yerden sızıntı 24-48 saat devam eder. Bu nedenle kaybedilen kan miktarı sülüğün emdiğinden daha fazladır (50-100 mL). Bu kan kaybının dokuda şişliği azalttığı düşünülmektedir.
Ödemleri çözer. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kan üretimi ile görevli organları uyarır.
Sülük ve hacamat birliktede daha güzel sonuç verir. (***) Yüzlere sülük yapmadan önce kişinin asgari 5-6 seans hacamat yaptırmış olması zorunluluğu vardır. Zira hastanın kanındaki toksik miktarı yüksek olursa yüze takılan sülüklerin iz bırakma riski vardır.
Sülük tedavisi tok karnına yapılmaz. Yemek yedikten 2-3 saatlik bir açlık gereklidir. Sülük tedavisinden bir iki gün öncesinde protein içeren gıdalar yenmelidir. Sülükler vücudun belirli yerlerine konulmaktadır.
Sülük tedavisi genellikle 5-7 gün aralıklarla hastalığın tedaviye cevabına bakılarak yapılır. Eklem ağrıları gibi rahatsızlıklarda 2-3 seans etkili olurken varis hastalarında 10-15 seans tedavi yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri