YÜZME HAVUZLARI AÇILIŞ HAZIRLIĞI. Havuza halk arasında göktaşı-göztaşı olarak bilinen bakır sülfat türevi ürünler atılmış ise kesinlikle havuz suyu boşaltılmalıdır. Bu ürünün toksik olması nedeniyle havuzdaki su boşaltılmalı ve havuz bol su ile iyice yıkanmalıdır.
Havuz ve Su Depolarında Yosun Giderici Bakır Sülfat (Göztaşı) 250gr Havuz temizliği ve havuzda yosunla mücadele için kullanılır.
Bir başka bahçe malzemesi olan havuzların daha temiz kalması için de yine bu ilaçlama ürünü kullanılır. Havuz için göztaşı ise havuzlarda yosun oluşumunu engeller. Tatlı suyun bulunduğu alanlarda kolaylıkla üreyen yosunların oluşturduğu kirli görüntü ve zamanla oluşturacağı bakteri yuvalarını önler.
Havuzlardaki klor göz sağlığını tehdit ediyor
Alp Kayıran sözlerine şöyle devam etti: “Hijyenik olmayan havuzlar başta konjonktivit olmak üzere birçok göz rahatsızlığına neden olabiliyor. Pek çok kişinin aynı anda girdiği havuzlarda temizlik şartlarına çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Fazla oranda klorlanan suya maruz kalan gözlerde kimyasal kaynaklı konjonktivit gelişebilir. Yani havuzun ne az ne de çok klorlanması gerekir. Havuz suyundaki aktif klor düzeyi 0.3-0.6mg/l, pH değeri ise 7.2-7.6 değerleri arasında olmalı.
İlgili 45 soru bulundu
Burcu Usta Uslu “Klor gözde alerjilere yol açıyor. Göz kızarıklığı, batma, yanma, irritasyon gibi alerjik reaksiyonları çok görüyoruz. Havuzun dezenfektasyonu için kullanılan kimyasallar ve klor sadece gözde değil, kulak-burun-boğaz ve ciltte de ciddi sorunlara yol açabiliyor.
Göz kapaklarınız şişebilir, gözleriniz kırmızıya dönebilir ve ışığa duyarlı hale gelebilir. Göz klorlu suya batırıldığında, korneanız için genellikle kalkan görevi gören gözyaşı filmi, özellikle Havuz suyunuzun kimyasal dengesi bozuksa suyla teması halinde, kornealar susuz hale gelir ve hassasiyet artar.
Öncelikle havuz suyunu mikroplardan arındırmak ve temizlemek için kullanılan başta klor olmak üzere birçok dezenfektan,Gözyaşı tabakasını bozarak Göz yüzeyini rahatsız etmektedir.Havuzda Gözlerin açık yüzüldüğü durumlarda Kimyasal etkilerle Bozulan ve Bütünlüğünü kaybeden gözyaşı tabakaları kuruluk gibi batma gibi Işık ...
Yüzme sonrası gözlerde kızarıklık yanma sorunu ile karşılaştıysanız ilk yapmanız gereken bol su ile gözlerinizi durulamak ve açık havaya çıkmak olmalıdır. Özellikle havuzlarda çok fazla klor kullanılarak hijyen sağlanmaya çalışılıyor olsa da havuzun bulunduğu ortamda aşırı kimyasal kokusu olmaması gereklidir.
Uzun süre maruz kalınan klor, kanserojen riski taşır. Klorlu su, göz ile karaciğerde tahrişe sebep olur.
Kirpiklerin köklerinde bulunan meibomian yağ bezlerinin kanal ağzının tıkanması, şişmesi veya iltihaplanması ile göz kapaklarında yuvarlak ve sert bir kitle oluşur. Şalazyon adı verilen bu kist üst ya da alt göz kapağında gelişebilir.
Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.
1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.
Havuz ve Su Depolarında Yosun Giderici Bakır Sülfat (Göztaşı) 250gr Havuz temizliği ve havuzda yosunla mücadele için kullanılır. Ayrıca Su depolarındaki yosunları temizleme ve önleme içinde kullanılır. Tek yapılması gereken 1 ton suya 1 kg Göztaşı hesabıyla suya atmaktır.
Açık yarası ve enfeksiyon vb. rahatsızlığı olanlar, havuza girmemelidir. Havuzun hijyen ortamını bozacak her türlü davranış yasaktır (Tükürmek, ağızdan su püskürtmek vb.). Havuz çevresinde ve soyunma odalarında terlik giymek gerekmektedir. Alkollü kişiler havuz alanına giremezler.
Bu sorunu çözmenin en iyi yolu bir havuz suyu parlatıcı - topaklayıcı kullanmaktır . Havuz suyu topaklayıcı, bu küçük parçacıklar üzerine yapışarak büyümesini sağlayacak ve sonuç olarak da filtrenizde hapis olur. Ters yıkama sonucunda da filtreden uzaklaştırılmış olur.
Havuzun temizliğinde kullanılan klor ve diğer kimyasallar gözlerde kızarıklık yanma ve sulanma ile seyreden tahriş ve alerjiye neden oluyor. Özellikle fazla miktarda kullanılan klor kimyasal konjonktivitlere sebep olabilir. Klorun yağ, ter ve diğer vücut salgılarıyla karışmasıyla oluşan kloramin bu tablodan sorumludur.
Havuzdan çıktıktan sonra yüz ve gözler bol su ile yıkanmalıdır. Denizdeki tuz ve havuzdaki kimyasallar gözde kuruluğu da artırabileceğinden göz kuruluğu olanlarda suni gözyaşı kullanımı tavsiye edilmektedir.
Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: "Klor aşırı miktarda olursa gözde irritasyon meydana getirerek kızarma ve yanmaya neden olur. Bir havuza temiz diyebilmek için klor kullanmanın yeterli olmadığını unutmamak gerekir. Sadece klor kullanılarak temizliği sağlanan havuzlarda yüzenler dikkatli olmalı."
Gireceğiniz deniz ya da havuz suyu ne kadar temiz olursa olsun göz sağlığınız açısından lens ile denize girmek doktorların önermediği bir durumdur. Suyun gözünüze temas etmesiyle birlikte kısa süreli de olsa görme bozukluğu yaşayabilirsiniz. Kontakt lens kullananlar lensleri ile denize ya da havuza girmemelidir.
Yüzme, kas ve iskelet sistemi, solunum sistemi, dolaşım sistemi gibi çeşitli fiziksel sistemlerin sağlığının geliştirilmesinde olumlu özelliklere sahiptir. Yüzmenin faydaları arasında vücuttaki tüm hareket organlarını çalıştırması ilk sırada yer alır. Özellikle çocukluk döneminde sağlıklı ve büyüme gelişmeyi destekler.
Denizde mi yoksa havuzda mı su üstünde durmak daha kolaydır? Sorusuna cevap tabi ki denizdir. Bunun nedeni ise suyun kaldırma gücü tatlı ve tuzlu su faktörüdür.
Öncelikle göz bol su ile yıkanmalıdır. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi gözünüzü direkt olarak musluğun altında tutabilirsiniz veya gözünüzü bir duş başlığı yardımı ile bol su ile yıkayabilirsiniz. Göze temas eden kimyasal maddenin acilen temizlenmesi kalıcı görme kaybını engelleyecektir.
Derhal gözü yıkayarak kimyasal maddeyi uzaklaştırmalısınız. Gözü hemen yıkayın. Bunu yapmazsanız birkaç dakika içinde gözde kalıcı körlük gelişecektir. Gözü normal su ile yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri